Dikkat etmeniz gereken sadece mAh değeri yüksek bir model seçmek değil, telefonunuzun mAh değerine de uygun bir model seçimi yapmanızdır. Telefonunuz 2500 ila 3500 mAh kapasitesindeyse 6000 ila 700 mAh arasında olan bir modeli seçmenizde fayda var.
Şarjı çabuk biten telefonunuzu açık tutmak için bir powerbank arıyorsanız 10.000 mAh kapasite sizi tatmin edebilecekken, uzun seyahatlerinizde bir güç kaynağı ihtiyacınız varsa 20.000 mAh kapasiteli powerbank cihazlarına yönelmeniz doğru olacaktır.
Genel olarak, 2500 – 3500 mAh batarya kapasitesine sahip bir akıllı telefon için ortalama 6000 ile 7000 mAh arasında bir şarj ünitesi alınması uygun olacaktır. Powerbank kapasitesinin tamamının kullanılabilmesi için, cihazın yapıldığı bataryanın malzeme kalitesi de oldukça önemlidir.
20000 mAh'lik büyük bataryası ile pek çok cihazı en az 5 defa tam şarj edebilecek kapasitedir.
İlgili 40 soru bulundu
Ancak genel olarak, bir 30000 Mah Powerbank, tipik bir akıllı telefonu yaklaşık 6-8 kez şarj edebilir.
Örneğin Xiomi marka, 10.000 mAh powerbank modeli orijinal standart kablosu (5volt/2A) kullanılarak şarj edildiğinde 5,5 saatte doluyor. Ancak normal bir standart kablo kullanıldığında (5volt/1A) ürünün dolum süresi 10 saate çıkıyor. Genel olarak size fikir vermesi için bir örnek iletebiliriz.
Taşınabilir bir batarya olan powerbank; akıllı telefon, tablet, kamera, MP3 çalar gibi birçok aygıtın pilini doldurmak için yardıma yetişir. Küçük boyutları sayesinde çantada veya cepte taşınabilen güç ürünleri, kullanım kolaylığı ve işlevselliğiyle beğeni kazanır.
Bununla birlikte “30000 mAh powerbank kaç saatte dolar?” sorusunun da tek bir yanıtı yoktur. Çünkü standart modeller ortalama 10 saatte tamamen dolarken Quick Charge teknolojisine sahip olanlar ortalama 6-7 saatte tamamen dolar.
Yüksek Hızda Geri Dolum
Quick Charge destekli bir adaptör kullanıldığında 5 saatte tam olarak şarj olmakta. Standart adaptörlerde(5V 2A) 10 saatte şarj olabilir.
Taşınabilir şarj ürünlerindeki en önemli unsurlardan biri mAh değeridir. 20000 mAh taşınabilir hızlı şarj cihazı günlük kullanım için oldukça ideal bir mAh değerine sahiptir. Bu ürünlerde mAh değerinin yüksek olması cihazın batarya ömrüyle doğrudan ilişkilidir.
Power Bank'ı tam olarak şarj etmenize ve boşaltmanıza (tam döngü) gerek yoktur. İstediğiniz zaman %10, %20 veya %30 eklemeniz mümkündür. Kısmi döngüler, Lityum İyon pilinizin ömrünü bile uzatabilir. Ortalama olarak, Power Bank, 300 kez kullanılabilir.
S-link IP-G17 10000mAh Powerbank Taşınabilir Pil Şarj Cihazı ; Tam dolu batarya ile iPhone ve diğer mobil telefonlarınızı 4 sefer tam olarak şarj eder. Mp3 & Mp4 oynatıcılarınızı tam dolu batarya ile 8 sefer şarj eder. iPad'inizi ise tam dolu batarya ile % 100 şarj edebilir.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Genel olarak 10000 mAh Powerbank'ın bir cihazı kaç kez şarj edebileceği, cihazın batarya kapasitesi ve powerbank'ın çıkış gücüne bağlı şeklilde değişebilir. 3000 mAh batarya kapasitesine sahip bir telefonu tamamen şarj etmek için ortalama 2 ile 3 kez 10000 mAh powerbank modelini kullanabilirsiniz.
Hızlı bir şekilde powerbank şarj etmek için her zaman priz tercih edilmelidir. Çünkü elektriği prizden alan bir güç adaptörü ile bilgisayarın USB bağlantı noktası aynı gücü vermez. Prizden her zaman daha fazla güç gelir ve böylece powerbank, daha hızlı şarj olur.
Powerbank ilk kullanım için şarjda kalması gereken süre genellikle powerbank mah kapasitesine göre farklılık göstermektedir. Örneğin; 1 amperlik şarj cihazının kullanmasıyla 2000 mah batarya, 2 saatte şarj olabilmektedir. Yani amper derecesi arttıkça powerbank cihazının şarj olması daha az bir süreye düşecektir.
3000 mAh'lık bir telefonunuzu şarj etmek için 7000 - 8000 mAh güç kapasitesine sahip bir power bank alırsanız bu cep telefonunuzu 2 defa şarj eder ve bir defada yarım veya yarımdan az olacak şekilde şarj eder. UNUTMAYIN!
Powerbank olarak da adlandırılan taşınabilir şarj cihazları evde, iş yerinde, dış mekânlarda ve her türlü seyahatler sırasında mobil cihazları pratik bir şekilde şarj etmenizi sağlar.
Philips. DLP 10402 modeli rahatlıkla tercih edilebilecek powerbank çeşitleri arasında yer alıyor. 10400 mAh gücü ile gayet başarılı ve çıkış gücü de 3.1A olduğundan dolum hızı bakımından da beklentileri karşılayabiliyor.
10.000 mAh yani 10.000 miliamper saat enerji depolayabilen powerbanklerdir. 10.000 mAh powerbankler, akıllı telefonları maksimum 4 defa tamamen şarj edebilecek niteliktedir. Ancak bu sayı akıllı telefonun batarya kapasitesine göre değişiklik gösterebilir.
En sağlıklı olanı nimh bataryalar için, bataryanın kapasitesinin 1/10u akımla 10 saat şarj etmek. 1800 mah lik bir pile 1.8A basarsan 1 saatte dolar.
Güneş Enerjili Powerbank Kaç Saatte Dolar? Güneş enerjili 10.000 mAh powerbank çok güneşli havalarda ortalama 5 saatte şarj olur. Ancak kapalı havalarda bu süre bir miktar uzayabilir.
Soultech Power Magic Platinum Powerbank ,8000 mAh kapasitesiyle ile akıllı telefonlarınızı, bluetooth kulaklıklarınızı, akıllı saatlerinizi, hoparlörlerinizi şarj eder. Power Magic Powerbank tamamen dolu iken akıllı telefon veya cihazlarınızı ortalama 2-3 kere şarj eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri