Öğrenci 1. Maddedeki derslerini aldıktan sonra, kalan kredisini bulunduğu sınıfın altındaki sınıflardan seçmeli dersler veya bulunduğu sınıfın zorunlu ve seçmeli derslerinden alarak doldurabilir veya kalan kredisiyle hiç ders almayabilir. Bulunduğu sınıfın zorunlu derslerini almadan öğrenci üst sınıftan ders alamaz.
1 – Birinci sınıf öğrencileri müfredatında yer alan birinci sınıf derslerinden yükümlüdür. Birinci sınıf öğrencileri üst sınıftan ders alamaz. 2 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz.
Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıldan ders/dersler alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve GANO'nun 3.00 ve üstünde olması şarttır.
1. Sınıf öğrencileri ders seçme işlemi yapmayacaktır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı itibari ile 1. Sınıf öğrencilerine almakla yükümlü oldukları tüm dönem dersleri Öğrenci İşleri Birimi tarafından otomatik olarak atanacaktır.
13- Kimler bir üst sınıftan ders alabilir? BAŞARILI öğrenciler bir üst sınıftan ders alabilir. Bu öğrencilerden genel not ortalaması: - 2,00-2,49 arasında olanlar bir adet, - 2,50-4,00 arasında olanlar iki adet üst sınıftan ders alabilirler. KOŞULLU BAŞARILI öğrenciler üst sınıftan ders alamazlar.
İlgili 39 soru bulundu
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
Ders kaydını yapmayan öğrenciler güz yarıyılında derslere ve sınavlara katılamayacak, öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.
Kayıt yenileme ve ders kaydı işlemlerimi istediğim zaman yapabilir miyim? Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
derslerdir. Öğrenci bölümün belirlediği sayıdaki seçmeli dersi almak zorundadır.
1) Üst yarıyıldan ders alma işlemleri 2. ve 3. sınıf öğrencileri için geçerlidir. 2) Öğrencinin önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve ağırlıklı genel not ortalamasının 3.00 ve üzerinde olması gerekmektedir. 3) Üst yarıyıldan alınacak ders ile kendi döneminizdeki herhangi bir dersin çakışmaması gerekmektedir.
Üstten Ders Alma Koşulları:
check Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.
Soru: Güz döneminde kaldığım bir dersi bahar dönemi alabilir miyim? Cevap: Hayır. Güz döneminde kalınan dersler bir sonraki güz döneminde ya da yaz okulunda, bahar döneminde kalınan dersler bir sonraki bahar döneminde ya da yaz okulunda alınabilir.
1.sınıf öğrencileri üstten ders alamazlar. 2. ve 3.sınıf öğrencilerimizden genel not ortalaması 2.5 ve üzeri olan ve her iki yarıyılda da alttan dersi olmayan öğrencilerimiz en fazla 3 dersi üstten alabilirler. Üstten ders seçerken ders programı dikkate alınmalı ve dönem dersleriyle çakışmamasına dikkat edilmelidir.
Yaz okulunda üstten ders alabilir miyim? Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz döneminde üst yarıyıldan ders alabilir.
İlk olarak okulunuzun Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapın. Öğrenci işlemleri sayfasına giderek ders kaydı seçeneğini bulun. Sınıf seçimi ve dönem seçiminin ardından alacağınız dersler ekranda gösterilir. Dersleri tek tek seçtikten sonra onaylanır ve danışmanın dersleri onaylaması gerekir.
Birinci sınıf öğrencileri ders kayıt işlemi yapacaklar mı? Hayır. Birinci Sınıf öğrencilerinin ders kayıtları Öğrenci işleri tarafından yapılacaktır.
Öğrenciler, her yarıyıl başında ilgili öğretim birimi yönetim kurulunun belirleyeceği esaslar ve Senato'nun belirleyeceği süreler içinde (birinci sınıf birinci yarıyıla ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler hariç) kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.
Öncelikle, ders seçimi vaktinde her sınıfın kendi ders seçme tarihi oluyor. Örneğin, 2022 güz döneminde 4 ve 3. Sınıflar 14 eylül'de kayıt olurken, 1 ve 2. Sınıflar 15 eylül'de kayıt oluyor.
- Kayıt yaptırdığı öğretim yılının ikinci yarıyılından itibaren alması gereken tüm derslerinden başarılı olanlardan AGNO'su 2,50 ve üstünde olan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın ders/derslerini de alabilir.
Soru: Ne kadar ders seçmeliyim? Cevap: Mezun olabilmek için her yarıyılda 30 AKTS (Kredi)'lik ders almak zorunludur. Ancak isterse öğrenci 30 AKTS Az ya da çok ders almak kendi sorumluluğundadır. Soru: Ders seçmenin üst limiti var mıdır?
Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarını azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar.
(2) Azami eğitim öğretim süresi, lisans programları için yedi yıl (on dört yarıyıl), lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlar için sekiz yıl (on altı yarıyıl) dır. (3) İngilizce hazırlık programında geçirilen süre program süresine ve azami eğitim öğretim süresine dahil değildir.
Güz dönemi ne kadar sürer? Diye merak edenlere ortalama dört ay diyebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri