Suudi Arabistan Umre vizesi için Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahibi T.C. Türk Vatandaşlarının vize alması gerekmektedir.
Uçuş tarihinden itibaren en az 8 ay geçerli ve çipli pasaport, TC Kimlik Numaralı Nüfus cüzdanının arkalı- önlü fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf (Arka Fon Beyaz), Menenjit Aşı Kartı (İl ve İlçe Sağlık Merkezlerinde yapılmaktadır.)
Hac ve Umre ziyareti amaçlı kullanılacak olan pasaportların yeni uygulanan sisteme uyumlu, çipli ve planlanan seyahat tarihinden sonra en az 1 yıl geçerliliği olan bir pasaport olmalıdır.
Arap yarımadasında yer alan Suudi Arabistan'a gitmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport (bordo çipli), Hususi Pasaport (yeşil çipli), Hizmet Pasaportu (gri çipli) sahibi Türkiye vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir.
Suudi Arabistan Umre vizesi için Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahibi T.C. Türk Vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Umre ziyareti yapabilmek için Suudi Arabistan vize uygulamaları yerine getirilmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Pasaport randevusu nasıl alınır? Pasaport işlemleri için randevular artık nüfus müdürlüklerinden alınıyor.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Ulusal (Umuma Mahsus, Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah veya Kırmızı) Pasaport hamili olan tüm kişiler Suudi Arabistan'a seyahat edebilmek için vize başvurusu yapmak zorundadırlar.
Diyanet: Turist vizesiyle hac ibadeti yapılamaz.
Pasaport randevu işlemini 199 nolu telefon numarasından veya nüfus müdürlüğünün internet sitesi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden yapabilirsiniz. Umre veya Hac için pasaportunuzun, gidiş tarihinizden en az 1 yıl sonrasına kadar geçerlilik süresi olmalıdır.
Ancak pasaportun halen eline ulaşmadıysa pasaportunu daha hızlı almanın bir çözümü var. Bunun için ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi'ni arayıp acilen yurt dışına çıkman gerektiğini belirtmen gerekiyor. Bu durumda pasaportun hemen basılıp kargoya veriliyor.
Yeşil pasaport bu koşullara sahip emekli çalışanlara, eski bürokratlara, bir takım gerekliliklere sahip olan, ihracat sağlayan iş insanlarına, il ve ilçelerde çalışmakta olan veya 1. dereceden emekli olan belediye başkanlarına, milli sporcuları gibi kişilere ve gerekli şartları sahip olan aile üyelerine veriliyor.
Suudi Arabistan pasaportu “Guide Passport Ranking Index” sıralamasına göre 59. sıradadır. Suudi Arabistan pasaportu sahipleri, 86 ülkeye vizesiz giriş yapabilirken 143 ülke için vizeye sahip olmaları gerekmektedir.
Suudi Arabistan umre vize işlemlerine Umuma Mahsus (Bordo), Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri tabidir. Umre ziyaretine gitmek için Suudi Arabistan umre vize prosedürlerini yerine getirmeniz gerekir.
Suudi Arabistan'a Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, Hizmet, Hususi veya Umuma Mahsus Pasaport hamili Türk vatandaşları SA'ya yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidirler.
2024 PASAPORT HARCI ÜCRETİ
Harçlar Kanunu Genel Tebliği'ne göre, 1 yıl süreli pasaportlar için harç tutarı 2 bin 396,60 lira, 3 yıl süreliler için 5 bin 558,30 lira ve 3 yıldan fazla süreli olanlar için 7 bin 833 lira olacak.
Yeşil pasaport harç bedeli (2024)
Hususi damgalı pasaport dış kapak renginin yeşil olması nedeniyle yeşil pasaport olarak da anılır. 2024 yılı yeşil pasaport ücreti 790 TL olan defter bedelinden ibarettir. Yeşil pasaport, harç bedelinden muaftır.
Özel Hac vizesi, Hac ibadetini gerçekleştirecek olan Müslümanların Suudi Arabistan'a Diyanet İşleri Başkanlığının kura sistemi ile değil, özel tur acenteleri aracılığı ile gitmek istemesi halinde alınan vize türüdür.
Pasaportun Türkiye'deki adresinize gönderilmesi iki hafta sürmektedir. Pasaport durumunuzu yukarıdaki internet sitesinden takip edebilmeniz için başvuru tarihinden en az 4 hafta geçmiş olması gerekmektedir.
10 yıllık pasaport ücreti ne kadar? Yukarıdaki tabloda da belirttildiği gibi 10 yıllık pasaport ücreti toplam 8.623,30 TL oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri