Hak Sahipliği Belgesi Nasıl Alınır? Hak sahipliği başvurusu için söz konusu yapının yer aldığı afet bölgesindeki mahalle veya köy muhtarlığında o bölge ile yetkili en büyük mülki amirlik tarafından ilanlar verilir.
Afetzede Hak Sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.
TC Kimlik No ile e-devlet üzerinden sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmına “ hak sahipliği başvurusu” yazarak çıkan sonuçlardan “Hak sahipliği için Talep ve Taahhütname Başvurusu” linkine tıklayınız. Açılan başvuru ekranında gerekli alanlar doldurularak hak sahipleri başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.
İkamet ettiği konutu babası ya da annesinin üzerine kayıtlı olan, ebeveynlerinden ayrı bir konutta resmi ikametgahlı olarak oturan evli afetzede, ebeveynlerine ait hasarsız başka bir konut dahi olsa AFAD'dan hak sahibi olabilmektedir.
İlgili 32 soru bulundu
Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek. Afet Konutları AFAD adına TOKİ tarafından inşa edilecek. Afet konutlarının, işyerlerinin kat sayısı, metrekaresi, oda sayısı gibi detaylar projelendirme aşamasında netleşecek.
AFETZEDE HAK SAHİPLİĞİ NEDİR? Afet sebebiyle, kendilerine ait bulunan konutları yıkılan, yanan veya oturamayacak derecede ağır hasar gören afetzede aileler “Hak sahibi” sayılır ve bu ailelere yeniden konut yapılır veya konut kredisi verilir (Md. 4/1-a).
Evleri yıkılan veya oturulmayacak durumda olan kişiler için hak sahipliği başvuru dönemi sürüyor. AFAD, hak sahipliği başvuru süreciyle ilgili duyuru paylaştı. Yapılan duyuruda; " 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 30 Mayıs 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 30 temmuz 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır.
AFAD hak sahipliği başvuruları, 22 Ağustos 2023 Salı günü mesai bitimi sona erecek olup, henüz başvuru yapmayan afetzede vatandaşlarımızın herhangi bir hak kaybı yaşamamak adına bu tarihe kadar E-DEVLET üzerinden yada hak sahipliği ofislerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur.
✔ Hak sahipliği başvuru süresi 60 gündür. ✔Hak sahipliği başvuruları AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilmektedir.
HAK SAHİPLİĞİ SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR? Hak sahipliği sonuçları, başvuru ekranı aracılığıyla öğrenilebilecek. HAK SAHİPLİĞİ NEDİR?
Hak Sahipliği Nedir? Hak sahipliği belgesi yıkılan, ciddi hasar gören veya afetlerden etkilenebilecek olan binaların mülkiyet durumunu ve ilişkilerini resmi olarak ispatlayan, güvence altına alan ve afetzedelere binaların yeniden inşasında destek sağlayan bir belgedir.
AFAD'dan yapılan açıklamaya göre e-Devlet üzerinden hak sahipliği başvuruları yapılabilecek. Başvurular TC kimlik numarasının son rakamlarına göre e- devlet üzerinden yapılacak. 8 olanlar Pazar günleri başvurabilecek. Devam eden günlerde ise herhangi bir sınırlama olmadan tüm vatandaşlar başvuru yapabilecek.
Afetzede Hak Sahipliği, afetzedelerin yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını bildirmektedir.
Müşterek mülkiyet; bir taşınmaz üzerinde birden fazla kişinin hak sahibi olmasına ve bu taşınmazın fiilen bölüşülmemesi durumuna denilir. Hukuki işlemler ya da kanuni bir hak sonucu doğan müşterek mülkiyet, genellikle miras sonrasında ortaya çıkar.
Bu yıl için 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden alınacak hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası'na başvurulması gerekiyor. Faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba yararlanabiliyor.
İlçemizde Hak Sahipliği Belgesi Müracaat Tarihi, 22.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlçemizde Hak Sahipliği Belgesi Müracaat Tarihi, 22.08.2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
1. Hak Sahibi Kimdir ? Yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilen afetzedelerdir.
Yaşanan afette, kendilerine ait bulunan konutları yıkılan, yanan veya oturamayacak derecede ağır hasar gören afetzedeler “Hak sahibi” sayılır ve bu ailelere yeniden konut yapılır veya konut kredisi ödenir.
Degerli Afetzede, Aladağ, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçeleri için 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 8 Ağustos 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 6 Ekim 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır.
Hak sahipliği talep ve taahhütnamesi, bir varlığa veya hakkın sahipliğini talep etmek amacıyla hazırlanan bir belgedir. Bu belge, talep edilen hakka ilişkin bilgileri ve taahhütleri içerir.Hak sahipliği başvurusu nasıl yapılır nelere dikkat etmeliyiz tüm detaylar haberimizde.
Başvuru durumunda geçen “Değerlendirildi” ifadesinin ise, konuya ilişkin net bilgi edinilemese de, başvuru sürecine ilişkin bir anlamı temsil ettiği düşünülüyor. Nitekim başvurunun onaylanmaması durumunda “reddedildi” ifadesi belirtiliyor. Onaylanması durumunda da açık bilgiler bildiriliyor.
Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek. Afet Konutları AFAD adına TOKİ tarafından inşa edilecek. Afet konutlarının, işyerlerinin kat sayısı, metrekaresi, oda sayısı gibi detaylar projelendirme aşamasında netleşecek.
E-Devlet portalı üzerinden vatandaşlar SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, miras sorgulama, IMEI sorgulama ve KYK başvurusu gibi çeşitli işlemleri gerçekleştirebiliyor. E-Devlet'e giriş yapmak için e-Devlet Kapısı Devletin Kısayolu | www.türkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Adaletten, sosyal güvenlik ve sigortaya, sağlıktan ulaştırmaya, eğitimden çevre ve şehirciliğe kadar geniş bir yelpazede hizmet sunumunun yapıldığı e-Devlet Kapısında en çok kullanılan hizmetlere de doğrudan erişim sağlanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri