Tamamen gerçek deriden yapılan ürünler genelde pahalıdır. Sentetik ürünlerin fiyatları ise bu ürünlere kıyasla çok daha ucuzdur. Unutmayın ki deri olduğu belirtilen bir ürünün fiyatı gerçek olamayacak kadar ucuzsa, kesinlikle gerçek deri değildir. Çünkü doğal olan gerçek derinin pahalı olmasıdır.
Ancak tüm hakiki derilerin yüzeyi, gerçek deri formunda yani dokusaldır. Gerçek derinin kendine has kokusu olmakla birlikte, yüzeylerinde daima girinti- çıkıntılar mevcuttur. Hakiki deri kumaşlar, uzun ömürlü kullanıma sahip olup kolay deforme olmazlar. Yıpranma, aşınma, form bozulması gibi etkile kolay kolay görülmez.
Çeşitli testler yapılarak, ürünün gerçek deri olup olmadığı anlaşılabilir. Deri kumaşların yüzeyinden test, bilinen en kolay yöntemdir. Tırnak ile hafifçe çizilen yüzey, belirli süre sonra kaybolur ve hakiki deri formu, yeniden bütünsellik sağlar. Ancak suni derilerde yapılan çizik işlemi, yüzeyde kalıcı iz bırakır.
Üst seğment de yer alan deri ürünler en pahalı ürünlerdir. Çünkü üretimi az olması, çok az işlenebilmesi ve avlanması yasak hayvanlardan elde edilmesi gibi nedenleri vardır. Giyim sanayinde tercih edilen deri, küçükbaş hayvan derisi ile büyükbaş hayvan derisi tercih edilir.
Hakiki deri, hayvan derisinin tabaklanarak veya çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilmesi sonucu oluşan en kaliteli deri türü olarak bilinmektedir. İşlenme yöntemine ve elde edilen hayvanın kürkünün formuna göre farklı özelliklere sahip olan deri türü sert ve oldukça dayanıklı malzeme türü olmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
En pahalı hayvanın derisi kullanıldığı için pahalıdır: Vizon, samur, timsah ve çinçilla derileri en pahalı ve en lüks deri türleri olarak görülmektedir.
Derimod Ne Derisi Kullanıyor? Deri tekstil ve ayakkabı hizmeti sağlayan Derimod, ürünlerinde hakiki deri kullanmaktadır.
"Full grain leather" yani tüm tanecikli deri çeşidi, günümüzde karşılaştığımız en kaliteli, aynı zamanda da en pahalı deri çeşididir.
En sağlam deri türü sığır derisidir. Sığır derisi, kalıcılığı ve dayanılmazlığı ile bilinen ve bu nedenle ayakkabı, çanta, ceket, kemer gibi gezginlerin sahip olduğu özellikler kullanılır. Sığır derisi, genellikle kabuğu en dış katmanı olan "bufalo" adı verilen deriden yapılmaktadır.
%100 hakiki deri kullanılarak imal edilen ayakkabılar hayvan derisinden üretilmektedir. Hayvan derisinin gözenekli yapısı ve nemi emme özelliği sebebiyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların bir miktar su geçirmesi söz konusu olmaktadır.
Hakiki deri kemer beş yıldan sonra bile çatlamaz veya parçalanmaz.
Suni derinin dayanıklılığı ortam nemine de bağlı olmaktadır. Kaliteli suni deri kumaşlar; leke tutmaz, nem geçirmek ve suya karşı dirençlilerdir. Fakat ne kadar dikkatli ve kaliteli üretilmiş olursa olsunlar suni deriler, gerçek deri kumaşlara kıyasla daha az dayanıklılardır.
Hakiki deri ayakkabılar üretimi sırasında astar kullanılan ve bundan dolayı boyanın ayağa geçmesini engelleyen bir şey bulunmamaktadır.
Deri kumaş, gerçek olduğu takdir de sıcak tutma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Ancak suni derilerde sıcak tutma özelliği bulunmamaktadır.
Deri, doğal su geçirmezlik özelliklerine sahiptir ve su tutmaz. Bununla birlikte, mumlu jel benzeri bir madde olan deri yağı ile derinin ve birleşim yerlerinin su geçirmezliğini artırabilirsiniz.
Süet deri en kaliteli deri çeşitlerinden biridir. Koyun, keçi, buzağı gibi hayvanların derilerinden elde edilir. Derinin en alt yüzeyi olması diğer derilere göre daha farklı bir dokusu olmasını sağlar. Süet deriler son derece yumuşak ve cilt ile uyumlu bir yapıya sahiptir.
Doğal deri, inek, koyun, keçi, köpekbalığı, timsah ve hatta yılan ve güneş gibi farklı hayvan derilerinin tabaklanmasıyla elde edilir, farklı türleri vardır, elbette inek derisi ve keçi derisi dünyada çok yaygındır. Diğer derilerle karşılaştırıldığında, ancak diğer hayvan derilerinin de birçok faydası vardır.
Orijinal deride, doğal hammaddelerden yapıldığı için her zaman damarlar, kırışıklıklar ve birkaç kusur olacaktır. Deri, görünür karakteristik gözeneklere sahip olmalıdır. Ultra ince yüzey, sentetik malzemenin kullanıldığını gösterir. Hakiki deri tamamen büküldüğünde veya gerildiğinde renk değiştirir.
DESİ FİYATI: 1.7 TL
Deri yüzeyine özel bir tür cila (doğal yağlar, waxlar) uygulanması ile derinin lifleri güçlendirilir ve böylelikle çizildiklerinde, ovalandıklarında derinin doğal rengi (efekt alması, eskitilmiş görüntü) alması sağlanır.
Sentetik deri veya esnek deri olarak da adlandırılan suni deri döşeme, giyim, mobilya, çanta, ayakkabı ve diğer kullanımlarda derinin yerini alan bir deri malzemedir..
Sektöründe kendi markası ile iletişim ve reklam çalışmaları yapan ve bu çalışmalarında Linda Evangelista , Mila Jovovich gibi dünyaca ünlü birçok modeli kullanan Derimod, yurtdışında moda çekimleri gerçekleştiren ilk Türk deri markası olma sıfatını da taşıyor.
1974 yılında Ümit Zaim ve Zerrin Zaim tarafından Zeytinburnu'nda 4 dikiş makinesi ve 10 çalışanı ile kurulmuştur. 1982 yılında ABD Los Angeles/Beverly Hills'de mağaza açmıştır.
Göbeği Üsküp'te kesilmiş, 1937 yılından bu yana İstanbullu Hasan Yelmen. Yıllardır yaptığı iş dericilik. 1970 yılında Derimod'u kurup baba mesleğini bugün çok önemli bir yere taşıdı. Aynı zamanda İstanbul'da Vardar Cemiyeti'nin, Rumeli Derneği'nin kurucularından.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri