Ham Kakao Parçacıkları sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, dondurma tariflerinizde kullanabilir.
Damar ve kalp için çalışması vesilesiyle, yüksek tansiyonu dengeleyerek, vücudu rahatlatıyor. Potasyum taşıdığı için, stresten uzaklaştırıyor. Bitki çaylarına oranla 3 kat antioksidan etki sağlıyor. Bağışıklık sistemine destek sağlıyor.
Günlük beslenmenize 5-20gr arasında kakao dahil etmek, hem sizi diğer endüstriyel tatlılardan uzak tutacak hem de sahip olduğu besin değerleriyle günlük beslenmenizi destekleyecektir.
Organik ham kakao bir süper besindir. Doğru ham kakaoyu tüketmenin size birçok şaşırtıcı faydası olacaktır. Örnek olarak antioksidanlarınızı artırmak, kan basıncınızı düşürmek ve kanser riskinizi azaltmak gibi.
Ham kakaolar, üretilen kakao çekirdeklerinin herhangi bir fabrikasyon ve ısıl işleme maruz kalmadan, saf olarak tüketilen kakao çeşididir. Hamur işleri, tatlılar, kek ve pasta gibi besinlerde kullanılan normal kakao tozu ise, fabrikada üretilen ve içerisinde birçok katkı maddesi bulunan bir üründür.
İlgili 17 soru bulundu
Ham kakaolu tarifler açısından birçok tarifin içerisinde kullanabileceğiniz çok yönlü ve zengin bir besindir. Sıcak çikolata, sütlü tatlılar, kek, pasta, kurabiye yapımının yanı sıra evde çikolata yapımında da kullanabilirsiniz.
Ham kakao parçacıkları tarif açısından kahvaltılarda tercih ettiğiniz yulaf lapası, granola müsli gibi sağlıklı besinlerin üzerine ekleyerek tüketebilirsiniz. Ayrıca puding, kurabiye, tatlı, pasta, kek gibi tariflerinize ham kakao parçacıkları ekleyerek tropik bir lezzet katabilirsiniz.
Saklama Koşulları:
Doğrudan ısı ve ışığa maruz bırakmadan serin ve kuru yerde muhafaza ediniz. Nemden uzak tutmanız önerilir.
Kakao ile ilişkilendirilen sağlık yararları arasında; enerjiyi arttırmak ve yağ metabolizmasını geliştirmek gibi faydaları yer alır. Bu nedenle, daha hızlı bir kilo kaybı için kakao tercih edilebilir.
Kakao en etkili ve en faydalı besin kaynaklarından bir tanesidir. Kişi ister çiğ ister toz halinde tüketebilmektedir.
Çikolata üretiminde kakao yağı kullanılmaktadır. Yeterince saflaştırılmazsa kakao alerjenleri içerebilir. Kakao alerjisi yaygın alerjilerden biri olmasa da yetişkinlerin bir kısmını etkilemektedir.
Kakao'da kafein var mı? Kafein, genellikle kakaonun içeriğindeki ana uyarıcı madde olan teobromin ile karıştırılır. Aslında kakaonun içerisinde neredeyse hiç kafein yoktur.
Ağlayan pasta, kakaolu sostan muhallebili tatlılar, mozaik pasta, kakaolu toplar, kakaolu pankek ve krepler, farklı farklı kakaolu kek tarifleri ile devam eden listenin bir de assolisti var ki kakaolu ıslak kurabiye! Kakaonun tariflere mucizevi dokunuşuyla nice lezzetler türetilmiş.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Kakaonun sağlık yararları arasında yüksek tansiyon, kolesterol, obezite, kabızlık, diyabet, bronşiyal astım, kronik yorgunluk sendromu ve çeşitli nörodejeneratif hastalıklar bulunur. Kanser riskini azaltmaya ve beyin sağlığının yanı sıra kardiyovasküler tedaviyi geliştirmeye yardımcı olur.
Kakao tozu, sıcak süt veya su ile karıştırılarak afiyetle tüketilebilir. Çikolatanın ham maddesidir. Kakao tozundan çikolata yapabilirsiniz.
Çikolata kokusunun dışında kötü bir koku geliyorsa, kakaonun görünümünde küflenme, böceklenme gibi değişiklikler varsa kakao kullanmadan atılmalıdır. Nadir de olsa kakaonun tadında ekşime meydana gelir. Paketi açtığınızda burnunuza hoş olmayan bir ekşime kokusu gelirse bu durum kakaonun bozuk olduğunun göstergesidir.
Meyveleri küçük, oval dilim dilim, sarı esmer veya beyazımsı kırmızı renkte ve uca doğru hafif sivricedir.Meyvelerinde 20-50 adet tohum bulunur.
Ham Kakao tozu, yüksek kaliteli kakao çekirdeklerinin özenle toplanmasının ardından ısıl işlem görmeden tamamen geleneksel yöntemlerle öğütülmesiyle elde edilen doğal kakao tozudur.
Evde kakaonuz yoksa onun yerine puding kullanarak da kakaolu kek yapabilirsiniz. Hem çok farklı bir lezzet katıyor hem de kakao rengini alıyor.
Tepside Pişen Kekler
Sadece orta kısmı biraz daha fazla kabarır ve çok hafifçe çatlar veya hiç çatlamaz. Bunun nedeni kekin ısıya maruz kalan alanının geniş olması ve ince bir katman halinde olduğu için kek kalıbındaki keklere nazaran daha kısa sürede pişmesidir.
Kekin içerisinde çok fazla sıvı malzeme kullanırsanız, kek harcı cıvıklaşır ve pişirme esnasında iç kısım çiğ kalabilir. Bu yüzden tarif ölçülerinden fazla sıvı eklemesi yaptıysanız, aynı miktarda un veya kakao ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Bir diğer neden ise, gereğinden fazla kabartma tozu kullanmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri