Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Halının tüm dış cephesi eşit şekilde temizlenmelidir. Daha sonra iyice durulanması gerekir.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Evde halı silme suyuna ne konur? sorusu doğal yollarla halı temizlemek isteyen pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. Halıyı temizlemek için su hazırlarken, sabunlu su ya da el dezenfektanı yeterlidir. Buna ek olarak kabartma tozu ekleyebilir veya sadece bol miktarda sodalı su yapabilir ve temizleyebilirsiniz.
Halıyı silerken tercih etmen gereken bez seçeneğine gelince; bu konuda en ideal bezler ıslaklığı fazla tutmayan mikrofiber bezlerdir. Fırça konusunda ise halıyı zedelemeyecek yumuşak fırçaları tercih edebilirsin.
Evde halı yıkarken sararmaması için doğru deterjan seçilmelidir. Sonrasında halı kirlerden arındırılması için temiz suyla iyice yıkanmalı, yine temiz suyla iyice durulanmalı ve sonrasında iyice sıkılmalıdır. Halı temizlenip içerisinde su ve deterjan kalıntıları kalmadığında herhangi bir sararma olmaz.
İlgili 39 soru bulundu
Öncelikle bir kovanın içerisine haşlanmış 5-6 adet patatesi kaynatın. Sonra patatesin suyuna bir fincan kadar beyaz sirke ekleyin. Ardından temiz bir havlu, tül veya mikrofiber bez yardımıyla halıları silme işlemine başlayın. Sonuç olarak halılar doğal yöntem ile temizlenmiş olacak.
Çok kirli halıların temizlenmesi için, halı şampuanı kullanabilirsiniz. Şampuanı uygulamadan önce, deterjanın doğru oranda seyreltilip seyreltilmediğini kontrol edin. Şampuanı, halının üzerine fırça yardımıyla sürün. Daha sonra bir kaç dakika bekletin ve ardından bol su ile durulayarak şampuanı iyice çıkarın.
Aspirin domestos. kosla ve bulaşık deterjanları halınızın rengini bozabilir. Halınızdaki lekelere evde müdahale etmeyin nemli.
Eğer halı günlük olarak temizlenecek ise elektrik süpürgesi ile süpürülür. Halıların biraz kirli olduğu düşünülüyor ise silme işlemi uygulanır. Silme işleminde bir kova ılık su (sıcağa yakın) içine beyaz kalıp sabun ya da halı yıkama şampuanı konulur. Lif ya da tüllü bir bezle silinerek kirlerinden arındırılır.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Halı üzerinde görülen en zorlu lekelerden biri de, çamaşır suyu lekesidir, çünkü çamaşır suyu döküldüğü alanda renk açıcı bir özellik gösterir. Bu nedenle halınızın üzerine çamaşır suyu dökülürse, hızlı bir şekilde müdahale etmeniz büyük önem taşır. Halınızın üzerine çamaşır suyu döküldüğü anda, o bölgeye su dökün.
*Lekeyi çıkarmak için halı şampuanı kullanılacaksa şampuanın sadece köpük kısmı kullanılmalıdır. *Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
Bu nedenle sert deterjan tercihleri halınıza zarar verebilir. Bu tarz halılar için de en iyi seçim arap sabunudur. Bunun dışındaki halılar içinde en iyi ve zararsız seçim arap sabunu olmakla birlikte Vanish Kosla Halı ve Powermax halı şampuanları da en çok tercih edilen deterjanlardır.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Bunun için dilerseniz beyaz sabun ya da halı şampuanı kullanabilirsiniz. Eğer halı silmek için beyaz sabun kullanacaksanız rendelediğiniz beyaz sabunun bir kısmını ılık suya ekleyip eritebilirsiniz. Bu suyu hazırladıktan sonra halınızı silmeye başlayabilirsiniz.
Halınız tozlardan arındığında ıslak temizleme işlemine geçebilirsiniz. El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır.
Karbonat, halıda hapsolan kokuları etkisiz hâle getirmeye yarar. Karbonatı ince bir tabaka hâlinde kullanmalısın, o yüzden temizlemeyi planladığın her bir oda için büyük bir kutu karbonat al. Eğer topaklanırsa elinle iyice yay. Daha iyi sonuçlar için karbonata boraks ekleyebilirsin.
Mümkün olduğunca yaymamaya özen gösterin ve fırçalamayın. Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
ISLAK, kuru temizleme özelliği sayesinde halıların yıkanmasını sağlayan elektrik süpürgelerinde, daha iyi temizlik için arap sabunu, çamaşır suyu, tasarruf etmek için de özel halı şampuanlarının yerine, kalitesiz toz deterjan ve sıvı sabunlar kullanılıyor.
*Havuz sistemi veya kuyu suyu ile yıkanan halıların. uzun vadede iplik yapısı bozulması sebebi ile olur.
Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Basit bir sirke solüsyonu ile daha önce arap sabunu ile sildiğiniz beyaz halınızı durulayabilirsiniz. 1 Litre suya, 1 su bardağı sirke ölçüsü ile, halınıza yetecek kadar bir karışım hazırlayın ve uygulayın. Kesinlikle çamaşır suyu, ağartıcı, aseton, kolonya, limon gibi asit içeren sert kimyasallar kullanmayın.
Miss Arap Sabunu cildinize ve halılarınıza zarar vermeyen bir ev temizleyicisidir. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Halınızın renk ve dokusunu koruyarak Miss Arap Sabunu ile güvenle temizlik yapabilirsiniz.
Asprinn Deterjan Kullanım Alanları
Koltuk ya da halı gibi yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir.
Sık kullanılan halılar 3-6 ayda, az kullanılan halılar 9-12 ayda bir sağlıklı, temizlik, görünüm ve hijyen için uygun deterjanlarla mutlaka yıkanmalıdır. Pet yaşayan evlerde mutlaka yılda 2 kere halılar yıkanmalıdır. Temizleme bittikten sonra halılarınızın iyice kurumasını beklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri