Sistem basit; dinlenmiş ve dinç beden, sabahları fişek gibi uyarır ve bu 'fişek olma hali' de tüm güne yansır. 2- Kasları gevşettiği için krampları azaltır ve nefes alışımızı daha ferah kılar.
Her zaman sabahları mideniz boşken bir bardak sıcak veya ılık su içilmesi önerilir. Bu su bağırsaklarınızda bulunan herhangi bir kalıntıyı çözer ve bağırsaklarınızın daha düzgün ve ağrısız çalışmasına yardımcı olur. Sıcak su vücudunuzu derinlemesine temizler ve sivilce oluşumunun ana sebeplerini ortadan kaldırır.
Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin ekstra efor sarf etmesini engelliyor. Çinliler, alınan soğuk içecek ve yiyeceklerin iç organları daha fazla büzüştürdüğünü, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğini atalarından biliyor. Örneğin; yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın.
Japonlar uyandıklarında yaklaşık 4 bardak yani 650 ml su içer ve bu suyun ısısı ılıktan biraz daha sıcak olur. Yeni başlayanlar için uyanır uyanmaz 4 bardak su içmek başlangıçta zor ve mide bulandırıcı gelebilir; ancak seviyeyi yavaş yavaş artırarak bu miktara ulaşılabilir.
Sıcak su içmek, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgam çözer ve solunum yollarının açılması için faydalıdır. Sıcak su regl kramplarını da hafifletir. Sıcak su karın kasları üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir ki bu da kramp ve spazmları hafifletir.
İlgili 45 soru bulundu
Sıcak su içmek direkt olarak zayıflatmaz ancak sıcak su içmek kabızlığa iyi gelir. Kabızlık sorunu çözüldüğünde boşaltım sistemi normal seyrinde çalışacağından zayıflamış hissedebilirsiniz. Sabahları aç karnına sıcak su içmek bağırsak hareketlerini artıracaktır.
Sabahları 250-300 ml ılık su içmek, iç organların daha aktif çalışmasını sağlar. Bu yüzden günde maksimum 300 ml sıcak su içmek, sağlık açısından faydalıdır.
Küvetin içinde çok sıcak suyun içine vücutlarını sokarlar. Buna Japon banyosu denir. Küçük çocuklar anne ve babaları ile banyo yapabilirler. Birisi saçlarını ve vücudunu temizlerken diğeri küvetin içinde rahatlamaktadır.
Ilık su da kasların hareketlerini kolaylaştırır. Bu faktörlere bağlı olarak su içinde hareket etmek daha kolay hale gelir. Sırt ağrısı, artrit gibi kas kemik sistemini etkileyen hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.
Japon su terapisi, sabah ilk iş olarak birkaç bardak oda sıcaklığında su içme pratiğidir. Ayrıca yemek ve atıştırmalıklar arasında uzun aralarla 15 dakikalık katı yemek boşlukları oluşturmayı teşvik ediyor. Su içmenin kilo kaybında etkili olduğu çalışmalar tarafından kanıtlandı.
Prensip olarak yemekten yarım saat önce ve yarım saat sonrasına kadar su içmeyin. Eğer bu işi biraz daha güçlendirmek istiyorsanız zaman dilimlerini birer, hatta ikişer saate çıkarabilirsiniz. İsterseniz yazıyı faydalı bilgilerle tamamlayalım: Suyu çok soğuk veya sıcak değil ılık için.
Vücut ısısını yükselten yiyecekleri enerji toniği olarak adlandıran Çinliler sofralarında bu besinlere yer veriyor. Enerji toniklerinin önde geleni baharatlar, sirke, soğan, sarımsak vücut ısısını yükselttiği için yemeklerinde bolca kullanıyorlar.
Soğuk Su İçmenin Faydaları
Hiç kuşkusuz yaz aylarında sıcak havanın da etkisiyle soğuk su tüketimi artıyor. Soğuk su tüketildiğinde vücut suyun sıcaklığı ile vücudun ısısını dengelemeye çalışır. Bu işlem sırasında vücut çok daha fazla enerji harcar. Yani metabolizma hızlanmış olur.
Çünkü sıcak su midede daha uzun kaldığı için; soğuk suya nazaran daha fazla tok tutar. Bu nedenle sabahları aç karnına ılık su içilmesi önerilir.
* Boş mideye sabahları su içmek metabolizmayı en az yüzde 24 oranında hızlandırır. * Susuzluk, kırışıklıklara ve derin gözeneklere sebep olur.
Sabah kalkar kalkmaz içilen 500 ml suyun kan akışını hızlandırdığı, yeni kan hücrelerinin üretimini artırdığı ve cildinizin parlamasını sağladığı kanıtlandı. Sabahları aç karnına su içmek aynı zamanda bağırsakların çalışmasına katkı sağlayarak fazla kilolardan kurtulmanıza da yardımcı oluyor.
Su, Organların Düzenli Çalışmasını Sağlar
Kalp-damar sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, üreme sistemi, sinir sistemi ile böbrek, beyin ve karaciğerin düzgün çalışması, yeterli su tüketilmesine bağlıdır3. Ayrıca düzenli ve yeterli su içmek kabızlığa ve yüksek tansiyona da iyi gelir.
Sabah aç karına tüketilen su kan hücrelerini arttırır, cildin parlamasını sağlar. Bağırsakların aktif olarak çalışmasına katkı sağlayarak kilo vermede yardımcı olur. Daha az açlık hissetmenin yanında vücuttaki toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin yakılmasına büyük katkı sağlar.
Az Su İçmenin Anksiyeteye Etkisi
Ayrıca uzmanlar dehidrasyonun da vücuttaki kortizol seviyesini artırıp daha stresli hissedilmesine neden olabileceğini belirtmektedirler8. Diğer bir deyişle, vücudunuzun ihtiyacı olan miktarda su tüketerek stres seviyenizi dengede tutmak mümkün olabilir.
Japonya'ya gidenler tuvalet alışkanlıklarının dünyanın geri kalanına hiç de benzemediğini fark etmiştir. Elektrikle çalışan klozetlerin yaygınlaştığı ülkede geçen yıl bir uygulama daha getirildi. Klozetin kontrol düğmelerinde sifon ve taharet muslukları için bazı semboller kullanılıyor.
Japonya'da tuvaletler, iki farklı biçimde bulunmaktadır. Eski tip tuvaletler basit bir alaturka tuvalet olup halen umumi tuvaletlerde kullanılmaktadır. II. Dünya Savaşı'ndan sonra modern Batı tarzı klozetli tuvaletler ve pisuvarlar yaygınlaştı.
Japonya okyanus ortasında yer aldığı için, Türkiye Japonya'ya göre daha soğuktur. Japonya yaz aylarında ortalama sıcaklık 25 derece civarında iken kışın ise ortalama 12 derecedir. Türkiye'de ise yaz aylarında ortalama sıcaklık 21.7 dereceyken kışın ortalama sıcaklık 1.7 derecedir.
Dehidrasyon belirtileri yaşa göre değişebilir.
Yetişkinlerde; aşırı susuzluk, daha az idrara çıkma, kas krampları, koyu renkli idrar, yorgunluk, gözlerde kısılma, tansiyon düşüklüğü, baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, bilinç kaybı ve sinirlilik, konfüzyon.
En azından bilimsel kuruluşların genel kılavuz ilkelerine göre. 50 kilogram ağırlığındaki bir kişinin 1,7 litre, 60 kilogram olan kişinin 2,1 litre, 70 kilogram olan kişinin 2,4 litre ve 80 kilogram olan kişinin 2,8 litre içmesi gerekir. Yani kilo arttıkça içilmesi gereken su miktarı da artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri