Halıda bulunan kötü kokulardan kurtulmak için üzerine karbonat serpin ve en az 30 dakika bekleyin. Daha sonra halınızı süpürün. Karbonat ve sirke karışımını fısfıslı bir kaba koyarak lekelerin üzerine püskürtün. Bu karışım leke çıkarmada etkili olduğu gibi halınızdaki bakterileri de yok eder.
Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm. Tüm halınıza yetecek miktarda karbonatı, elinizle ya da elek yardımıyla halının üzerine serpin.
Pratik halı temizleme yöntemlerinde kullanılan etkili, ucuz ve zararsız bir üründür. Halılarınızın üzerine serpeceğiniz karbonatı, yarım saat bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra halınızı süpürün.
Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir. Yatağa karbonat serpmeden önce sevdiğiniz kokuları birkaç damla karbonata damlatabilirsiniz. Sonrasında birkaç gece yattığınız zaman o temiz kokuyu sürekli soluyabilirsiniz.
Halı temizlemek için mikrofiber temizlik bezi kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezler, kirli yüzeyleri çizmeden temizleyebilme özelliği sayesinde halılarınıza zarar vermez. Bu bezlerle halılarınızı fırçalayarak temizliyormuş gibi kirlerinden arındırabilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
1 kova suyun içine 1 su bardağı karbonat eklenir. Hazırlanan bu karışı ile halının yüzeyi iyice silinir. Bu uygulama hem temizliğin yapılmasına hem de halının parlaklık kazanmasına olanak sağlar.
Bu sorunun ortadan kalkması için halı en kısa sürede kurutulmalıdır. Bu, bakteriden dolayı sararmaya engel olacaktır. Halılar yıkandıktan sonra iyi bir şekilde durulanmazsa kısım kısım sararmalar ortaya çıkabilir. Bundan dolayı halının sararmaması için iyi bir şekilde durulanmalı ve deterjan kalıntısı kalmamalıdır.
Önceden kalan idrar lekesi ise ve yeni oluşan ve fazlalığını aldığınız idrar lekesinin üzerine lekeyi kapatacak şekilde karbonat döküp bir gece bekletin. Bir gün sonra karbonatlı kısmı süpürgeniz ile alın ve yine karbonat ve oksijenli suyu karıştırıp bu karışımla nemli hale getirdiğiniz bez ile yatağınızı silin.
Peki, ama karbonatla koltuk nasıl silinir? Temizlik suyu hazırlarken 1-2 yemek kaşığı karbonat kullanarak koltukların kumaşını rahatça temizleyebilirsiniz. Dilerseniz hazırlanan bu suyu sprey şişe içine aktararak lekelere doğrudan sıkabilirsiniz. Karbonat, suyla birleştiğinde köpürmeye başlayacaktır.
Bunun yerine sıvı sabun ve sıvı bulaşık deterjanı kullanmalısınız. Hiç ovmadan yüzeyin temizlendiğini görürsünüz.
Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Halının tüm dış cephesi eşit şekilde temizlenmelidir. Daha sonra iyice durulanması gerekir.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
İsminden de anlaşılacağı gibi kimyasal sararma, halı liflerinin bileşimi ile reaksiyona giren bazı kimyasallardan kaynaklanmaktadır. Bazı kimyasal temizleyiciler yüksek miktarda alkali deterjan veya pH içerir ve kullandıktan sonra sarı bir leke oluşturur.
Bir sprey şişesine yarım su bardağı sirke ve yarım su bardağı su ekleyin. Karışımı iyice çalkalayın ve ıslak halının üzerine püskürtün. Ardından bir havlu veya süpürge ile nemli bölgeyi iyice kurulayın. Sirke kokusu bir süre sonra uçacaktır ve halınızın tazelenmiş bir kokuya sahip olmasını sağlayacaktır.
Lekeyi tıraş köpüğü ile ovun ve temiz nemli bir sünger ile iyice temizleyin. Duruladıktan sonra tekrar biraz su ekleyin Lekeyi ve elektrikli süpürgeyle iyice çekin. Eğer elinizde tıraş köpüğü yoksa bunun yerine saç spreyi de kullanabilirsiniz. Saç spreyini Lekeyi sıkın ve temiz bir bez ile leke çıkıncaya kadar silin.
Yeterli Su Tüketimi: Vücudun yeterli su alması, idrarın seyreltilmesine ve dolayısıyla kokusunun azalmasına yardımcı olur. Günde en az 8-10 bardak su içmek genellikle önerilir. Diyet Değişiklikleri: Keskin kokulu gıdaların, örneğin kuşkonmaz, sarımsak tüketimini azaltmak, idrar kokusunu hafifletebilir.
Karbonat ile birlikte oksijenli su yatak üstünde var olan sarı lekelerin düşmanı olduğu her zaman açıklanıyor. Sarı lekelerin üzerine konan karbonat ve oksijenli su iyice köpürdükten sonra karbonatın kuruması beklenmelidir. Ardından kuruyan karbonat yatak üzerinden süpürülür ve lekeler çıkana kadar tekrarlanır.
Parke zeminlerdeki ya da halılardaki kurumuş köpek idrar lekelerinin çıkarılması için hidrojen peroksit bazlı bir temizleyiciyle bir havlu ıslatılır. En az 15 dakika bekletildikten sonra enzimatik temizleyici kullanılarak bu adım tekrarlanır. Bu sayede kurumuş köpek idrar lekeleri kolayca çıkarılabilir.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Sirke Karbonat ile Temizlik
Bu karışım ile fayansların arasındaki sararmış alanları kolayca temizleyebilir, fayans aralarının kirli görünümünden kurtulabilirsiniz. Ayrıca dibi tutan tava ve tencerelerinizi de bu karışımla temizleyebilirsiniz.
Cilt Lekelerinin Azaltılmasında Kullanılır:
Cilt beyazlatma özelliği bulunan karbonat aynı zamanda lekelerin yavaşça açılmasını sağlar. Çoğu zaman yanlış ürün kullanımı, hava değişimi, güneş ışınları gibi farklı etkenlerde ortaya çıkan lekeleri düzenli karbonat maskesi ile yok edebilirsiniz.
*Havuz sistemi veya kuyu suyu ile yıkanan halıların. uzun vadede iplik yapısı bozulması sebebi ile olur.
Halıda bulunan kötü kokulardan kurtulmak için üzerine karbonat serpin ve en az 30 dakika bekleyin. Daha sonra halınızı süpürün. Karbonat ve sirke karışımını fısfıslı bir kaba koyarak lekelerin üzerine püskürtün. Bu karışım leke çıkarmada etkili olduğu gibi halınızdaki bakterileri de yok eder.
Pratik yöntemler arasında karbonat yer alır. Ilık su içerisine bir paket karbonat atarak karıştırabilir ve bu karışımı bez yardımıyla ürün üzerinde kullanabilirsiniz. Bu şekilde kolaylıkla lekelerden kurtulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri