Halsizliğin geçmesi için yürüyüşler ve etkinlikler size iyi gelecektir. B12, demir ve D vitamini kaynakları açısından yüksek besinlerle beslenin. Halsizlik için vitamin almanız gereklidir. Gün içinde bir avuç kuru yemiş, meyveler ve baklagiller tüketerek enerjinizi yenileyebilirsiniz.
Demir içeren gıdalar yeşil yapraklı sebzeler, et ve balık tüketirseniz halsizliği önlemiş olursunuz. Karbonhidrat içeren gıdalar vücuda enerji veren ve zinde tutan gıdalardır. Özellikle nişasta içeren gıdalar, sebze ve meyveler, tahıl içeren gıdalar almanız gün içerisinde oluşan halsizlik sorununa takviye olacaktır.
YORGUNLUĞA VE HALSİZLİĞE İYİ GELEN ŞEYLER;
Şekerleme yapmak, spor sonrası istirahat, yürüyüş yapmak vücut yorgunluğunuzu en aza indirir. Mate ve nane yapraklarıyla demlenen çay, uyarıcı etkiye sahip olup birkaç kabuk tarçınla kan şekerinizi dengeleyerek daha enerjik hissetmenizi sağlar.
İlgili 42 soru bulundu
Doğru beslenmediğimizde vücudumuzda demir, D vitamini, B12 eksikliği gibi sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunların eksikliği yorgunluk, gerginlik ve halsizliğin temel nedenlerinden biridir.
Birkaç damla limon ihtiyacınız olan tek şey! Maryland Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada yüksek miktarda C vitamini içeren limonun tazelik hissi yarattığı ve yorgunluğa iyi geldiği görüldü. Limonda bulun antioksidanlar ve enfeksiyonlara karşı iyi gelen maddeler yorgunluk hissini ortadan kaldırıyor.
Enerjinizi artırmada yardımcı olan en önemli besinlerden biri olan proteinlerde özellikle gerekli olanlardandır. Yumurta, az yağlı et, tavuk, balık, fasulye, soya fındık ve az yağlı süt enerji veren protein kaynaklarından bazılarıdır. Su tüketimi en büyük ihtiyaçlardan birisi ve en önemlisidir.
Uzun süreli sebebi bilinemeyen yorgunluğun altında ciddi bir tıbbi sorun yatıyor olabilir. Uyku apnesi, hipotiroid, kanser, multipl skleroz, anksiyete bozuklukları, böbrek hastalıkları, depresyon, diyabet ve fibromiyalji kronik yorgunluk ile ilişkilendirilen çeşitli hastalıklardandır.
Her gün düzenli bir şekilde spor yapmak, yaklaşık 1 saat kadar yürümek, dışarıda vakit geçirmek, hafta sonları eve kapanıp yatmak yerine çeşitli aktivitelere katılmak, psikolojik halsizlik ile başa çıkmak yolları olarak gösterilebilmektedir.
Bir süredir sürekli uyku hali yaşıyorsanız B2, B6, B12 vitamini eksikliğiniz olabilir. Özellikle B grubu vitaminlerinde eksiklik kansızlık ve demir eksikliği yapabilir. Bu durum yorgunluk, halsizlik ve sürekli uyku hali yaratır.
Halsizlik; kansızlık, demir eksikliği, D vitamini eksikliği, B12 eksikliği, tiroit hormonu bozuklukları, depresyon, psikolojik hastalıkların belirtisi olabilir. Ancak kesin olarak öğrenmek için mutlaka doktora gitmek gerekir.
Sürekli yorgunluk hissinin birçok sebebi olabilmektedir. Anemi, tiroit hastalıkları, kalp hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları, metabolik hastalıklar, kanser, uyku bozuklukları, depresyon ve stres sonucu sürekli yorgunluk hissi görülebilmektedir.
Halsizliğe ne iyi gelir evde çözüm için; düzenli kahvaltı yapmak, bol su tüketmek, yoğurt yemek, omega 3 kaynakları tüketmek, spor yapmak, düzenli uyku, protein alımı, yeşil ve beyaz çay tüketimi sayılmaktadır.
Enerji veren vitaminler; C vitamini, Koenzim Q10, Riboflavin (B2), B vitamini, B12 vitaminleridir.
Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.
Günde 1 portakal ya da 1 kivi yiyin
C vitamininden zengin kivi, sivri biber, maydanoz, portakal gibi besinler vücut direncini ve enerjiyi yükseltir. Ayrıca yumurta ve kırmızı etle birlikte tüketildiğinde demirin emilimini artırarak halsizliğin önlenmesine yardımcı olur.
Limonlu Suya Ne Kadar Limon Konulur? Bir su bardağı ılık suyun içerisine, yarım limonun suyu sıkılır. Limonlu su, sabahları aç karna içilebilir. Aç karna içilen limonlu su, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır ve vücudun pH seviyesini dengeler.
Limon Masajı: vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar üzerine birkaç damla limon damlatılır ve masaj yapılır. Limon tamamen kuruduktan sonra suyla durulanır. Bu işlemi 2-3 günde bir tekrar ederek, bölgede oluşan kararma azaltılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri