Ayrıca hamilelik, saçınızı zayıf ve kırılgan hale getirebilecek hormonal değişikliklere neden olabilir. Saçınızı kısaltmak ise daha fazla hasar görmesini önlemeye yardımcı olabilir. Hamilelik sırasında saç bakımı konusunda dikkate alınabilecek diğer şeyler ise şöyle; - Boyalarda bulunan sert kimyasallardan kaçının.
Aksine bu dönemde uzmanlar psikolojik olarak saçlarıyla ilgilenmenin hamileler için faydalı olabileceğini söylüyorlar. Yani doktorlara göre hamileyken saç kestirmenin hiçbir sakıncası yoktur.
Hamileyken kadınlar genellikle saç kestirmez. Bazı insanlar vücudumuza giren besinlerin bebeğe yarar sağlamak yerine saça yarar sağlayacağına inanır. Fakat saçınıza giden besinler ile bebeğinize giden besinlerin birbiriyle alakası yoktur. Son derece yanlış olan bu davranış anneyi olumsuz yönde etkileyebilir.
Bir kadının hamileyken de hamile değilken de saç kestirmesinin dinimiz açısından hiçbir sakıncası yoktur.
-Hamileyken saç kestirince bebeğin ömrü kısalır mı? -Kısalmaz. Caizdir.
İlgili 18 soru bulundu
Bazı inanışlara göre hamilelik döneminde saçların kestirilmemesi gerektiği söylense de, hamilelikte saç kestirmenin elbette ki fiziksel hiçbir zararı yok. Yani bu süreçte saçlarınız daha hızlı uzuyor, şeklini kaybediyor ve görünümünüzü etkiliyorsa, dilediğiniz gibi saçlarınızı kestirebilirsiniz.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Gebelik başladığından itibaren 1-5 ay arasında fazla saç dökülmesi olur. Bu % 40-50 kadar gebede görülür ve gebelikten sonra normale döner. Gebelikle ilgili saç dökülmesi en çok doğumdan sonra 3. aya kadar olur. Saçların tekrara eski halini alması 6-12 ay kadar sürer.
1- Gebeliğin ilk üç ayı bebeğin organlarının oluşmaya dönemdir. Bu nedenle özellikle ilk üç ayda saç boyaları ve diğer kimyasal maddelerden kaçınılmalıdır. 2- Saç boyası, mutlaka iyi havalandırılan bir ortamda yapılmalıdır. 3- Gebe, boyayı kendi uyguluyorsa mutlaka eldiven kullanmalıdır.
Gebelikte kıl foliküllerinde, büyüme fazı, dinlenme fazına göre uzar ve bu da saçların güçlenmesine neden olur. Büyüme fazını uzatan östrojen hormonudur ve anne adayları, saçlarını hiç olmadığı kadar, güçlü, parlak ve gür hissedebilirler.
Makyaj yaparken bunalara dikkat!
Hamilelikte makyaj yapmak sakıncalı değil ancak kullanılan malzemelerin kimyasal içerikli ve yapay renklendiricili olmamasına dikkat etmek gerekiyor.
Bebeğin sağlıklı olması için; Ayetü'l Kürsi, Araf suresinin 54. Ayeti, Felak-Nas sureleri okunabilir. Aynı zamanda Saffat suresi 100.ayeti okunmalı, Al-i İmran suresi her gün 21 defa okunmalı ve Ali İmran suresinin 35. Ayetinden itibaren surenin sonuna kadar bütün ayetler doğuma kadar okunmalıdır.
Benzer şekilde Amerikan Obstetrisyenler ve Jinekologlar Derneği (ACOG) da hamilelikte saç boyatma ve permanın sakıncalı olmadığını bültenlerinde duyurmuştur.
16. hafta itibariyle anne adayının vücudunda birçok değişiklik meydana gelir. Anne adaylarının saçları bu dönemde daha kalın ve daha parlak görünmeye başlar. Bunun yanında saçlar ve tırnaklar daha hızlı uzar, ayrıca anne adayının cildi daha ışıltılı görünebilir.
Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.
İlk üç aylık dönemde bebek tüm ihtiyacını anneden karşılayacağı için annenin günlük beslenmesine ekstra bir enerji ilave etmesine gerek yoktur.
Lohusalık süresinin alt sınırı yoktur. Üst sınır ise Hanefî mezhebine göre kırk; Şâfiî mezhebine göre altmış gündür.
Hayızlı veya lohusa bir kadın, ihtilam olmaktan dolayı gusletmesi şart değildir.
Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı? Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.
Gebelerin vücut hijyenini sağlamaları açısından her gün banyo yapmaları tavsiye edilmektedir. Burada en çok dikkat edilmesi gereken konu ıslak zeminde kayıp düşmeyi önleyecek önlemlerin alınmasıdır. Yine olası gelişebilecek problemlere karşı banyonun kapısı kilitlenmemelidir.
Hamilelik döneminde kurşun, kimyasal maddeler, röntgen ışınları ve iyonlaştırıcı radyasyon, boya buharı, tarım ve haşere ilaçları ve temizlik maddeleri hem anne adayı hem de bebeği için risk oluşturabilir.
6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz. Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır. Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri