"Zorla güzellik olmaz" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir şeyin ya da bir durumun zorla güzel veya iyi hale getirilemeyeceğini ifade eder. İnsanlar veya durumlar üzerinde baskı kurularak, istenilen sonucun alınamayacağını belirtir.
Zorla Güzellik Olmaz Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: 1) kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez 2) bir iş insana zor kullanılarak yaptırılamaz.
Kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez.
Elinden bir iş gelmez sandığımız kişi kendisinden beklenilmeyen önemli işler yapabilir.
Varsa hünerin, her yerde vardır yerin Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, bir kişinin sahip olduğu yetenek ve becerilerle her yerde kabul görebileceğini ve saygınlık kazanabileceğini belirtir.
İlgili 34 soru bulundu
"Burun Kıvırmak" deyimi, Türkçede bir şeye veya birisine karşı ilgisizlik, hoşnutsuzluk veya küçümseme göstermek anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin bir şeye, bir duruma veya birisine karşı ilgi göstermemesi, onu beğenmemesi veya onu küçümsemesi durumlarında kullanılır.
"Ev alma, komşu al" Bu atasözü, bir ev satın alırken fiziksel özelliklerinden çok, komşuların ve çevrenin daha önemli olduğunu vurgular. İyi komşuların, yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyeceğini ve yaşadığınız yeri daha değerli kılacağını ifade eder.
Denize düşen yılana sarılır - Vikisözlük.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder. Planlarımızı yaparken her zaman bir aksilikle karşılaşabileceğimizi hatırlatır.
[1] Yardımını esirgemeyen, eli açık olan kimseye herkes saygı gösterir.
[1] Bir konu, iki kişi arasında gizli olarak konuşulsa bile duyulur. Bir süre sonra hiç hatır ve hayale gelmeyen kimselerin onu işittiği ortaya çıkar. Sanki konuşma yeri, herkesin kulağıdır.
ZORLA GÜZELLİK OLMAZ ATASÖZÜNÜN AÇIKLAMASI
1) kişiye, beğenmediği şey zorla beğendirilemez; 2) bir iş insana zor kullanılarak yaptırılamaz.
İki Dinle Bir Söyle, çak fazla konuşmanın iyi bir davranış olmadığını, karşıdaki kişiyi iyi dinledikten sonra konuşmanın daha faydalı olacağını anlatan bir atasözüdür. İki Dinle Bir Söyle Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Türk Dil Kurumuna göre; “ Aşırı konuşmak iyi bir şey değildir “ manasına gelmektedir.
[1] Her iyi şeyin hoşa gitmeyen bir yönü, her güzelin kusurlu bir yanı vardır. Kusuru bulunmayan iyi, güzel bir şey yoktur.
Kısaca atasözü açıklaması hakkında bilinmesi gerekenler. Türk Dil Kurumu açısından bakıldığında iyilik eden iyilik bulur atasözü 'çevresinde iyilik yapan insanların gün geldiğinde mutlaka karşılığını iyilik olarak alacağı' anlamına gelmektedir. İyilik Eden İyilik Bulur Atasözünün Anlamı Nedir?
"iyi veya güzel olan her şeyin az çok sıkıntı veren bir yanı da bulunur" anlamında kullanılan bir söz.
Boş çuval dik durmaz." Bu atasözü, boş ve içeriği olmayan şeylerin ayakta duramayacağını, değerli ve işe yarar olmadığını ifade eder. İnsanlar için kullanıldığında, bilgi ve beceriye sahip olmayan, içi boş olan bir kişinin toplumda saygın bir yer edinemeyeceğini ve başarılı olamayacağını vurgular.
Hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.
[1] "Kişi ancak ilgi duyduğu konulara karşı gözlemde bulunur" anlamında bir söz.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
Her Horoz Kendi Çöplüğünde Öter.
Bal Tutan Parmağını Yalar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: imkânları geniş bir işin başında bulunan kimse bunlardan az da olsa yararlanır.
Atasözü [1] Yakınlarımızın güzel şeylere kavuşması, onlardan bizim de yararlanmamız olasılığının doğması demektir.
"Acele yürüyen yolda kalır" Atasözünün anlamı insanların hızlı ve düşünmeden hareket etmeleri durumunda, hedeflerine ulaşamayabileceklerini veya karşılaştıkları problemleri çözemeyeceklerini belirten bir atasözdür. Bu, sabırlı olmanın ve adımları düşünerek atmanın önemini vurgular.
"Dost kara günde belli olur" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, zor zamanlarda gerçek dostların kimler olduğunun anlaşıldığını ifade eder. İyi zamanlarda herkes dost gibi görünebilir, ancak zorluklarla karşılaştığımızda yanımızda olan ve bize destek olan kişilerin gerçek dostlarımız olduğunu belirtir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri