Tedavi amaçlı hacamat, gün ve saat fark etmeksizin her zaman yapılabilir.
Hacamat tedavisi hastalık anında her gün ve her saat yapılabilir. Gün konusunda dinimizde yasak men etme yoktur. Resulullah kendisine 47 kez hacamat yaptırmış hadis kaynaklarında hiç gün sormamıştır.
Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır. Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir.
Peygamber (S.A.V) oruçlu iken de hacamat yaptırmıştır.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
İlgili 35 soru bulundu
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir. Bel bölgesine yapılan hacamat kadın- erkek hastalıkları, idrar tutamama, cinsel isteksizlik, cinsel performansı yükseltmeye iyi gelir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat sonrası 15-30 dakika yürüyüş çok faydalıdır. 4. hacamattan sonra en az 2 saat kadar bir şey yenilip içilmemeli, 2 saat sonra ise sirkeli su veya bal şerbeti içmek faydalıdır.
Geleneksel hacamatın mantığı ısı yoluyla özellikle sırt derisinde kılcal damarları uyarmak ve ufak kesiklerle kirli kanı dışarı akıtmak yöntemine dayanır. Bu uygulama çok steril ortamda ve uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.
Tedavi amaçlı hacamat, gün ve saat fark etmeksizin her zaman yapılabilir.
En az 2 saat uyunmamalıdır.Uygulama sonrası en az 12 saat geçtikten sonra duş alınabilir.Hacamat sonrası enaz bir gün ideali 3 gün daha hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.Uygulama sonrası 24 saat cimadan,ağır spor ve yorucu fiziksel işlerden kaçınılmalıdır.Uygulamanın yapıldığı gün bol su içmek,hafif çorba veya ...
“Allâhümme salli âlâ Seyyidinâ Muhammedin tıb-bi'l- kulûbi ve devâihâ, ve âfiyeti'l-ebdâni ve şifâihâ ve nûri'l- ebsâri ve dıyâihâ ve alâ âlihi ve sahbihî ve sellim.”
Uygulama öncesi ılık su ile duş alınması önerilmektedir. Uygulamadan 1 gün öncesinde cinsel ilişki önerilmemektedir.
12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar. Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır.
1.Hacamattan sonra 1-2 gün hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir. 2.Hacamat sonrası 2-4 saat kadar uyumamalıdır. 3.Hacamattan sonra 15-30 dakika yürüyüş çok faydalıdır. 4.Hacamattan sonra en az 2 saat kadar bir şey yenilip içilmemeli, 2 saat sonra ise sirkeli su veya bal şerbeti içmek faydalıdır.
Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar. Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz, Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz, Dinç ve kuvvetli olanlar hariç olmak üzere, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaması daha uygundur.
- 24 saat öncesinden cima yapılmamalıdır. Hacamat sonrası uyulması gerekenler ? - En az 2 saat yemek yenmesi önerilmez. - Geleneksel uygulamalarda sonrasında 48 saat hayvansal gıda tüketilmemesi önerilir.
Hormonal rahatsızlıklar, yavaş metabolizma, aşırı kilo: Kalp, karaciğer arkası ve sırttan mide ile bağırsak arkasına gelen noktalardan yapılır.
Hacamat hiçbir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri içinde hacamat hemen her türlü hastalığın tedavisinde rahatlıkla kullanılır ve fayda bakımından en üst sırada yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri