Hamam böceği insan vücuduna direkt bir zarar vermese de, iğrenme duygusu kişiye zarar verebilir. Bu durum hamam böceğinden bağımsız olmakla birlikte kişinin kendi psikolojisinde ortaya çıkan bir durumdur.
Hamam böcekleri, insanlardan tiksinir, eğer bir insan, ona dokunursa hızla uzaklaşır ve kendini temizler.
Daha çok tropik bölgelerde yaşarlar. Bu hamam böcekleri ışığı sevmez ve hemen kaçarlar.
Jel ilaçlar özel bir yapım olup tamamen sağlıklıdır. Jel ilaçlar ülkemizde 2000 yılından itibaren kullanılmaktadır. Jel ilaçlar sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur.
Hamam böceklerini öldürmeyen ancak uzak tutan çözüm
Hamam böceğini kovan bitkilerden edinebilirsiniz. Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Daha önce benzer bir durum yaşayan herkesin bileceği gibi, haşerelerden ancak özellikle hamam böceklerinden kurtulmak oldukça zordur. Hamam böcekleri diğer tüm haşereler gibi nemli ve karanlık ortamları sever. Bu nedenle onları geceleri görmeniz daha olasıdır.
Hamam böcekleri kış aylarında çok görülmez. Genellikle havaların ısınmasıyla birlikte yeryüzüne çıkarlar. Tesisat borularından ve merdivenlerde kolayca giriş yapabilir. Her ne kadar küçük olsalar da çok hızlı böcek türleri arasında yer alıyor.
Çamaşır suyu, konsantre sıvı, sabunlu su, böcek öldürücü sprey ve profesyonel haşere öldürücüler kullanılmalıdır. Özel haşere tuzakları kullanılabilir. Kurtulması zor olan ve oldukça sorunlu olabilen hamam böcekleri, insanlarda doğal olarak endişeye yola açan haşerelerdir.
Hamam böcekleri ise kulağınızdan içeriye girip sıkışıp kalma eğilimindedir ve ön ayakları ile kulak zarını kaşırlar" dedi. Bir üniversitede öğretim görevlisi ve omurgasız hayvan uzmanı olan Michael Sweet, Daily Star'a "Bu canlılar sıcak yerleri sever ve gündüzleri saklanırlar.
Hamam böceğinden kurtulma yolları arasında soğan ile karbonat öne çıkar. Öncelikle soğanın ince şekilde doğranması gerekir. Ardından bunun içine 1 kaşık karbonat eklenir ve karıştırılır. Bu karışım eğer hamam böceklerinin yuvasına dökülürse kısa zaman içinde hamam böcekleri evinizden uzaklaşır.
Hamam böceği insana yaklaşmaz. Evinde hamam böceği görenler gece yatağıma gelir mi, insanı ısırır mı diye korkabilirler. Fakat hamam böcekleri insanlardan kaçarlar.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır.
Soğan ve karbonat: Bir adet soğanı ince ince doğrayın. İçerisine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı hamam böceği yuvalarına dökün. Kısa sürede hamam böceklerinin yok olduğunu göreceksiniz.
Temiz bir ev tüm haşereler için olduğu gibi hamam böcekleri için de elverişsiz bir yaşam alanıdır. Atılmayan çöpler, kurumuş bulaşıklar, düzenli olarak silinip süpürülmeyen ev, yere düşen yemek kırıntıları hamam böcekleri için davetkar birer unsurdur.
Kaynaklar. “Pis” tanımını neye göre yaptığımıza bağlı. Eğer mikroorganizmalardan zengin olmaya = pis diyorsak, hamam böceğinden daha pisiz. Hamam böceğinden bu kadar korkulmasının nedeni sık yavrulaması, çoğalan yavruların insanların yaşadığı bölgeye zarar vermesidir.
Hamam böceklerinin sağlığı iyidir, yani bağışıklıkları oldukça sağlamdır. Besin seçmez. Yüksek radyasyon seviyelerine dayanıklıdır. Nükleer kazalardan sonra o bölgelerde bolca hamam böceği bulunduğu için bu kanıya bilim insanları tarafından varılmıştır.
Örneğin oryantal hamam böcekleri çöpten ve çürümüş yiyeceklerden beslendikleri için bacakları ve vücutlarıyla buralardan aldıkları mikropları temiz bir yüzeye de taşırlar. Amerikan hamam böcekleri ishal, dizanteri, cüzzam, veba gibi bulaşıcı hastalıkları bulaştırır. Alerjilere ve astıma dahi yol açabilirler.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Hamam Böceği Alerjisi Bulguları
Hafif reaksiyonlardan ağır reaksiyonlara kadar her şekilde kendini gösterebilir. Özellikle çocuklar için riskli bir durum olabilir. Bazı çalışmalarda hamam böceği alerjisi olan astımlı çocukların daha çok acile başvurdukları ya da hastaneye yattıkları bulunmuştur.
Hamam Böceği'nin ömrü ortalama 1 yıl olmakla birlikte bazı türleri kanatları olmasına rağmen uçamazlar.Bazı türleri ise kısa mesafelerde kanatlarını kullanabilirler. Hepçil olan hamam böcekleri başları vücutlarından ayrılmadığı sürece kolay kolay açlıktan ölmezler.Başları olmadan da 1 hafta kadar hayatta kalabilirler.
En çok merak edilen konular içerisinde çamaşır suyu hamam böceklerini öldürmek için kullanabilir mi sorusu geliyor. Bu soruya evet cevabını vermek mümkün. Özellikle hamam böceklerinin yuva yaptığı ve ürediği bölgeye çamaşır suyu dökmek suretiyle bu zararlıdan kurtulma şansı elde edilir.
Hamam böceklerinin özellikle evlere girme sebepleri sıcak alanları sevmesinden dolayıdır. Bu sebeple hamam böcekleri ocak altlarında, buzdolabı arkalarında ve evin sıcak yerlerinde yuva yapmayı severler. Dolayısıyla özellikle bu alanlarda hamam böcekleri ile karşılaşma ihtimali oldukça yüksektir.
Bu canlılar yoğun olarak, mutfak, banyo ve tuvalet borularında, diğer su borularında, evdeki su giderlerinde, havalandırmalarda, çamaşır ve bulaşık makinesi giderlerinde, lavabo giderlerinde yuva yapar.
Gece bulduğu yiyecek kırıntılarını ve açıkta kalan yemekleri üzerinden beslenir. Yiyecek bulamadıklarında ise ölmüş böcek leşleriyle beslenirler. Hamam böceği besin olmadan 30 - 40 gün kadar yaşar.
Alman hamamböcekleri , kuluçka süresi yaklaşık 28 gün olan bir seferde 20-40 yumurta bırakır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri