YATIRIM TEŞVİK BELGESİ 4.BÖLGE DESTEKLERİ
Sigorta Prim İşveren Payı Desteği: Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki projelerde istihdam edilecek olan personelin sigorta primi işveren payı belirli bir süre boyunca devlet tarafından karşılanır. Bu destek, işverenin mali yükünü azaltarak istihdamı teşvik eder.
Bölgede yapılacak olan yatırımlara sağlanan teşviklerden yararlandırılmaktadır. Faydalanılacak teşvikler, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisidir.
Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi 6. bölgede uygulanan başlıca bölgesel teşvik tedbirleridir.
Bölgesel Teşvik: İller arasındaki gelişmişlik ve ekonomik katılım farklarının azaltılması amacıyla uygulanır.
İlgili 27 soru bulundu
Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında iller Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi esas alınarak 6 yatırım teşvik bölgesine ayrılmış olup; altıncı bölgede Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illeri ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ...
Terör olayların yoğun olduğu ve bu nedenle önemli teşviklerin sağlandığı 6. Bölge, Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Ağrı, Muş, Kars, Bitlis, Şırnak, Iğdır, Hakkari, Ardahan ve Bingöl olmak üzere toplam 15 ili kapsıyor.
Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir.
5. Bölge illeri olan; Erzurum ve Tunceli.
15/06/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar kapsamında yer alan desteklerin uygulanması açısından iller, sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyeleri dikkate alınarak altı bölgeye ayrılmıştır.
Yatırım teşvik belgesi Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen ve web tabanlı bir uygulama olan E-TUYS sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Yatırım teşvik belgesi prosedürlerinin yönetimi amacıyla, yalnızca elektronik sertifika sahibi olanlar E-TUYS platformuna erişim sağlayabilir.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (4. BÖLGE)
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (1. BÖLGE)
Buna göre 2022 yılından itibaren uygulanmak üzere; ve 2. Bölgelerde 1 milyon TL olan asgari sabit yatırım tutarı 3 Milyon TL'ye, , 4., 5. ve 6. Bölgelerde ise 500.000 TL'den 1.5 Milyon TL'ye çıkarılmıştır.
Yatırımlara kanun ve karar hükümleri çerçevesinde destek verilmektedir. Aynı zamanda, süper teşvikler; vergisel destekler, istihdam destekleri, finansman destekleri, yatırım yeri ile ilgili teşvikler ve diğer destekleri kapsamaktadır.
Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yönetilen Yatırım Teşvik Belgesine ilişkin iş ve işlemlerin yürütüldüğü web tabanlı bir uygulamadır.
Tarayıcının yönlendirdiği E-Devlet giriş sayfasında elektronik imza, e-Devlet şifresi veya diğer yöntemlerle kimlik doğrulama işlemi tamamlandığında E-TUYS'a giriş yapılır. ✓ Açılan kimlik doğrulama sayfasında aşağıda okla gösterilen alandaki e-imza sekmesini seçiniz.
Yatırım Teşvik Belgesi orijinal süresi 3 yıldır. 3 yıl içinde yatırım tamamlanmazsa, Yatırım Teşvik Belgesisüresinin yarısı kadar + 1,5 yıl daha ek süre hakkınız vardır.
Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı, merkezi Mersin'de bulunan 5. Bölge Müdürlüğü 1950 yılında kurulmuş olup çalışmalara başlamıştır. Bölgenin alanı 61.683 km2 olup Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye illerinin tamamı ile Malatya, Kayseri ve Adıyaman'ın bir bölümünü kapsamaktadır.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (6. BÖLGE)
Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında kullanılan en az bir yıl vadeli krediler için sağlanan bir finansman desteğidir. Teşvik belgesinde kayıtlı sabit yatırım tutarının %70'ine kadar kullanılan krediye ilişkin ödenecek kâr payının belli bir kısmı bakanlık tarafından karşılanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri