Tarihi. Şubat 1971'de yatırım çalışmaları başladı ancak yönetimin birtakım yanlış uygulamaları sonucu bu makineler yıllarca gümrükten alınamadı. 1978 yılında makine montaj çalışmalarının tamamlanmasıyla 26 Ağustos 1978'de ekmek üretimi başladı.
Ankara Halk Ekmek ya da tam adıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Anonim Şirketi, Ankara il genelinde Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ve halka hizmet odaklı kurulmuş şirket. 14 Ağustos 1979 tarihinde 70.000.000 TL sermaye ile kuruldu.
Ekmeklik buğday unu, su, ekmek mayası, gluten, peyniraltı suyu tozu, tuz, üzüm sirkesi, gıda enzimleri (fungal alfa amilaz, hemiselülaz, proteaz). Gluten, süt ve süt ürünleri içerir. İz miktarda susam ve fındık içerebilir.
SU DEĞİRMENİNDE ÖĞÜTÜLMÜŞ TAM BUĞDAY UNU.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından 22 Aralık 2021'de yaptığı açıklamada ve "Artan yüksek maliyetlere rağmen, fabrikalarımız tam kapasiteyle her gün 1.6 milyon Halk Ekmek üretiyor.
İlgili 35 soru bulundu
İstanbul Halk Ekmek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin unlu mamüller üreten şirketidir.
210 GRAM EKMEK 5 TL'DEN SATILIYOR
Türkiye Fırıncılar Odası'nın paylaştığı verilere göre, 10 Eylül 2022 itibarıyla Türkiye genelinde 210 gram ekmek 5 TL'den satılıyor.
Ankara Halk Ekmek Fabrikası'na; temiz, nezih ve hijyenik üretimlerinden dolayı “Helal Gıda Sertifikası” verildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğin sağlıklı olması için gıda kodeksinin öngördüğü maddeler dışında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını söyledi.
Tam buğday ekmeği
En sağlıklı ekmek türleri arasında birinci sırada gösterilen tam buğday ekmeği pek çok vitamin ve mineralin birleşiminden oluştuğu için en sağlıklı ekmek unvanını sonuna kadar hak ediyor.
Fırın ve marketlerde 1 liraya satılan ekmeğe karşın halk ekmek 70 kuruşa satılıyor. Aynı zamanda gramajı daha fazla. Fırın ve marketlerdeki ekmeğin gramajı 200 gram olmasına karşın halk ekmeğin ağırlığı 250 gram. Diğer ekmeklerden hem 50 gram daha fazla hem de 30 kuruş daha ucuz.
SİMİT (100 gr)
Özel amaçlı buğday unu, su, susam, tuz, ekmek mayası, ayçiçek yağı, üzüm pekmezi. Gluten, ve susam içerir. Enerji ve besin değerleri ürün için 100 gr üzerinden hesaplanmıştır.
%100 Tam buğday unu, su, ekmek mayası, gluten, tuz, çavdar ekşi tozu, peyniraltı suyu tozu, üzüm sirkesi, gıda enzimleri (hemiselülaz, lipaz, alfa amilaz, glukoz oksidaz), koruyucu (kalsiyum propiyonat). Gluten, süt ve süt ürünleri içerir. İz miktarda susam içerebilir.
Büfe, market, zincir mağaza, toplu tüketim noktası ve ekmek satış mağazaları vasıtasıyla 52 çeşit ürünü İstanbullulara ulaştırmaktadır.
Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş. 14 Ağustos 1979 tarihinde 70.000.000 TL sermaye ile kurulmuştur. Fabrikanın temeli 1979 yılında Cumhuriyet Halk Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Dinçer döneminde atılmıştır.
L-sistein Japonya ve Almanya'da insan ve hayvan kökenli olmayan hammaddeden üretilmektedir. Türk Gıda Kodeksi'ne göre L-Sistein bileşeninin ekmeklik unlarda kullanımı yasaklanmıştır.
Türkiye Ekmek Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, halk ekmeğin yüzde 100 katkılı olduğunu, ambalajlı ekmeklerin kanser riski taşıdığını söyledi.
İstanbul Halk Ekmek (İHE), toplumun sağlıklı beslenmesine destek vermek için ekmeklerdeki tuz oranını yüzde 1,75'ten yüzde 1'e düşürdü.
Helal|Vejetaryen tüketime uygundur.
Maya Helal'dir.
Türkiye'de en pahalı ekmek nerede? Türkiye'nin en pahalı ekmeğini Rizeliler yiyecek. Rize Fırıncılar Odası, 250 gram ekmeğin 7,5 TL olmasını istedi. Fırıncılarıncı ustalarının memleketi olarak bilinen Rize'de ekmeğin 7.5 TL'ye çıkarılması farklı yorumlara neden oldu.
1 orta dilim (30 gr) ekmek 77 kcal. 1 kalın dilim (35 gr) ekmek 90 kcal.
2019'da 75 kuruştu. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiği 23 Haziran 2019'da 259 gramlık Halk Ekmek'in fiyatı 75 kuruştu. İlk olarak Eylül 2020'de yüzde 33,33 zamla 75 kuruş olan ekmeğin 1 liraya yükseltildi. Ardından Temmuz 2021'e tekrar yüzde 25 zam yapılarak 1,25 liraya çıkartıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri