H1-B Özel Mesleğe Sahip Kişileri yani kendi branşında yükseköğrenim derecesine sahip uzmanlıklarını teorik ve pratik olarak uygulayacak bireylere verilmektedir. H-1B1 Başvuru sahibi kişi ABD'deki bir firmadan bir iş teklifi ve Çalışma Bakanlığı'ndan onaylı bir başvuru ile vize işlemi yaptırabilir.
İşvereniniz LCA ile birlikte I-129 formunu doldurur ve Amerika Göçmenlik Bürosuna (USCIS) sunarak başvuruda bulunur. Bu başvurunun onaylanması durumunda iş teklifini alan kişi H-1B vizesi için online vize başvurusunda bulunarak vize randevusu alır ve konsolosluk vize görüşmesi için hazırlanmaya başlar.
H1B Nitelikli Pozisyon Çalışanı vizesi, Amerika'da nitelikli pozisyonlarda çalışmak isteyen profesyonel kimselere verilir. H-1B vizesi almak için başvuranların yüksek eğitim diplomasına sahip olmasını gerektirir. Yüksek eğitim diploması lisans, lisan üstü ve doktora gibi dereceleri içerir.
H1B Çalışma Vizesi Ücreti
H1B Çalışma Vizesi başvuru ücreti 1250 Dolar hizmet bedeli dahil olup dosyaya göre değişkenlik göstermektedir. Dosyadaki evraklar eksiksiz olarak tamamlanıp başvuruya hazır hale getirilmesine yardımcı olunur.
İlgili 21 soru bulundu
Amerika çalışma izni belgesi için Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) I-765 çalışma izni başvurusu formunu (Application for Employment Authorization) doldurarak başvurmanız gerekmektedir. Bu formun ücreti 495 dolardır ve başvurunuz ortalama 6-8 ay içerisinde sonuçlandırılır.
H1B uzmanlık meslekleri istihdam edileceğiniz alanda en az lisans derecesinde akademik dereceye ve uzmanlığa sahip olduğunuz mesleklerdir. H-1B Vizesi Kaç Günde Çıkar? H-1B vizesinin tüm süreçleri ile tamamlanması ortalama 6-8 ay arasında zaman almaktadır.
ABD'ye girerken yanınızda en fazla 10.000 USD veya eşdeğer bir meblağ nakit para taşımanıza izin verilir. Yanınızda 10.000 USD'den daha fazla para taşıyabilmeniz için CBP yetkilileri ile görüşmeniz ve FinCEN Form 105 doldurmanız gerekir.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
10 YILLIK AMERİKA VİZESİ ÜCRETİ NE KADAR? 10 yıllık Amerika Vizesi için 160 USD + 60 USD toplamda 220 USD ödeme gerçekleştirilir.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
H-1B: Amerika Çalışma Vizesi
Amerika H-1B vizesi ABD'de 3 yıl boyunca yaşama ve çalışma hakkı tanır. Eğer gerekirse vize süresi 3 yıl daha uzatılabilmektedir. Amerika H-1B vizesine başvurabilmek için başvuru sahibinin Amerika'da çalışacağı meslekte en az lisans eğitimini tamamlamış olması koşulu aranmaktadır.
Almanya çalışma vizesinin alınması için başvuruların Alman Konsolosluğuna veya Büyükelçiliği'ne yapılması gerekmektedir. Almanya'da çalışma izninin alınması yapılacak vize başvurusunda, Almanya'dan alınan iş teklifinin veya çalışacağınız işyerinin de imzalamış olduğu bir iş sözleşmesinin varlığı gerekmektedir.
Amerika'da çalışma izni veya EAD, genellikle bir yıl boyunca geçerli olan ve Amerika'da geçici çalışma izni sağlayan bir belgedir. Fakat bu belgeye sahip olmak herhangi bir şekilde kalıcı oturum izni veya vatandaşlık statüsü vermemekle birlikte, gerekli durumlarda süresi genelde bir yıldan sonra yenilenebilir.
Amerika turist vizesini O1 çalışma vizesine çevirmenin sizin için bazı avantaj ve dezavantajları aşağıdaki gibi sıralanabilir. O1 vizesi sahibi olarak Amerika'da sponsorunuz için çalışabilirsiniz. O1 vize süreci diğer vizelere kıyasla çok daha hızlı tamamlanabilmektedir.
E2 Vizelerinin başvuru ücreti 250 ABD dolarıdır ve bu ücretin geri iadesi yoktur.
Amerika'da yaşam masrafları, yılda yaklaşık 10.000 ila 18.000 ABD Doları arasındadır ve bu da aylık ortalama 1.000 ila 1.500$ eder. Buna konaklama masraflarınız, oda ve yemek, yemek, seyahat, ders kitapları, hava koşullarına uygun giysiler ve eğlence masrafları da dahildir.
Vize almanın en zor olduğu ülkelerden birisi Amerika'dır. Peki binlerce Türk'ün rüyalarını süsleyen gerek iş, gerekse okul fırsatları nedeniyle gelmek istediği Amerika'ya vize almak için bu adımları takip etmelisiniz; En çok tercih edilen vize türü B1/B2 vize türüdür.
Vize ücreti, 7 Temmuz 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile zamlandı. Maktu harç tutarı yüzde 50 artırılırken 10 yıllık pasaport 5.444 TL oldu. 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı olarak maktu harç tutarına yüzde 50 oranında zam geldi.
Amerika'ya gidecek olan kişinin orada hayatını devam ettirebilecek kadar parasının olduğunu kanıtlaması gerekir. Bu miktar da aşağı yukarı 15 bin dolar ile 40 bin dolar arasında seyreder. Bunun için banka hesabındaki parayı göstermelidir. Ayrıca bu paranın kendine ait olup olmadığı da sorulur.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
SGK tescil ve hizmet dökümü: e-devlet üzerinden alabileceğiniz barkotlu ya da Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış, ıslak imza ve kaşeli SGK tescil ve hizmet dökümü sunulmalıdır. Şahsi vadesiz banka hesap dökümü: En az 25.000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Eğer vizeniz onaylandıysa: vize paketiniz ve pasaportunuz şahsen teslim almanız için seçmiş olduğunuz PTT şubesine gönderilecektir. Eğer eksik evrakınız varsa ya da idari işlemler gerekliyse: Göçmen vize için başvuru yapan herkes (K nişanlılık vizesi başvuranları da dahil) idari işlemlere tabi olabilir.
Vize görüşmesi, Büyükelçilik/Konsolosluk görevlileri ile yapılan yüz yüze görüşme sırasında her Vize başvurusunda bulunanların başvuruları, seyahat amaçları ve ikamet ettikleri ülkelerdeki kişisel durumları ile ilgili bir dizi soruyu yanıtlaması gereken görüşmedir . Buna başka bir anlam yüklemek kesinlikle yanlıştır .
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri