Tıbbi Sekreterlik Kursunun Eğitim Süresi Eğitim süresi sürekli eğitim merkezi tarafından 560 saat olarak planlanmıştır. Eğitimi herhangi bir nedenle tamamlayamayan kursiyer tamamladığı saatleri ve dersleri içeren katılım belgesi almaya hak kazanır.
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler; hastanelerde (Üniversite, devlet, dal, özel), sağlık ocağı, poliklinikler, tıbbi laboratuvarlar, aile hekimleri, tıp merkezleri v.b. yerlerde çalışabilirler. Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim (asenkron) yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 1 aydır.
Eğitimi başarı ile tamamlayanlar e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı tıbbi sekreterlik sertifikası sahibi olacaklardır. Alınacak sertifika ile kamu, özel hastane ve sağlık kurumlarında tıbbi sekreter olarak çalışabilirsiniz.
Hasta Kayıt Kabul Sertifikası (Tıbbi Sekreterlik) Eğitim Programı, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür.
MEB Onaylı Hasta Kayıt Kabul Eğitimi Sertifika fiyatları, eğitimi aldığınız kuruma göre farklılık taşımakla birlikte ortalama 600 TL civarındadır.
İlgili 15 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Tıbbi Sekreter 2023 yılında ortalama 15.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Tıbbi Sekreter , Ocak 2023 yılında ortalama 12.210 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 7.700 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Öncelikle eğitim şartı, hem kamu hem de özel sektör kurumlarının muhakkak istediği bir koşuldur. Zaten tıbbi sekreter olmak isteyen birinin de en az lise, iş başvurularında öne çıkmak için ise üniversite mezunu olması gerekir.
Tıbbi sekreterlik kursu veya diğer adıyla hasta kabul kursu, son yıllarda sağlık sektörüne olan önemin artmasıyla ilgi duyulan meslek alanlarının başında gelir. Dolayısıyla pek çok insan tıbbi sekreterlik kurslarına kayıt olarak sertifikalı bir şekilde çalışma hayatına atılmak ister.
eleman.net verilerine göre, Hasta Kayıt Kabul 2023 yılında ortalama 14.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hasta Kayıt Kabul , Ocak 2023 yılında ortalama 11.003 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 6.996 TL maaş alıyordu.
Tıbbi Sekreterlik eğitimi, size hem iş dünyasında iyi bir referans olacak, hem de bilginize bilgi katacak. Tüm katılımcılarımızı Tıbbi Sekreterlik Sertifika programına davet ediyoruz. Tıbbi Sekreterlik eğitim programı tamamen ücretsiz!
Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir.
Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olan kişiler tıbbi sekreter olarak çalışabilir. Aynı zamanda bu bölümü okumamış olan üniversite mezunları da Tıbbi Sekreterlik ve Hasta Kabul Danışmanlığı Eğitimi'ne katılıp sertifika alarak bu mesleği yapabilir.
Hayır, lise mezunları tıbbi sekreter olamaz. Lise mezunları tıbbi sekreter olmak için TYT'den yeterli puanı alarak üniversitede Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nü okumalıdır. Fakat önceki yıllarda sağlık meslek lisesi mezunları tıbbi sekreter olabiliyordu.
8 Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) KPSS (P93) 18 - Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak. - Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmak (Doğum tarihi: 28.08.1988 (dahil) - 27.08.2005 (dahil) aralığında olanlar kabul edilir).
Alanda çalışmak isteyen veya alan değiştirmek isteyen kişilerin tıbbi sekreterlik kursundan faydalanıp belgesine sahip olması ve sertifika programı sonucunda edinmiş olduğu belge ile sağlık sektöründe çalışmaya başlaması mümkündür.
Sertifika kamu atamalarında geçerlidir. Zabıt kâtibi, cezaevi kâtibi, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi bir çok kamu / memur atamalarında geçerlidir. Ayrıca KPSS memur atamalarında 6225 kodlu şartı sağlar.
Hastaların kayıt işlemlerini gerçekleştiren kişilere hasta kayıt yetkilisi denir.
Devlet hastanelerinde hasta kabul sekreteri olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanız, sitemizden alacağınız eğitim sonucu e-devlet onaylı mesleki yeterlilik sertifikası ve KPSS' de yeterli bir puan almanız atanmanız sağlayacaktır. Atanmadan önce kimlik sorgulanması yapılmaktadır.
Gişe Memuru Nasıl Olunur? Gişe memuru, olmak için geçmeniz gereken resmî bir sunan ya da eğitim programı bulunmuyor. Gişe görevlisi olmak istediğiniz kurumun şartlarını taşımanız bu görevi yapmak için yeterli sayılır. Pek çok kurum, gişe görevlisi alımında adayların en az lise mezunu olmasını talep ediyor.
Tıbbi Sekreterlik Kursunun Eğitim Süresi
Eğitim süresi sürekli eğitim merkezi tarafından 560 saat olarak planlanmıştır.
TIBBİ SEKRETER GÖREV TANIMI*
Sağlık kurum ve kuruluşlarında randevu hizmetlerini ve hasta kabul işlemlerini yapar. Hastaya ait tıbbi ve idari kayıtları tutar, elektronik ve/veya sesli ortamlara kayıt edilen tıbbi verileri tıbbi belgelere dönüştürür.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Türkiye'de Sağlık Eğitimi ve Sağlık İnsan Gücü Durum Raporuna göre mezun olan ve olacak kişilere göre hekim ve hemşire ihtiyacının 2024 yılında, ebe ve tıbbi sekreterlik mesleği ihtiyacının ise 2025 yılında tamamlanacağı öngörülmektedir." dedi.
Hemşire İhtiyacı 2024, Ebe Ve Tıbbi Sekreter İhtiyacı İse 2025'Te Karşılanmış Olacak - Memurlar.Net.
Ancak eczane personelinin yanında yardımcı personel olarak çalışabilirler.
Kariyer gelişimine önem veren tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunları, dikey geçiş sınavı ile dört yıllık eğitimlerini tamamlayarak lisans mezunu olabilirler. İşletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere geçiş yaparak daha üst düzey görevlere atanabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri