* Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir.
Sıvı ihtiyacınızı karşılamak adına suyu yemek sırasında değil ara öğünlerde tüketmeye çalışın ve günlük en az 5-6 bardak su içtiğinizden emin olun. Çiğ sebze ve meyveler mideyi yavaş terk edeceğinden mide bulantısının yoğun olduğu dönemlerde tüketmemeye çalışın.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, Brokoli, Mayalı Tam buğday ekmeği, Kurubaklagiller ( kurufasülye,mercimek..),Bulgur, mısır Meyve ve taze sıkılmış meyve suları folik asitten zengindir. Folik asit içeren besinleri B12 kaynaklarıyla (B12 kaynakları; et, tavuk, balık, yumurta, süt ve türevleri..) birlikte tüketilmelidir.
Hangi içeceklerden uzak durmalı ? Özellikle alkol ve kafein içeren içeceklerden ,suni tatlandırıcı içeren içececeklerden uzak durulmalıdır. Hazır meyve suları içmeyin. Aşırı şekerli hazır meyve suyu yerine kendi meyve suyunuzu sıkın.Bitki çayı içerken dikkatli olun.
İlgili 31 soru bulundu
Gebeliğin ilk 3 ayı düşük açısından riski en yüksek olan aylardır. Ayrıca bu dönemde bebeğin gelişmekte olan organları ilaçlar, alkol ve diğer toksik ajanların yaratabileceği hasara karşı en hassas dönemindedir.
Hamilelik döneminde ortaya çıkan fizyolojik ve psikolojik nedenler sonucunda birçok kadın bebeğinin zarar göreceği endişesiyle cinsel ilişkiden kaçınıyor. Oysaki her şeyin yolunda gittiği hamileliklerde son 4 haftaya kadar hamilelikte cinsel ilişki yaşanmasında hiçbir kısıtlama yok.
Gebelikte güvenli seks adına; kadının üstte veya yanda olduğu pozisyonların tercih edilmesi gerekir. Bunun nedeni anne adayının bu pozisyonlar ile hareketlerine rahat bir şekilde yön vermesinden kaynaklıdır. Ancak unutulmaması gereken; gebelik hormonlarının etkisi ile vajinal salgılarda artış olarak ödem ortaya çıkar.
Aşerme ne zaman olur? sorusunun bilimsel bir cevabı olmasa da genelde aşerme olayı hamileliğin ilk 3 ayında yaşanır. Hamilelerde aşerme ve tiksinmelerin en çok görüldüğü dönem, ilk trimesterde yani ilk 3 aylık dönemde olur. Vücuttaki hormonal değişimlerle birlikte ortaya çıkan aşermede, kusma ve bulantı da görülebilir.
Hamilelikte beslenme listesinde işlenmiş ürün bulundurmak
Ancak bu ürünlerin hazırlanma aşamasında eklenen nitrit-nitrat adındaki gıda katkı maddeleri kanserojendir ve bebeğiniz için toksik olabilir. Doğrusu: Hamilelikte besleme listenizden sucuk, sosis, salam gibi şarküteri ürünlerini çıkartın.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.
Bir kadının dışarıdan bakıldığında hamile olduğu en erken 16. hafta civarında ve ancak çıplakken anlaşılabilir. Giyinik durumda ise büyüyen karın 20. haftalar civarında fark edilebilir.
'Ye Acıyı Doğur Hacıyı' - hamile iken canı acı yemek isteyenin oğlu olurmuş... Ye tatlıyı doğur atlıyı, ye ekşiyi doğur Ayşe'yi... - 'Bir Anadolu atasözü... Anne adayının karnı yumurta gibi büyürse bu bebegin ERKEK olacağı, eger yana dogru yayılırsa KIZ olacağı anlamına gelirmiş.
İlk olarak kadın ve erkek karşılıklı otururlar ve kadın bacaklarını erkeğin beline dolar. Penatrasyon sağlandıktan sonra erkek bir bacağını kadına dolar. Dengenin korunabilmesi için kadın kollarından erkek ise dirseğinden destek alır. Özellikle ilk denemeler için zorlu bir pozisyondur.
Kadın sırtını erkeğe dönerek masaya doğru eğilir. Kollarını destek almak için masanın üzerine çapraz bir şekilde dayar. Erkek arkadan yaklaşır ve kadının kalçasını tutarak penatrasyonun derinliğini ayarlayabilir.
Ön sevişme ve cinsel ilişki sırasında koca, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, Hanefi mezhebinde bu harekette salgı (yani süt) tüketilmediği sürece caizdir.
Gebe kadın uyarılıp orgazm olabilir mi? Gebe kadınlarda uyarılıp orgazm olabilir. Gebelik öncesinde uyarılma bozukluğu olmayan, orgazm olabilen kadınlar gebelikte de bunu sürdürebilirler.
7. Erkek de anne adayı kadar gebeliğin stresine girerek cinsellikten uzaklaşabilir. 8. Cinsellikten uzaklaşan eşini üzmemek için kendisi de istemiyormuş gibi davranabilir. 9. Erkek eğer eşini aldatma eğilimindeyse, eşine karşı sanki isteksizlik duyuyormuş gibi davranarak bu duruma zemin hazırlamak isteyebilir.
Bu nedenle gebelik süreci içerisinde cinsel ilişkiye girilmeli mi yoksa girilmemeli mi konusunun çok tartışılan bir konu olduğunu söyleyebiliriz. Ancak belirtmek gerekir ki; anne adayının ve hamileliğin normal seyrettiği süre boyunca istenilen sıklıkta cinsel ilişkiye girmekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Gebelerin en çok araştırma yaptığı sorulardan biridir “gebelikte yüzüstü yatmak bebeğime zarar verir mi? sorusu. Yüzüstü yatışı pozisyonunda gebeliğin başlangıcından 6. ayına kadar yatabilirsiniz. Dolayısıyla bebeğinize zarar vermezsiniz.
Gebelik Öncesi
Gebelik planlanması ile başlayan ilk kontrol muayenesinde; Hamile adayının ayrıntılı öyküsü alınır (daha önceki gebelikler, varsa mevcut hastalıklar, kullandığı ilaçlar, ailede genetik hastalık öyküsü, ailede şeker hastalığı veya tansiyon öyküsü…) Ayrıntılı fizik muayene yapılır.
Tamer Sözen hamilelikte yapılmaması gerekenleri anlattı. Karın bölgesini içine almayacak ve uterus üzerine baskı yapmayacak çorap veya taytlar tercih edilmelidir. Çünkü baskı sonucunda pek çok hamile kadın, iş yaparken, yürürken, hatta konuşurken bile nefes almada güçlük yaşayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri