a) Akademik yılın başında isteğe bağlı olarak, her iki dilin düzey belirleme ve muafiyet sınavına girebilirler. Her iki sınavda da başarısız olmaları durumunda, Yüksekokula verecekleri dilekçelerinde, ilk olarak hangi yabancı dil hazırlık programına devam etmek istediklerini belirtirler.
(4) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi almak isteyen öğrenciler taleplerini akademik takvimde belirlenen tarihler içerisinde bildirirler. (5) İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitiminde bir yılın sonunda, öğrenciler, başarı koşulu aranmaksızın yerleştikleri programa devam ederler.
Evet. Lisansüstü öğrencilerin ön kayıt işlemleri sırasında hazırlık eğitimi görmek istediklerine dair dilekçe ile başvuru yapmaları halinde isteğe bağlı hazırlık eğitimi alabilir.
İsteğe bağlı hazırlık programına nasıl başvurabilirim? Cevap: Üniversiteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler, ön kayıt sistemi üzerinden ya da Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan matbu dilekçe/form kullanılarak başvuru yaparak isteğe bağlı hazırlık sınıfına yerleştirilmek istediklerini beyan ederler.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
İlgili 27 soru bulundu
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
İki dönem süreli İngilizce eğitimiyle öğrencilerin 3 seviyeyi (CEFR A1, A2 ve B1) tamamlamaları hedeflenmiştir. Hazırlık sınıfında dersler öğrencilerimize etkin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri kazandırma odaklı olarak yapılır.
İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz. Bu süre fakülte/yüksekokulun normal öğrenim süresi dışında tutulur.
İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler bir yılın sonunda başarılı olsun ya da olmasın kendi bölümlerine devam ederler. Hazırlık sınıfını geçen öğrenciler mezun olduklarında Diploma ve transkriptlerinde hazırlık sınıfını başarıyla tamamladığı belirtilir.
10- İsteğe bağlı hazırlık sınıfından başarısız olarak bölüme geçtiğimde hazırlık sınıfını tamamlamak için muafiyet sınavlarına girebilir miyim? -Evet. İsteğe bağlı öğrenciler bölümlerinden mezun oluncaya kadar hazırlık sınıfı muafiyet sınavlarına girebilirler.
15. İsteğe Bağlı Hazırlık Seviye Belirleme Sınavına herhangi bir nedenle giremezsem ne olur? İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı Seviye Belirleme Sınavına girmezseniz en düşük düzeye yerleştirilirsiniz.
Evet. Zorunlu hazırlıkta kalınca KYK bursu kesiliyor, krediye dönüşüyor direkt.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı Başvuru İptali :
E- devlet üzerinden veya şahsen dilekçe ile yapmış olduğunuz başvurunuzu iptal etmek için dilekçeyi doldurduktan sonra Yüksekokulumuzun Yabancı Diller Bölüm Sekreterliğine şahsen gelerek veya mail – faks yolu ile de iletilebilirsiniz.
a) Akademik yılın başında isteğe bağlı olarak, her iki dilin düzey belirleme ve muafiyet sınavına girebilirler. Her iki sınavda da başarısız olmaları durumunda, Yüksekokula verecekleri dilekçelerinde, ilk olarak hangi yabancı dil hazırlık programına devam etmek istediklerini belirtirler.
“İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı”, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. İng. 160 öğrencileri için, yazılı sınav süresi 240 dakika; İng. 140 öğrencileri için, 210 dakikadır. Sözlü sınav ise; sınavın ertesi günü gerçekleştirilir ve toplam 8 saatte tamamlanır.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
Öğretim dili tamamen veya en az %30 yabancı dilde olan bölümlerde Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı zorunludur.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
a) Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı eğitimi (Almanca, İngilizce, Fransızca) haftalık 24 ders saati olup, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında derslerin %30'u online (çevrim içi) (2 gün) olarak yapılacaktır.
İngilizce Muafiyet Sınavı, eğitim dili İngilizce olmayan okullarda da yapılıyor. Buradaki amaç, öğrencinin ilk sene Ortak Zorunlu Temel İngilizce dersini alıp almayacağını belirlemek. Eğer öğrenci İngilizce Muafiyet Sınavından yeterli puan alamazsa, zorunlu dersi almak zorunda kalıyor.
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı eğitimine başvuran İkinci Öğretim öğrencileri için kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır. İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitiminin süresi en fazla bir akademik yıldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri