- Hacamat felç ve inmelerde hem koruyucu hem de tedavi edicidir. - Hacamat damar tıkanıklığını önler, tıkalı damarları açar. - Bazı hastalıklarda hacamat ile Akupunktur tedavisi veya sülük tedavisi birlikte uygulanıp daha hızlı sonuç alınabilir. Bu özelliği ile akapunktur ve sülük tedavisini destekleyici rol oynar.
Kılcal damarlarında tıkanıklık olanlar, kalp damar rahatsızlığı olanlar mutlaka hacamat yaptırmalıdır.
📌Kılcal damarları açarak kan devrini sağlar. Bu sayede vücutta atık maddelerin uzaklaşması hızlanır ve birçok sağlık probleminin düzeldiğini görülür. 📌 Özellikle baş ağrılarına çok iyi gelmektedir. Daha birçok ağrının da hacamat tedavisi sonrası hafiflediği gözlemlenmiştir.
Bu bakımdan hacamat uygulaması, kanın pıhtılaşması sorunu bulunan hemofili hastalarına uygun nitelikte bir uygulama değildir.
Kılcal damar tıkanıklıkları ve kalp damar rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı olur.
İlgili 37 soru bulundu
1. Hacamat olmadan en az 1-3 gün önceden doktorunuzun izin verdiği takdirde, kan sulandırıcı ilaçları (aspirin, kumadin v.b) kullanmaya ara veriniz.
Özellikle kanda pıhtılaşma bozukluğu olanlar ve kan sulandırıcı kullananlara bu işlem yapılmamalıdır.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Kalp arkası hacamatı
Kahil noktası, sırtta kalp arkası bölgelerine yapılan hacamat kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı tedavisini destekler. Ayrıca vesvese gibi ruhsal hastalıklar için de kalp arkası bölgesine tedavi uygulanır.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Hayır, sülükler tıkalı damarları açmak (kan dolaşımını sağlamak) için doğrudan bir tedavi sağlamazlar. Sülüklerin salgıladığı enzimlerin kan pıhtılaşmasını önleyici etkisi olsa da, bu etki tıkanmış damarları açmak için yeterli değildir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Düzenli aralıklarla hacamat yaptıran kişilerde toksin birikmez. Vücut sürekli temiz kalır. Bu yüzden hasta olmadan önce KORUNMA tedaviden daha iyidir. Kandaki YAĞ oranını dengeler, düzenleyerek dolaşım bozukluğu, karaciğer yağlanması ve damar sertliğini önler.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Akupunktur tekniğinde olduğu gibi deri üzerinde, beyin ile organlar arası iletişimi sağlayan enerjiyollarındaki akımı düzenler. Kafadan düzenli hacamat unutkanlığı önler, hafızayı güçlendirir. Özellikle çocuk yaşlarında kafadan hacamat beyin kapasitesini maksimum kullanma yönünde yardımcıdır.
Hacamat kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandıracak mekanizmaları tetikleyerek ağrıları giderir, hastalıkları önleyici mekanizmaları uyarır. Kas-iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrıların tedavisinde kullanılabilir.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Kalp yetmezliği, Hemofili, Kansızlık, Hipotansiyon durumlarında ve hamilelerde uygulanmaz. Ayrıca, hacamat olacak kişilerin kan sulandırıcı ilaç, aspirin kullanmıyor olması gereklidir. Tedaviye gireceklerin çok aç veya çok tok olması da uygun değildir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Hacamat hamilelere, regl dönemindeki kadınlara, organ nakli yapılmış kişiye, kansızlık rahatsızlığı olanlarda, aids kişilerde, 1 yaş altı bebeklerde, diyalize giren kişilerde yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri