Hak Sahipliği Başvuru Sonuçlarını Sorgulama e-Devlet sistemine giriş yapılır. "Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı" sekmesine tıklanır. "AFAD Hak Sahipliği Başvuru Sonucu Sorgulama" ekranı açılır. Sorgulama yapmak için gerekli bilgiler girilir.
AFAD Hak sahipliği sonuçları, e başvuru ekranı aracılığıyla öğrenilebilecek. AFAD hak sahipliği sonuçları, muhtarlıklara da gönderilecek. E-Devlet'ten sonuçları görüntüleyemeyen vatandaşlar, muhtarlıkların yayımlayacağı listeler üzerinden görüntüleme yapabilecek.
Afetzede Hak Sahipliği, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını bildirmektedir.
Hak sahipliği başvurusu için söz konusu yapının yer aldığı afet bölgesindeki mahalle veya köy muhtarlığında o bölge ile yetkili en büyük mülki amirlik tarafından ilanlar verilir. Bu ilanlar neticesinde hak sahipliği başvurusu yapan mülk sahibinin gerekli prosedürleri yerine getirmesi gerekir.
AFAD Hak Sahipliği için bu zamana kadar hiç başvuru yapamayan vatandaşlarımız için ek başvuru süresi verilecektir. Başvurular 27-28 Kasım 2023 tarihleri arasında 2 gün sürecektir.
İlgili 20 soru bulundu
Evleri yıkılan veya oturulmayacak durumda olan kişiler için hak sahipliği başvuru dönemi sürüyor. AFAD, hak sahipliği başvuru süreciyle ilgili duyuru paylaştı. Yapılan duyuruda; " 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 30 Mayıs 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 30 temmuz 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır.
Degerli Afetzede, Kozan ve Feke ilçeleri için 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 2 Aralık 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır. Siz değerli afetzedelerimizin E-devlet üzerinden başvurularını yapmaları önem arz etmektedir.
Hak sahiplerinin kredi geri ödemelerinin Bakanlıkça takip edileceği bilgisine yer verilen karara göre, hak sahiplerine konut için 750 bin, ahır bulunan konut için 1 milyon ve işyeri için de 400 bin lira olarak 2 yıl ödemesiz olmak üzere, toplam azami 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak en fazla üç bağımsız bölüm için kredi ...
Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek. Afet Konutları AFAD adına TOKİ tarafından inşa edilecek.
AFAD orta hasarlı işyerlerinin güçlendirilebilmesi için 120.000 TL kredi vermektedir. Bu kredi, son kredi diliminin hak sahibine ödendiği tarihten itibaren, ilk 2 yılı ödemesiz, sonraki 3 yılda, % 4 faizle yıllık eşit taksitlerle geri ödenmektedir.
Mülkiyet sahibi olan kişinin gerçek kişi olması. Vakıf ve dernek gibi tüzel kişilikler hak sahibi olamazlar. Söz konusu mülkün belge talebinde bulunan şahsa ait bir arazide ve inşaat ruhsatlı olarak inşa edilmiş olması. Belge talebinde bulunan vatandaşın DASK poliçesine sahip olması.
Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. ) - Arama bölümü üzerinden "AFAD Hak Sahipliği Başvuru Sonucu Sorgulama" bölümüne gidin. -İstenilen bilgileri doldurarak sorgulama yapın.
Afetzede hak sahipliği başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Afetzede Hak Sahipliği başvuruları, e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Açılan ekran AFAD'ın sayfasına yönlendirecektir. AFAD'a kayıt yaptırdıktan sonra afetzede hak sahipliğinden yararlanılabilir.
60 günlük süre içerisinde başvuruda bulunmak kaydıyla herhangi bir sebeple hak sahibi olarak kabul edilmeyenler 15 gün içerisinde itiraz edebilirler. İtiraz süreci ise Hak Sahipliği kararlarının ilan edilmesinden sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerince belirlenen zamanda başlamaktadır.
Hak sahipliği başvuru süresi 60 GÜN olduğunu lütfen unutmayın. Aksi halde talep hakkınız kalmayacaktır. Hak sahipliği başvuruları, E-Devlet üzerinden ya da AFAD İl Müdürlüğü tarafından belirlenen Merkezlerde ve Kaymakamlıklarda yapılabilecek.
Afet Sebebi ile Hak Sahibi Olanların Tespiti Yönetmeliği'nin 9. maddesine göre aynı ilçede ikinci bir evi olan depremzedeler kalıcı konut hakkından ve konut kredisinden yararlanamıyor. Ancak farklı ilçelerde evi olanlar bu haklardan yararlanabiliyor.
Yakınca Mahallesinde TOKİ tarafından inşa edilen ve yılsonuna doğru teslim edilmesi planlanan 541 konut ve 22 dükkânın yer aldığı Yakınca Rezerv Konutlarından faydalanacak olan 'Riskli Yapı' sahiplerine yönelik başlatılan hak sahipliği başvurularının 15 Eylül 2023 tarihine kadar uzatıldığını ifade eden Başkan Çınar, “ ...
Hak sahipliği durumu "Hak Sahibi" olarak görüntüleniyorsa, kişi hak sahibi olarak kabul edilmiştir. Bu kişiler, yeniden yapılacak konut, iş yeri veya ahırlardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabileceklerdir.
Ölen bir kimsenin afetzedeliğe ve hak sahipliğine ilişkin hakları mirasçılarına geçer. Mirasçılar birden fazla ise, kendilerine ve eşlerine ait konutu olup olmadığına bakılmaksızın birlikte hak sahibi sayılırlar. Mirasçılar birlikte borçlandırılır. Ancak; mirasçılar istekleri halinde bu haklarından feragat edebilirler.
Kredinin miktarı 2023 yılı için 396.000,00 TL'dir. Kredinin geri ödemesi, hak sahibinin her türlü tazminat dahil almakta olduğu maaşının 1/4'ü tutarındaki miktarın T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca kesilmesi suretiyle yapılır.
Afetzedeler Hak Sahipliği ve Borçlandırma işlemlerini e-Devlet kapısı üzerinden veya başvuru noktalarından kendileri veya kanuni vekilleri vasıtasıyla yaptırabileceklerdir.
Genç Çiftçi Kredisi ile 1.000.000 TL'ye Kadar Kredi
Faizsiz ve 2 yıl anapara ödemesiz olan Genç Çiftçi Kredisi, gençlerin 1.000.000 TL'ye kadar kredi kullanabilmelerine olanak tanıyor. Bu çerçevede kredi için gerekli harcama kalemlerini de bilmek gerekiyor.
Müracaat edemeyenler şimdiden AFAD İl Müdürlüğü'ne dilekçe verebilir. Hak sahipliği sonuçlarına itirazlar ise e-devletten, AFAD İl Müdürlüğü'nden veya ilçe kaymakamlıklarından yapılabilecek."dedi.
Hak Sahipliği için Talep ve Taahhütname Başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecektir. günlerinde başvuruları alınacaktır. Sonraki günlerde herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.
Bu kapsamda; Hak sahipliği uygun görülmeyen (RET) ve itirazda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Tablo 1'de belirtilen tarihler arasında itirazlarını destekleyici bilgi ve belgeler ile Hak Sahipliği Ofislerine şahsen veya Kanuni vekilleri aracılığıyla itiraz başvurusunda bulunabileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri