Deterjan Seçimine Dikkat Edin Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Kuru temizleme deterjanı olarak da bilinen perkloretilen, Beyaz ispirtodur.
Elde yıkama işlemi uygulanacağı zaman arap sabunu, beyaz kalıp sabun, sıvı deterjan, toz deterjan ile halı şampuanının kullanımıdır. Halı nasıl yıkanır sorusuna detaylı bir cevap vermek de mümkündür. Bir kovaya su doldurulur içerisine şampuan dökülür. Şampuanlı su alınarak halıya dökülür.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
*Lekeyi çıkarmak için halı şampuanı kullanılacaksa şampuanın sadece köpük kısmı kullanılmalıdır. *Halı temizliğinde çamaşır suyu ve buna benzer ağartıcı kimyasallar kullanılmamalı, sadece önerilen uygun temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Aspirin domestos. kosla ve bulaşık deterjanları halınızın rengini bozabilir. Halınızdaki lekelere evde müdahale etmeyin nemli.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Bulaşık makinesi parlatıcısı da leke çıkarma noktasında oldukça başarılıdır. Nemli bir bez üzerine bulaşık makinesi parlatıcısı dökerek lekeli bölgeyi ovalayabilirsiniz. Özellikle zorlu lekeler üzerinde güzel bir sonuç elde edebilirsiniz.
Halı temizlemek için mikrofiber temizlik bezi kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezler, kirli yüzeyleri çizmeden temizleyebilme özelliği sayesinde halılarınıza zarar vermez. Bu bezlerle halılarınızı fırçalayarak temizliyormuş gibi kirlerinden arındırabilirsiniz.
ISLAK, kuru temizleme özelliği sayesinde halıların yıkanmasını sağlayan elektrik süpürgelerinde, daha iyi temizlik için arap sabunu, çamaşır suyu, tasarruf etmek için de özel halı şampuanlarının yerine, kalitesiz toz deterjan ve sıvı sabunlar kullanılıyor.
Evde halı yıkarken sararmaması için doğru deterjan seçilmelidir. Sonrasında halı kirlerden arındırılması için temiz suyla iyice yıkanmalı, yine temiz suyla iyice durulanmalı ve sonrasında iyice sıkılmalıdır. Halı temizlenip içerisinde su ve deterjan kalıntıları kalmadığında herhangi bir sararma olmaz.
Çok kirli halıların temizlenmesi için, halı şampuanı kullanabilirsiniz. Şampuanı uygulamadan önce, deterjanın doğru oranda seyreltilip seyreltilmediğini kontrol edin. Şampuanı, halının üzerine fırça yardımıyla sürün. Daha sonra bir kaç dakika bekletin ve ardından bol su ile durulayarak şampuanı iyice çıkarın.
Mümkün olduğunca yaymamaya özen gösterin ve fırçalamayın. Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
Temizlik esnasında kimyasal ve ağartıcı içermeyen, doğal bir halı şampuanı tercih edin. Kullanacağınız şampuanı her ihtimale karşı halınızın fazla görünmeyen, küçük bir noktasında deneyin. Halınızı şampuanın köpüğü ile temizlemeye ve fazla ıslatmamaya özen gösterin. Halınızı tel ya da sert naylon fırçalarla ovalamayın.
Miss Arap Sabunu cildinize ve halılarınıza zarar vermeyen bir ev temizleyicisidir. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Halınızın renk ve dokusunu koruyarak Miss Arap Sabunu ile güvenle temizlik yapabilirsiniz.
Bunun için dilerseniz beyaz sabun ya da halı şampuanı kullanabilirsiniz. Eğer halı silmek için beyaz sabun kullanacaksanız rendelediğiniz beyaz sabunun bir kısmını ılık suya ekleyip eritebilirsiniz. Bu suyu hazırladıktan sonra halınızı silmeye başlayabilirsiniz.
Halı temizlemek için arap sabunu eskilerden beri en etkili yöntemdir. Arap sabununu ılık bir su içinde kolayca eritebilirsiniz. Sonrasında halıya uygun bir bez veya lifi sabunlu suyun içine batırın ve sıkın. Yarı ıslak şekilde halınızı silin ve her ilerlediğiniz alan için bu işlemi tekrarlayın.
Asprinn Deterjan Kullanım Alanları
Koltuk ya da halı gibi yüzeylerde rahatlıkla kullanılabilir.
Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Halınızın parlamasını istiyorsanız da beyaz sirke ya da elma sirkesiyle su hazırlayarak silebilirsiniz. Bu işlemi sık sık tekrarlarsanız, uzun süre yıkamaya gerek kalmadan, dezenfekte olmuş bir halı elde edersiniz.
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
Bulaşık parlatıcı, sudaki kirecin bulaşıklar üzerinde bıraktığı lekelerin engellenmesini, bulaşıkların üzerinde tortu kalmamasını sağlar. En önemlisi de, parlatıcı, bulaşıklarınızı cam aşınmasına karşı korur. Oysa, sirke bu işlevleri yerine getiremez. Üstelik sirkenin makineye zararları oldukça fazladır.
Makinede Yıkanabilir Halılarda Deterjan Seçimi
Eğer pamuktan oluşmuyorsa yumuşatıcı kullanabilirsiniz. Eğer daha narin bir yumuşatıcı isterseniz de tercihiniz bebek şampuanı, bebek deterjanı olabilir.
En İyi Cevap. Sıvı arap sabunu ile halı silinebilir fakat halıyı sabundan arındırma işlemini biraz zorlar. Daha kolay arınabilen sabunvari temizlik malzemeleri tercih edilmeli, hatta gerekirse halı ve koltuklar için özel olan leke çıkarıcılar kullanılmalıdır, onlar daha kolay arınıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri