Muhatabınızla sürekli göz teması halinde olun. Eğer bir topluluğa hitap ediyorsanız bakışlarınızı topluluk üzerinde eşit şekilde paylaştırın. Hiç kimseye doğrudan dik bir şekilde bakmayın. bahsediyorsanız şirin ve sevimli bir ses tonu kullanın.
Ne söyleseler boş. Düzgün konuşun. Kelimeleri, cümleleri yerli yerinde kullanmak, anlaşılır olmak, telaffuza dikkat etmek, düzgün konuşmak için önemlidir.
İlk konuşmaya başlamak, genellikle insanlar için zorlayıcı bir süreç olabilir. İlk adım, giriş sözlerini kullanarak sohbete başlamak olmalıdır; örneğin selamlaşma ve karşıdaki kişiyi tanımak için kişisel bir soru sormak. Bu durum, konuşmanın başlangıcında rahatlatıcı bir hava yaratır.
İlgili 44 soru bulundu
Mesajlar uygulamasını açın. Sohbet başlat'a dokunun. Mesaj göndermekte olduğunuz kişinin adını, telefon numarasını veya e-posta adresini girin.
Kelimelerin okunması, vurgular ve nefes kontrolü ile diksiyonu zamanla düzeltebilirsiniz. Zamanınızın çok kısa bir anını sesli kitap okumaya ayırarak diksiyonunuzu düzeltebilir, daha akıcı ve doğru konuşabilirsiniz. Nefes kontrolü de sağlanacağı için sesli kitap okumak diksiyon geliştirmek için önemlidir.
İyi bir konuşma için
Sadece kendi söylemek istediklerinize değil, dinleyicilerin duymak istediği şeyler üzerinde yoğunlaşın. Konuşmanızın bir iskeleti, giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olsun. Söylediklerinize herhangi bir katkısı olmadıkça slayt ve diğer görsellerden kaçının.
Güzel ve pürüzsüz söz söyleme sanatına "Belagat" denir ve güzel konuşmak bilgi, deneyim, kültür, kendine güven gerektirir.
Konuşmalarda nasihatlerde bulunmak, sürekli uyarılarda bulunmak güzel konuşmanın önündeki en büyük engellerden biridir. Bunun yerine çözüm üreten bir yaklaşımda bulunmak çok daha yerinde bir karar olacaktır. Muhataplarınızı suçlamak, onları sürekli olarak eleştirmek yerine paylaşmayı denemelisiniz.
Sessiz okuma sesli okumaya göre çok daha hızlıdır. Çünkü sessiz okumada görme ve anlama çok hızlı olur. Ses organlarını (hançere) devreye sokmadan, göz ve zihin ikilisinin ürünüdür. Gözün görüp, beynin kavradığı bir eylemdir.
Seslendirme sırasında, sayfa çevirme sesi duyulmamalı. Nefes alırken daima ağızdan nefes alınmalı. Burundan nefes alınması halinde dikkat çekici sesler çıkabilir. Nefes alma sırasında dili oynatmamaya da dikkat edilmelidir.
Özellikle iş hayatında etkili bir konuşma olmazsa olmazdır. Diksiyon tekerlemeleri konuşmayı etkilediği kadar sesin doğru kullanımında da etkilidir. Yapılan düzenli alıştırmalar böylelikle kişisel gelişimi de olumlu yönde etkilemektedir.
Konuşma bozukluğunun birçok sebebi olabilir. Bunlar arasında; beyin tümörü, kafa travması, alzheimer, demans, alkol bağımlılığı, inme, sıkı veya gevşek takılan takma dişler, ses tellerinde polip, ses kanseri, sesin hatalı kullanımı, kafeinli içecekler ve antidepresan ilaçlar yer almaktadır.
Dudak Tembelliği İçin Kalem Çalışması; Kalemi ağzınıza yatay şekilde yerleştirin ve dişlerinizde kalemi çok sıkmadan ağzınızda tutun ve yukarıda verdiğim kelimeleri bu sefer ağzınızda kalem ile söylemeye çalışın. Buda dudak tembelliğini ve dil tembelliğini bitirmek için önemli egzersizlerden biridir.
Konuşma Bozukluğu Tedavisi
Tedavide kişinin ses kalitesinin arttırılması, kelimelerin anlaşılır bir şekilde çıkarılması amaçlanır. Konuşma bozukluğunu tedavi ederken dil egzersizleri, dudak egzersizleri, yanak ve çene egzersizleri yapılarak konuşma bozukluğunun giderilmesi sağlanabilir.
O halde önereceğimiz yöntemlerden size en uygun olanı bir deneyin. Gülümseyin. Eğer ilk adımı atmaya ve bir erkekle sohbet başlatmaya cesaretiniz yoksa en azından onunla karşılaştığınız zaman, gözlerine bakın, yüzünüzde samimi bir gülümse olsun ve başınızla selamlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri