Farlara takılan mercekler, günümüzde araçların muayeneleri için herhangi bir sorun teşkil etmezler. Araç farlarının led olması ve ledlere mercek takılması muayenelerde sorun yaratmaz ve araçlar ağır kusurlu olarak yazılmazlar.
Fabrika çıkışlı LED farların aksine araç farlarına sonradan takılan LED ampullerinin sürüş güveniliğini her anlamda tehlikeye attığı açık olsa da araç muayenesinde bununla ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
Peki, LED far yasak mı? LED farların yasak olması, sonradan eklemelerde araç muayenesi sırasında problemler yaşatması nedeniyle sıklıkla karşılaşılan bir konudur. Standart olmayan, ayarları doğru yapılmayan ve modifiye amaçlı sonradan eklenen farlar aracın muayeneden geçmemesine sebep olur.
Mercekli far donanımlı halojen far ampulü kullanan araçlarda da düzgün odak noktası tutar, Mükemmel aydınlatma sağlar. TÜV muayeneden sorunsuz geçer, Photon Milestone serisi mini fanlı Led xenon ampul, Küçük boyutları nedeniyle birçok araçta far içerisine sorunsuz sığar.
Muayene sırasında LED farlar sebebiyle bir yön hatası işlenebilir. Ancak hafif kusur sayılan bu hata, aracın muayeneden geçmesine engel değildir.
İlgili 40 soru bulundu
Aynalara takılan ledler, eğer ayna delindiği zaman herhangi bir şekilde araçlara zarar vermemişse, muayeneden geçmeleri zor değildir. Ancak aynanın delinme durumu araç motoru veya aynaların görüş mesafesine zarar verecek şekilde olmuşsa, araçlar muayenede takılabilir.
Tabii ki evet. Led kısımları aracın sol ve sağına bakacak şekilde yerleştirilmeli.
H7: Genelde kısa farlar için kullanılır. Tek flamanlıdır. H8: Genelde sis farlarında kullanılır.
Photon oto aydınlatma ürünleri firması Almanya merkezli, Trade Mark Münich/Germany yani Alman patentli bir markadır.
Led fazla ısınmıyor fara zarar verecek bir sıcaklığa hicbir şekilde ulaşmıyor.
Göz alır. Aslında LED farlarda en önemli kalite devre kartında olur. Işık yine aynı tonda olacaktır. Ben merceksiz farlara LED takılmasını tavsiye etmiyorum.
LED ve Xenon far arasındaki fark, temelde kullanım amaçları ile birbirinden ayrılır. LED teknolojisi genel olarak gündüz farları için tercih edilir. Xenon farlar ise daha çok kısa far olarak kullanılır. Bununla birlikte, Xenon far güçlü ışık yaydığı için iyi ayar yapılması gerekir.
Aracın arka ve ön kısmında kullanılan H7 Led Xenon farlar, içerdikleri özel ampuller ile diğer farlardan ayrılır. Bahsedilen H7 Led Xenon gazlı otomotiv aydınlatma sistemi, HID olarak da bilinir.
Kelvin değeri arttıkça yayılan mavi ışık da doğru orantılı olarak artış göstereceği için beyaz ışık gözlerimizi daha fazla yorar. Kelvin değeri düştükçe ise yayılan mavi ışık oranı azalır ve sarı ışık gözlerimizi daha az yorar. Bu sebeple göz sağlığı için sarı ışık kullanımı daha doğru bir tercih olacaktır.
Herhangi bir sorun yaratmayacak bu ledler hafif kusur olarak sayılır ve muayeneden onay almanız için kesinlikle engel olmayacaktır. Özellikle son gelen belirtilerden sonra Bagaj Altı Kayar Ledler hakkında hiçbir sorun olmayacağına da değinilmişti.
Led ampüller muayeneden geçer.
LED Zenon H7 LED Xenon 55 Watt 11000LM 6500K Far Ampülü LED Işık Beyaz Renk Işık.
PhotonMilestone Edıtıon H7 12/24 Volt 14000 Lumen. Parçamar (2023 YENI NESIL SON SURUM) 1844 kişi favoriledi! 1844 kişi favoriledi!
H4 mü yoksa H7 mi: Hangisi daha iyi? İki ampul birlikte devreye girdiğinden, H7 sistemlerde ışık verimi H4 sistemlere göre daha yüksektir.
H7 ampul hangi renk? H7 ampuller beyaz ışık üreten ampullerdir. H7 ampuller, araç farları için tercih edilen bir renk sıcaklığına sahiptir.
Bosch H7 FAR AMPÜLÜ (12V- 55W)
Eski model araçlara LED far takmak mümkün olsa da, bu işlemi yaparken fiziksel ve elektriksel uyumluluğu dikkate almalısınız. Ayrıca, yasal gereksinimlere uymak, optik ayarı doğru yapmak, montajı profesyonelce gerçekleştirmek ve ısı yönetimini sağlamak önemlidir.
Photon Ultimate H7 Led Headlıght 9500 12-24V Lumens 5 Plus.
LED far ampulü alırken temel olarak 6 noktaya dikkat etmek gerekir; ampul tipi, parlaklığı, ışık dağılımı, renk sıcaklığı ve ömrü ve garanti süresi olarak sıralanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri