Masajın gebeliğin 34. ya da 35. haftalarından itibaren yapılması tavsiye edilir. Perine masajının amacı doğum esnasında yara izi ve yırtılma riskini minimuma indirmektir. Doğum süreci için oldukça faydalı olan masaj türü, annenin farkındalığını da artırır.
Kimler Hamile Masajı Yaptırabilir? Hamileliğin 4. ayından itibaren son haftalara kadar hamile masajı yaptırabilirsiniz.
Hamilelik masajı genellikle uygun pozisyonlar kullanılarak uygulanır. Kadın genellikle yan pozisyonunda veya uygun desteklerle sırt üstü pozisyonunda yatırılır. Masaj terapisti, yumuşak ve rahatlatıcı teknikler kullanarak hamile kadının vücudunu rahatlatır.
Bebeklerde masaj ne zaman başlamalı, diye merak ediyor olabilirsin. Bebek masajına hastaneden eve geldikten sonra başlayabilirsin. Yenidoğan bebek masajı için 10 dakikalık bir süre yeterli. Daha büyük bebekler içinse bu süre 20 dakikaya kadar uzayabilir.
Hamilelik döneminde en fazla şişen bölgelerden biri olan ayaklar için yapılan ayak masajıyla anne adaylarının en çok yaşadığı sorunlardan biri olan ayak ve ayak bileklerinde meydana gelen ödem, şişme ve buna bağlı oluşan rahatsızlıklar düzenli masaj uygulamalarıyla en aza inmesine de yardımcı oluyor.
İlgili 22 soru bulundu
Yoğun spor ve aşırı yorucu işler önerilmez. Hamam, sauna, kaplıca gibi aşırı sıcak olan yerlerden kaçınmak gerekir. Yukarı uzanma hareketi tehlikeli olabilir. Ağır şeyler kaldırmak önerilmez.
İlk 3 ay tempolu yürüyüşler ve pilates
Hamilelik yogası ve pilatesi de hamileliğin ilk haftalarından itibaren önerilmektedir. Haftada 3-5 gün yapılan 30 dakikalık tempolu yürüyüşler hamilelik süreci için oldukça faydalıdır. Anne adayı, yürüyüş temposunu kendisini yormayacak şekilde ayarlamalıdır.
Bebek SPA'ları genellikle 0-36 aya kadar olan bebeklerimize yönelik 2 tip ana hizmetin verildiği merkezlerdir. Bu hizmetlerin başında hidroterapi masajı yer alır. Hidroterapi masajı #sudadans olarak da bilinen ve aslında bebeğimizin motor faaliyetlerini arttırmaya yönelik bir su etkinliğidir.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Temiz ellerinize doğal yağı veya kişisel kayganlaştırıcıyı perine bölgesine uygulayın. Baş parmağınızı vajinanın hemen içine üç ila beş santimetre derinliğe yerleştirin. Parmaklarınızı 1 ila 2 dakika bu gergin pozisyonda tutun. Bu aşamada ayna kullanımı doğru yer ve masaj tekniği açısından faydalı olabilir.
Olabildiğince vücut ağırlığı dağıtılmalıdır. Bunu yapabilmek için de dik pozisyonda oturulmalı, omuzlar geri itilmeli ve mide içeri çekilmelidir. Rahat uyku pozisyonlarının yanında gün içerisindeki beslenmenize ve egzersizlerinize de önem göstererek hem bebeğinizin hem de kendinizin sağlığına yardımcı olabilirsiniz.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.
Hamile masajı özellikle boyun, baş ve sırt bölgesinde oluşan gerginliklerin giderilmesinde etkilidir. Pelvik bölge üzerinde uygulanan hafif dokunuşlar doğuma yaklaşırken bedeninizin ihtiyaç duyduğu esnekliği kazanmanıza yardımcı olur.
Özellikle hamilelik sırasında masaj ve yoğun cilt bakımının cildinizin elastikiyetini korumada büyük bir etkisi vardır: Karın, kalça ve göğüs derinizin gebelikten problemsiz kurtulması için etkilenen bölgelere en baştan itibaren düzenli olarak masaj yapmanız gerekmektedir.
Doktorlar annelerin hamile yogasına gebeliğin 12. haftasından itibaren başlayabileceklerini söylemektedir.
Gebeliği takip eden doktorun onayı olduğu andan itibaren pilates için harekete geçebilir. Anne adayının sağlık durumuna göre şekillenen pilates programı genellikle 14. haftadan sonra tavsiye edilmektedir. Doktorunuzun onay verebileceği dönemler 14. ve 16. haftalar olabilir.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Masaj sırasında eller vücut hatlarına ve çizgilerine göre yönlendirilmeli. Masaj yaparken vücudu adeta yonttuğunuzu düşünebilirsiniz. Vücut masajı sırasında bir elin vücutla tam teması kesilmemelidir. Tüm masajın sürekli devam eden kesintisiz bir hareket olarak algılanması gerekir.
Masajdan önce ve sonra bol su içmek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, masaj sonrasında hafif bir egzersiz yapmak da vücuttaki kan dolaşımını artırarak masajın etkisini artırabilir.
Bebek spa ve masaj yeni doğan döneminden bebek 11 aylık olana kadar olan süreçte uygulanabilen, bebeğin fiziksel gelişimine katkıda bulunan ve doğru temas sayesinde ebeveyni ile bağını güçlendiren bir masajdır.
Mayo bezleri, alt açma örtüsü ve dört katlı müslin havlu bizim tarafımızdan size özel hijyenik olarak paketlenmiş tek kullanımlık poşetlerde temin edilmektedir. Hava durumuna göre bebeğinizin battaniyenisini yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.
Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Böylelikle bebeğin strese ve hastalıklara karşı koyma ve direncini artırır. En önemlisi ise; tenine dokunulan bir bebek sevildiğini ve güvende olduğunu hissedecektir. Masaj, bebeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmenin harika bir yoludur.
Gebelikte Yürüyüş Ne Kadar Yapılmalı? Haftada 3-4 gün yürüyüş yapılabilir.İki üç gün yürüdükten sona bir gün ara vererek dinlenilmelidir. Yürüyüş 20-30 dakika sürebilir.Çok hızlı bir tempo ile olmamalıdır.
Hamilelikte Omega 3 Yağ Asidi tüketiminde önerilerimiz;
Protein açısından da zengin olan yumurtayı her gün tüketmelisiniz. Yemeklerinizin yanında tükettiğiniz salataları koyu yeşil yapraklı sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. Kahvaltılarınıza ya da ara öğünlerinize günlük 4-5 adet ceviz ekleyebilirsiniz.
yardımını sağlamak ve doğumu kolaylaştırmak amacıyla, gebelikte egzersiz yapılmalıdır. Gebelikte egzersizlere ne zaman başlanmalıdır? İlk üç aydan sonra egzersiz programına başlanmalı ve haftada bir kez düzenli olarak doğuma kadar devam edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri