Hamile yolcular daha rahat hissetmek için koridor koltuğunu tercih edebilirler. Hamile yolcular konforlu bir seyahat için geniş ve rahat elbiseleri tercih edebilirler. Manyetik detektörler ışın vermez, sadece büyük bir mıknatısın içinden geçme durumu söz konusudur. Bu durum hamile yolcular için hiçbir sakınca yaratmaz.
Hamileliğinin 28. haftasına henüz girmeyen yolcularımız doktor raporu almadan seyahat edebilir. Tek bebeğe hamile olan ve hamileliğinde 28. haftanın başı ile 35. haftanın sonu arasında olan yolcularımız “uçakla seyahatinde sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı doktor raporuyla uçuşa katılabilir.
32. hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa bile hamile yolcularımız uçakla seyahat edemiyor. Doktor raporunuzun tarihinin 7 günü geçmemesi gerektiğini hatırlatırız. İngilizce ya da Türkçe düzenlenen raporunuzda, raporu düzenleyen doktorun adı soyadı, diploma numarası ve imzasının mutlaka bulunması gerekiyor.
Gebeliğin 28. haftasına kadar anne adayları doktor raporu olmaksızın seyahat edebilirler. Havalimanlarında güvenlik kapılarından geçilmesinin ispatlanmış bir zararı yoktur. Ancak birçok anne adayı güvenlik kapılarından geçmek istemez.
Hamile yolcular, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar doktorlarından aldıkları “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin bulunduğu raporla birlikte seyahat edebilir. 36. hafta ve sonrasında doktor raporu olsa bile hamile yolcuların seyahatine izin verilmez.
İlgili 15 soru bulundu
28-29 haftalık gebelik, 7 aylık. 32-33 haftalık gebelik, 8 aylık. 36 haftalık gebelik, 9 aylık. 40. haftanın sonu ise 9 ay 10 günlük olarak kabul edilir.
Hamileliğin 28. haftası, gebeliğin 7. ayı demektir. 7. ayın ilk haftası olan 28. hafta ile anne adayları hamileliğin son 3 aylık dönemine adım atmış olur. 28 hafta 4 günlük bebek kaç aylıktır? diye merak eden anne adayları da 7 aylık hamiledir.
2 saat en fazla 3 saate kadar yolculuklar hamileler için güvenilir iken 3 saatten uzun sürecek yolculuklarda ulaşım aracına bakılmaksızın ek tedbirler gerekir. Bu tedbirler, anne adayına uygun varis çorapları ya da kan pıhtılaşmasını önleyecek ilaçların yolculuk öncesi alınmasını kapsar.
Hamilelik döneminde seyahat fikri kulağa ilk etapta olumsuz gibi gelebilir. Fakat anne adayında belirli riskler gözlemlenmediği sürece yolculuk herhangi bir sakınca taşımayabilir.
Yirmi sekiz hafta (yedi ay) doldurmamış olan hamile yolculardan rapor istenmez. Tek bebeğe hamile yolcuların 28 haftadan- 36 haftaya kadar kendi doktorundan aldığı “Uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresi yer alan raporu ile seyahatine izin verilir.
Ancak Pegasus Hava Yolları, tekil hamileliklerde, hamilelik dönemi 36 haftayı aşmış anne adaylarının seyahat taleplerini kabul etmemektedir. Dolayısıyla bütün gidiş-dönüş uçuşları, hamileliğin 36. haftası bitmeden tamamlanmalıdır.
Uçak bebek kemerinin nasıl takıldığını biliyor musunuz? Görevliler bebekli yolculara emniyet kemerini veriyor. Bu kemerin halka kısmını kendi kemerinize geçirerek önce kendi kemerinizi bağlıyorsunuz. Sonra da bebeğinizin kemerini gösterilen şekilde bağlıyorsunuz.
Hava Yolculuğunun Yapılmaması Gereken Durumlar
Herhangi bir ciddi ve bulaşıcı hastalık. Kanama, travma ve enfeksiyondan dolayı artan kafa içi basınç. Sinüs enfeksiyonu, kulak burun boğaz enfeksiyonları (özellikle de östaki borusu tıkanmışsa). Son zamanlarda olan myokardial enfarktüs ve kriz.
Gebelikle ilgili doktorunuzun özel bir kısıtlaması olmadığı sürece hava, deniz veya karayolu ile gebeliğinizin 36. Haftasına kadar yolculuk yapmanızda sakınca yoktur. Gebelikte seyahat etmek için en uygun dönem ikinci üç aydır ( 14 ile 28. Hafta arası ).
*Gebeliğin 28. haftasına dek anne adayları doktor raporu olmaksızın seyahat edebilirler. *28. haftadan sonra hamile uçabilir raporu ile hamile uçak yolculuğu yapabilir. Bu rapor 7 yedi gün geçerlidir. Hamile 7 günden fazla süreli tatil yapacaksa dönüşte tekrar hamile uçabilir raporu alması gerekir.
Hamileliğin ilk 3 ayında, hafif tempolu yürüyüşlerle egzersizlere başlanabilir. Omurgayı güçlendirecek sırt egzersizleri düzenli olarak yapılabilir. Hamilelik yogası ve pilatesi de hamileliğin ilk haftalarından itibaren önerilmektedir.
İyi ve dengeli beslenme, güzel dinlenme, masaj, hafif egzersiz veya yürüyüşler önemli ölçüde şikaylerinizi azaltacaktır. Baş ağrısı şiddetliyse, bulantıyla beraberse ve uzun süreliyse hekiminize başvurunuz. Hekiminize danışmadan hiçbir ilaç kullanmayınız. Gebeliğin her döneminde vajınal kanama anormaldir.
Sürekli Sabit Şekilde Oturmaktan Kaçının
Bu sorunun şu ana kadarki bilimsel cevabı; hayır. Yapılan araştırmalar, bilgisayar tarafından yayılan dalgaların, hamilelik süresince bebeğe herhangi bir zarar vermediğini ortaya koymuş durumda.
12 hafta gebelik kaç aylık eder? 12 hafta hamilelik; 84 gün yani 2 ay 24 günlüktür. Yaklaşık 3 aylık gebelik demektir.
Hamile yolcularımız, hamilelik süresi kurallarına uydukları sürece uçakla seyahat edebilir. Pegasus politikalarına göre tekil hamileliklerde, hamileliğin 36. haftasına kadar uçakla seyahat edilmesinde bir sorun yoktur. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 32 haftadır.
13 haftalık hamileliğin kaç aylık olduğu hesaplaması şu şekilde yapılmaktadır. 13 hafta – 2 hafta = 11 hafta. Yani 13 hafta gebelik 2 ay 3 haftalıktır. .
Hamileler için denize girmek zararlı değildir hatta yüzme havuzlarına göre daha çok tavsiye edilir çünkü deniz suyu havuz suyuna göre genellikle daha temiz kabul edilir. Yalnız denize girilecek plajın temiz bir plaj olmasına dikkat edilmelidir.
Gebeliğin 7. Ayına denk gelen bu haftada bebek boyu 38-40 santim civarındandır. Bu hafta bebek yaklaşık 1200 gramdır.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir.
26. hafta bebeklerin büyüme hızlarının oldukça yüksek olduğu bir dönemdir. Yakın zamanda fetüsün boyu yaklaşık olarak 6,5 santimetre uzunluğa ulaşacaktır. Bebeğin kilosu ise yaklaşık olarak 1 kilogramdır. Bebeğin büyüklüğü yaklaşık olarak bir kırmızı lahana boyutlarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri