Hacamat, ağrıya neden olan toksik kanı uzaklaştırarak sert kasları gevşetir (gevşetme etkisi), böylece ağrıyı azaltır ve hasta üzerindeki yükü azaltır.
Hacamat tedavisi vücudun reflekslerini artırır. Baş dönmesi sorununa iyi gelir. Vücutta oluşan kronik yorgunluk, halsizlik, uyuşukluk gibi sorunları giderir, vücuda enerji verir. Hacamat tedavisi, vücut kas ve eklemlerinde oluşan sertliği giderir, kas ve eklemlerin esnekliğini artırır.
Hacamat hücre yenilenmesini sağlar. Organlara daha fazla oksijen gitmesine yardımcı olur. Hacamat, özellikle kas ve bağ dokusu esnekliğini artırır, kas gerginliğini, stresini azaltır. Kas ağrısı, kas spazmı tedavisinde oldukça etkilidir.
Yapılan yüzeyel kesiklerden kan alınmasıyla cilt lenf ve kan akımının artışı sağlanır. Genel bir dinçlik hali verir. Ciltteki sinir hücrelerinin uyarılması ile sinir sisteminin düzenlenmesi ve bağışıklık sisteminin aktive edilmesi sağlanır. Adele kasılmalarının gevşemesine yardımcı olur.
Hacamat tedavisi sinir sisteminde uyarılma meydana gelmesini sağlar. Bu uyarı endorfin, seratonin ve dopamin gibi hormonların salgılanmasın ı da beraberinde getirir. Aralarında mutluluk hormonunun da bulunduğu bu salgılar gevşeme, rahatlama ve huzur hissetme gibi etkileri olan hormonlardır.
İlgili 24 soru bulundu
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
İlk seanstan sonra kişi kendisini oldukça rahatlamış hisseder, sürekli yorgunluk hissi azalır. Baş ağrısı ve migren için kulak arkası, kürek kemikleri arası ve aşağısına hacamat yapılır. Özellikle kürek kemikleri arasına, kalp ve karaciğer arkalarına yapılan hacamat yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu dengeler.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Kan ve lenf sıvısının akışkanlığının artması, ağrılı bölgeye gelen oksijen artması ile vücuttaki ağrılar dağılır. Ayrıca, endorfin salgılanması; vücudu psikolojik olarak rahatlatır, sedasyon yapar, AĞRI KESİCİ etkisi oluşturur. Kas spazmlarını çözer.
Hacamat Bel Ağrısı Tedavisi Nedir ? Bel ağrısıyla baş etmenin en iyi yolu Hacamat tedavisidir. Hacamat, ağrıya neden olan toksik kanı uzaklaştırarak sert kasları gevşetir (gevşetme etkisi), böylece ağrıyı azaltır ve hasta üzerindeki yükü azaltır.
Hacamat Fibromiyalji noktalarına yapılan tedavi sonrası kas ve dokuların ağrısını veya sertliğini hafifletebilir. Ağrılı bölgeye hacamat yapılarak ağrı giderilebilir.
Günümüzde sayısı oldukça fazla olan fibromiyalji hastalarına hacamat il etedavi yöntemi önerilmektedir.
İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa sebep olabilir. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Geleneksel hacamatın mantığı ısı yoluyla özellikle sırt derisinde kılcal damarları uyarmak ve ufak kesiklerle kirli kanı dışarı akıtmak yöntemine dayanır. Bu uygulama çok steril ortamda ve uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Kelimenin anlamı doğrultusunda kullanılan hacamat, kanda bulunan toksinleri emen ve bu yol ile vücuttan atan, kan dolaşımının hızlanmasını sağlayan, kılcal damarlarda bulunan kirli kan ve kan damarlarındaki tıkanmaların giderilmesi için kullanılan bir uygulamadır.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar. Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri