MADDE 22 – (1) Derslere ve uygulamalara devam zorunludur. Mazeretler de dahil olmak üzere kuramsal (teorik) saatlerin %30'undan, uygulama saatlerinin de %20'sinden fazlasına katılmayan öğrenci o dersin genel ve bütünleme sınavına alınmaz.
Dersin devamsızlık limiti %20 olup, devamsızlığın nedeni her ne olursa olsun eksik kalan günler, daha sonra belirlenecek telafi programı dâhilinde tamamlattırılmaktadır. Devamsızlık limiti aştığı takdirde öğrenciye F1 notu verilecektir.
Herhangi bir dersin eşdeğerliği konusunda ilgili kurul karar verir. İlgili yönetim kurulu kararı ile alınan derslerin notları bir sonraki yarıyılın ders kayıt yenileme günleri sonuna kadar transkriptine işlenir. 10) Bölüme devam zorunluluğu var mıdır? Derslere ve uygulamalara devam zorunludur.
(4) Devamsız sayılan öğrenciler o derse ait dönem sonu sınavına alınmaz. Bir dersten devam sağlayamayan öğrencinin F2 ile başarısız olduğu kabul edilir.
(1) Öğrenci başarısız olduğu zorunlu dersi yarıyıl kaydını yaptırması halinde dersin açıldığı ilk yarıyılda tekrarlamak ve mezuniyetine kadar başarmak zorundadır. (2) Öğrenci başarısız olduğu seçmeli dersi, dersin açıldığı herhangi bir yarıyılda tekrar edebilir.
İlgili 23 soru bulundu
Doğrudan, yıl sonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder. Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır.
Sınıf tekrarı aynı alan/dal için en fazla iki defa yapılır. Aynı alanda/dalda ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrenciler, ders yılı sonunda farklı bir alandan/daldan tekrar kayıt yaptırabilirler.
(2) Normal öğrenim süresi içinde bir yarıyılda en az on beş kredilik ders alıp ilgili yarıyılda bütün derslerinden başarılı olan, yarıyıl akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 olanlar yarıyıl şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yarıyıl yüksek şeref öğrencisi sayılırlar.
Bir dersten dönemde boyunca %30'dan fazla devamsızlık yaptığınızda, o dersten devamsızlıktan kalmış olursunuz. Öğrenci, devamsızlıktan kaldığı dersi tekrar almak zorundadır.
“MADDE 9 – (1) 7 nci maddenin dördüncü fıkrası kapsamında sınav hakkı kullanacak öğrenciler hariç, F2, F3 notu ile başarısız olunan dersleri tekrarlayan öğrenciler için devam zorunluluğu %50, dersi ilk kez alan veya F1 notu ile başarısız olup dersi tekrarlayan öğrenciler için devam zorunluluğu %70'tir.
2022-2023 URAP Dünya Sıralaması Açıklandı: Hacettepe Üniversitesi Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasında 517. , Türk Üniversiteleri Arasında 1. Sırada.
Öğrenci 1. Maddedeki derslerini aldıktan sonra, kalan kredisini bulunduğu sınıfın altındaki sınıflardan seçmeli dersler veya bulunduğu sınıfın zorunlu ve seçmeli derslerinden alarak doldurabilir veya kalan kredisiyle hiç ders almayabilir. Bulunduğu sınıfın zorunlu derslerini almadan öğrenci üst sınıftan ders alamaz.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Güz döneminde (27 Eylül 2021-14 Ocak 2022) resmi tatiller hariç 365 saat ders yapılması planlanmaktadır. Yönetmeliğe göre öğrencilerimizin derslerin %85'ine devam etmesi gerekmektedir. Bu durumda öğrencilerimizin 55 DERS SAATİ devamsızlık hakkı vardır.
Örneğin haftada 3 saat olan bir derste yaklaşık 9 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Yani bu dersten 14 hafta içerisinde devamsızlık hakkımız 3 hafta oluyor. Devam zorunluluğu bütün dersler için %80'dir. Uyarı: Yukarıda verilen oranlar üniversitelere göre değişiklik gösterebilir.
1) (G) Geçer: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır. 2) (K) Kalır: Kredisiz dersler ve ders programlarında kredisiz olarak bulunan staj, bitirme çalışması, proje ve benzeri çalışmalar için kullanılır.
Her dönem 1 vize ve 1 final yapılmaktadır. Çan sistemi yoktur ve geçme notu 50'dir.
Lisans programı 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Mezun olmak için gerekli olan 240 AKTS'nin (146 kredi) 150 AKTS'si (98 kredi) zorunlu derslerden, 90 AKTS'si (48 kredi) ise seçmeli derslerden oluşmaktadır.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.
“b) Harf notu karşılıklarına göre; 1) F1: Devamsızlık nedeniyle genel sınava ve bütünleme sınavına girme hakkı yok, başarısız, 2) F2: Genel sınava veya bütünleme sınavına girme hakkı olduğu halde girmedi, başarısız, 3) F3: Genel sınava veya bütünleme sınavına girdi, başarısız, anlamına gelir.” “(4) Ders başarı notu F2 ...
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
2 kere sınıfta kalan öğrenci, 3. defa sınıfta kalınca, okulla ilişiği kesilir. Bu öğrenciler, açık öğretim lisesine veya mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilirler.
Ortaokulda sınıfta kalma uygulaması, yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar vermesi şeklindedir. Liselerde ise 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren sınıf tekrarı uygulaması geri gelmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri