Aydın'ın Çine ilçesinden başlayarak Muğla'nın yarımadalarının tamamından geçen rota, çeşitli köy ve kasabalara, koylara, tepe ve dağ yollarına ve antik kentlere de uğramasından ötürü Türkiye'den ve yurtdışından gelen pek çok yürüyüşçüyü çekmektedir.
Muğla ve Çevresi. Akyaka'dan başlayan rota eski bir kervan yolunu izleyerek yükselir. İç kesimlere doğru ilerledikçe tarlalardan, ormanlık yamaçlardan ve Thera antik kentinin kaya mezarlarından geçen rota Muğla'ya yönelir.
Etapları araştırmayı unutma Karia yolunda 2-3 günlük su ihtiyacını yanında taşıman gerekebilir. Bazı etaplarda su bulman imkansız, susuz yürümek ise intihar gibi bir şeydir.
850 kilometre uzunluğundaki yürüyüş yolu, Bozburun Yarımadası, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi ve İç Karia olmak üzere 4 ana bölüm ile Muğla ve çevresindeki bölgeleri kapsayan 1 ek bölümden oluşmaktadır.
Antik Karia Yolu nerede? Bozburun Yarımadası, Datça, Gökova Körfezi, İç Karia ve Muğla çevresinden oluşan yol 850 km uzunluğunda. 4 ana ve 1 ek bölümden oluşan rotayı yürümek için herhangi bir noktasından başlayabilirsin.
İlgili 20 soru bulundu
2023 itibarıyla, Likya Yolunun uzunluğu yaklaşık 760 kilometre (470 mi)'dir.
Likya Yolu etapları, Hisarönü (Ovacık)-Faralya, Faralya-Kabak Koyu, Kabak Koyu-Alınca, Alınca-Yediburunlar, Yediburunlar-Gavurağılı, Gavurağılı-Patara, Patara-Kalkan, Kalkan-Sarıbelen-Gökçeören, Gökçeören-Kaş, Kaş-Kekova, Kekova-Demre, Demre-Alakilise-Finike, Karaöz-Gelidonya Feneri-Adrasan, Adrasan-Olimpos-Çıralı, ...
Datça Yarımadası Gökova ve Hisarönü Körfezleri arasında Akdeniz ve Ege arasında doğu-batı yönünde yer alan yarımadadır. Muğla İli'nin en batı ucunu oluşturan Datça İlçesi, doğuda Marmaris İlçesi, diğer yönlerden Ege ve Akdeniz ile çevrilidir.
Datça'nın simgesi olan badem çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Baharın gelmesiyle birlikte Nisan ayında hasatı yapılan badem çiçeği balı, arıların Datça'nın en ünlü badem çiçeklerinden topladığı bal çeşididir. Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür.
Fethiye'den başlayıp Antalya'da son bulan Likya Yolu kaç günde yürünür sorusuna ise nokta atışı bir yanıt vermek güç. Günlük yaklaşık 25 km yol ilerleneceği düşünülürse yolu ortalama 21 günde tamamlamak mümkün. Tabii farklı kondisyonlara göre bu sayı 40 güne de çıkabiliyor.
Likya Yolu uzun ve zaman zaman kayalıklı yol içeren bir rota olsa da genel parkura baktığımızda orta zorluk seviyesinde bulunuyor. Kendini zorlamamak ve bu keyifli doğa sporunu zamanla daha çok sevmek için en basit rotalardan başlayarak zamanla yürüdüğün yolun kilometresini arttırabilirsin.
Türkiye'nin ilk uzun mesafe yürüyüş rotası olan Likya Yolu'nda 1992 yılında İngiliz Kate Clow tarafından başlatılan çalışmalar, 1999 yılında sona ermiş.
Likya Yolunda rahatlıkla,güvenle Dünyanın her bir köşesinden yerli ve yabancı turistler gelerek yürümektedir. Sadece kendi sağlığınız için tek olarak yürümemenizi tavsiye ederim. Herhangi bir kaza,ayak burkulması,acil yardım durumunda en az 2 kişi olarak yürümekte fayda vardır.
Acemiler için en önemli soru nereden başlamak gerektiği. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Likya Yolu, Fethiye Ölüdeniz yakınlarında başlıyor ve Antalya'ya 20 km mesafedeki Geyikbayırı civarında bitiyor. İki taraftan da başlamak mümkün.
Likya Yolu'nun tamamı 555 km olsa da, tüm yolu tek seferde yürümeniz gerekmiyor.
Likya Yolu Turlarımızın fiyatları tur tarihine ve tur uzunluğuna göre 12000-29000 TL arasında değişmektedir.
Likya yolu günlük yürüme mesafesine bağlı olarak 25 ila 40 gün aralığında sürmektedir.
Likya, M.S. 2. ve 3. yüzyıllarda yaşadığı büyük depremlerin ve M.S. 6. ve 8. yüzyılları arasında yaklaşık 200 yıl süren veba salgınının ardından bir daha kendisini toparlayamamıştır.
Xantos, Tlos, Olimpos, Patara, Simena ve Myra kentlerine uzanan Likya turu, misafirlerini önce Göcek ve Dalyan arasında bir tekne turuna davet ediyor. Sazlıklar arasından panoramik manzaraların izlendiği, Caretta-Caretta kaplumbağaları eşliğinde yüzme molalarının verildiği turda sizi eşsiz bir doğa yürüyüşü bekliyor.
Likya Yolunun geçtiği Antalya - Muğla arasında bulunan Teke yarımadası yaban hayvanı bakımından klasik Akdeniz çeşitliliğini gösterir. Yaban domuzu nadiren boz ayı, tarla yılanı, sincap, samur, yaban geyiği, sansar, tilki, çakal gibi türleri barındırır.
Antik Likya Uygarlığı Kentleri, Akdeniz Bölgesi'nde Teke Yarımadası'nda yer almaktadır. Antik Likya, güneyde Akdeniz, batıda Karya ve doğuda ise Pamfilya ile komşudur.
Aralık ayının sonuna kadar Datça'da bir bahar havası hüküm sürdü, kış gelmeyecek mi dediğimiz anlar oldu. Al sana kış dercesine ocak ayının ilk günlerinden itibaren o meşhur soğuklar Yarımada da kendini gösterdi.
Datça tarihinde ilk buluntuların izleri MÖ 2000'lere kadar uzanıyor. Bu topraklarda yaşayan ilk halkların ise Karyalılar olduğu biliniyor. Daha sonraki dönemlerde Yunanistan'dan gelen Dorlar ise bu topraklarda egemenliklerinin merkezi olan Knidos'u kuruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri