Deri ceketlerin çamaşır makinesinde yıkanması tavsiye edilen bir uygulama değildir. Çamaşır makinesinde yıkanan deri ceketler büyük zararlar alabilir. Dökülme gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
Deri montun ev içi temizliği için de çamaşır makinesinin, deterjanların ve kimyasal temizlik maddelerinin hiç uygun olmadığı vurgulanmaktadır. Deri ceket sadece tozlu ise, bir kovaya ılık su ve bir miktar yumuşak doğal sabun ilave edilmektedir.
Deri montların yıkanmayacağını herkes bilir. Etiketinin yıkama talimatlarında 'yıkanmaz' işaretini görmüşsünüzdür. Deri monta sadece kuru temizleme yapılır.
Deri ceketin tozlu ise, bir kovayı ılık suyla ve yumuşak bir sabunla doldurmalıdır. Sabun eridikten sonra bir bez yardımıyla ceketin yüzeyi yavaşça temizlenmelidir. Derinin kalkmaması için ovalamadan veya kazımadan temizlenmelidir. Daha sonra yeni temiz ve kuru bir bezle deri ceketin üzerinden geçilmelidir.
İlgili 35 soru bulundu
Genel olarak 30 derecede yıkama yapılması tavsiye edilir. Yüksek sıcaklıkların ceketi deforme etmesi ihtimali göz önüne alınarak çamaşır makinesi programları tercih edilmelidir. Hassas veya elde yıkama programları ceketlerin doğru şekilde temizlenmesini sağlar.
Eğer deri ceketinizde ter kokusu varsa, astarının yüze gelecek şekilde ters çevrilerek bir süre havalandırılması, ter kokan yerlerin sirkeli su karışımıyla silindikten sonra; temiz suyla yıkanan bir bezle sirke ve ter kokusu kalmayana kadar silinip kurutulmaya bırakılması gerekmektedir.
Hayvan derisinin gözenekli yapısı ile nemi emme özelliği nedeniyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların biraz da olsa su geçirmesi mümkün olmaktadır.
Yumuşacık ve hafif esnek olan hakiki deri kumaşlar, kolay katlanabilir ve katlama izleri oluşturmaz. Suni derilerde ise form, çok yumuşak değildir. Esnek olan ve deri görünümlü kumaşlar, genellikle tekstil için üretilen ve elastin ipliklerden üretilen kumaşlardır.
Gerçek Deri Soyulur mu? Hakiki deri hayvan derisi olması sebebiyle bakımı ve nemlendirilmesi yapılmalıdır. Bakımı yapılmayan gerçek deri zamanla kurumaya başlar ve bu sebeple çatlayarak soyulabilmektedir.
Eğer deri giysiniz ıslanırsa, ısı kaynaklarından uzak bir şekilde oda ısısında kurumaya bırakınız. Tamamen kuruduğunda, parlaklığını ve esnekliğini yeniden sağlamak için özel bir temizleyici ile bakımını yapabilirsiniz. Zamanla deriyi kurutup, zarar vereceğinden petrol veya mineral yağları içeren ürünler kullanmayınız.
Rutubet ve neme maruz kalan deri ceketlerde de koku oluşur. Özellikle uzun süre bu duruma maruz kalmış ise ceket çok daha fazla koku yayar. Bu nedenle neme ve rutubete maruz kalan deri ceket kokusu nasıl giderilir başlığı altında fön makinesi kullanmak gibi zararlı işlemlerden uzak durmak gereklidir.
Deri Mont Bakımı Püf Noktaları
Sert deri nasıl yumuşatılır diyorsanız, deri mont yumuşatma için tercih edebileceğiniz yöntemlerden biri Hint yağıdır. Hint yağını, temiz ve yumuşak bir bez yardımıyla deri montunuzun üzerine uygulayarak deriyi yumuşatabilir ve deri montunuzun ömrünü uzatabilirsiniz.
Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Deri suyu sevmediği için deri çanta kesinlikle makinede yıkanmamalıdır. Temizlik işlemi için ise ılık su içerisine narin ciltler için üretilen sıvı sabunlarından eklenmelidir. Bu sabun, derideki lekelerin çıkmasına olanak sağladığı gibi dezenfekte olmasını da sağlayacaktır.
Derinin gerçek olup olmadığını belirlemenin en kolay yollarından biri nem veya su testi yapmaktır. Çantanıza veya ceketinize bir miktar su damlatın, hakiki deri, suni deri cildin üzerinde yüzerken damlacıkları emecektir. Hakiki deri gözenekli olup bir miktar suya dayanıklıdır.
Ancak genel olarak, sığır derisi en dayanıklı ve sağlam deri türü olarak kabul edilir. Bu nedenle, sığır derisi ayakkabı, çanta, mobilya, kemer ve diğer dayanıklı deri üretiminde kullanılır. Bununla birlikte, diğer hayvanların derileri de dayanıklı ve kullanışlı olabilirler, örnek at deri, keçi deri, kuzu deri gibi.
Gerçek deri ceket, yalnızca düzgün kullanılmadığında ve doğru saklanmadığında çatlar ve soyulur. Bu da hemen gerçekleşmez. 2-3 yıl sürer. Deri ceket ve montları, güneş de dahil olmak üzere aşırı ısı kaynaklarından, keskin ısı değişimlerinden ve rutubetten korumak gerekir.
Deri kıyafetler babadan oğula gibi uzun uzun yıllar kullanılabilir. Bir deri tam 15 yıl kullanılabilir arada bakım da yapılınca daha da uzun süre kullanılabilir.
%100 hakiki deri kullanılarak imal edilen ayakkabılar hayvan derisinden üretilmektedir. Hayvan derisinin gözenekli yapısı ve nemi emme özelliği sebebiyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların bir miktar su geçirmesi söz konusu olmaktadır.
Ayrıca temizlik için kimyasal içeriği bulunmayan ıslak mendiller de tercih edilebilir. Ancak ıslak mendil kullanımı ayakkabının geçici süreliğine temiz kalmasını sağlar. Ayakkabının yapısının bozulmaması ve anlık oluşan kirlerin giderilmesi açısından ıslak mendil tercih edilebilecek bir yöntemdir.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Deri ceketler çok narin oldukları için deri ceket bakımı yaparken kumaşın hassaslığına da dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullanılan deri ceketler, bir süre sonra rengini kaybedebilir. Deri ceketlerinizin renginin solmaması için zeytinyağı ile vazelin kullanarak deri ceket parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Beyaz deri koltuk nasıl temizlenir sorusuna ilk yanıt olarak sirke ve su karışımı verilebiliyor. Ev temizliğinin her bir alanında kullanılan sirke, deri koltuk temizliğinde de en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor.
Bir parça pamuğu zeytinyağına batırdıktan sonra deri mont ya da deri ceket modelinizi silip 24 saat askıda bekletip bakımını yapabilirsiniz. Zeytinyağını her çeşit deri ürününüz için bakımda kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri