Özellikle gebeliğin ilk aylarında ihtiyaç duyulan bu besin maddesinin bebeğin omurga ve beyin gelişimi üzerinde belirgin etkileri vardır.Hekimlerinizin bilgisi ve önerisi dahilinde hamilelikte limonlu su tüketimi bebek gelişimini olumlu yönde destekler.
Hamilelikte limonlu su, birçok anne adayı tarafından tercih edilir. Doktorunuzdan tavsiye alarak, özellikle de sevdiğiniz, bitki çaylarını tüketebilirsiniz.
Su seviyesinin dengede olması, baş dönmesi, mide bulantısı, kramp, ödem ve baş ağrısı gibi diğer hamilelik sorunlarını önler. Antioksidan Özelliği Vardır: Düzenli olarak limonlu su tüketmek, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur ve böylece hamilelik boyunca vücudu enfeksiyonlardan korur.
gebelere yardımcı olacak ipuçlarını sıralıyor: *Bol sıvı tüketin: Su, limonlu çay, meyve suyu ve sıcak çorba ideal seçimlerdir. Bol sıvı tüketmek burun akıntısı, mukus salgılarını ve halsizliği azaltacak, iyileşme sürecini hızlandıracak ve öksürüğün azalmasını sağlayacaktır.
Sindirime yardımcı olur. Sabahları uyandığınıza bir bardak limonlu su tüketmek, sindirim sisteminin düzene girmesine yardımcı olur. Polifenoller açısında da zengin bir içecek olan limonlu su, bağırsak bakterilerinin dengesini de sağlar.
İlgili 43 soru bulundu
Kan basıncının düşürülmesi için olumlu bir etki oluşturan limonlu su sayesinde tansiyon rahatsızlıklarının önüne geçilebilir. Her gün limonlu su içmek obezite riskinin azaltılmasına yardımcı olan faydalı bir aktivitedir.
Bu içecek, vücudunuzu hidrat eder, sindirim sistemini uyandırır ve metabolizma hızını artırır. Ayrıca, sabahları limonlu su içmek, bağışıklık sistemini desteklemek için C vitamini alımını sağlar.
Sıvı alın. Sanılanın aksine su içmek, şişliği artırmaz, tam tersine azaltır. Günde en az 8-10 bardak su içmeye özen gösterin.
Hamilelikte aşırı öksürük nöbetlerine maruz kalan anne adayı bebeğinde bir hasar olacağını düşünerek endişelenir. Ancak hamilelikte öksürük tek başına olduğunda bebeğe zarar vermez. Aynı zamanda hamilelikte öksürük krizi rahim kasılmalarına, plasentanın yer değiştirmesine ve erken doğuma da neden olmaz.
Grip hamilelikte ağır seyrediyor. Hamileliğin ilk aylarında yüksek ateşin tehlikeli olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Figen Temelli Akın, bu aylardaki yüksek ateşin bebeğe zarar verebildiğini söyledi.
BİR AY BOYUNCA LİMONLU SU İÇMEK
C vitamini açısından çok zengin olan limon, aynı zamanda bağışıklık ve sindirim sistemlerinin düzenli çalışmasına, vücudun kanserle savaşmasına ve yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı oluyor. Kanamalara ve ateşe iyi geliyor.
sorusunun bilimsel bir cevabı olmasa da genelde aşerme olayı hamileliğin ilk 3 ayında yaşanır. Hamilelerde aşerme ve tiksinmelerin en çok görüldüğü dönem, ilk trimesterde yani ilk 3 aylık dönemde olur. Vücuttaki hormonal değişimlerle birlikte ortaya çıkan aşermede, kusma ve bulantı da görülebilir.
Gebelikte her türlü ağrı için kullanımı uygundur. En güvenli ilaç gurubu olmakla birlikte uzun süre yüksek dozlara maruz kalan gebelerin erkek bebeklerinde testoteron üretim yetersizliği buna bağlı da üreme sistemi ile ilgili bir takım sıkıntılar olma ihtimali bulunmaktadır.
Araştırmalar, annenin daha fazla su içmesinin amniyotik sıvı indeksini yaklaşık %16 artırdığını ortaya koymaktadır9. Hamilelikte ne kadar su içilmeli konusunda da uzmanlar genellikle hamilelik boyunca günde 8-10 veya 10-12 bardak su içmeyi önermektedirler10.
Limon. Kan sulandıran besinler arasında ilk sıralarda kendine yer bulan limon, kanın temizlenmesine yardımcı oluyor, bu sayede damarları rahatlatıyor. Kolesterol ve kan basıncı üzerindeki olumlu etkileri de işin içine dahil olunca kanın pıhtılaşmasının önüne geçmeyi başarabiliyor.
Hamilelik döneminde anne adayının su ihtiyacı artmaktadır. Normal bir insan günde 2- 2,5 litre suya ihtiyaç duyarken bu sayı gebelerde 3- 3,5 litreye kadar çıkmaktadır. Çünkü anne adayının fizyolojik durumuna fetal büyüme eklenmektedir. Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı kendini yenileme ihtiyacı duyar.
Tipik olarak bu ağrılar aniden ayağa kalkarken, yatakta sağa-sola dönerken, ani hareketler yaparken, öksürme-hapşırma sırasında şiddetlenmektedir. Bu hareketler rahimin etrafındaki bağların hareket etmesine ve gerilmesine yol açtıkları için ağrıya neden olurlar.
Çünkü hamilelik sırasında ilaç kullanımı konusunda dikkatli olmak önemlidir. Bu nedenle hamilelik döneminde boğaz ağrısında bol sıvı tüketimi önerilir. Bol sıvı boğazı nemli tutmaya yardımcı olarak iyileşmeyi hızlandırır. Ayrıca tuzlu su gargarası da hamilelikte boğaz ağrısına iyi gelir.
Özellikle C vitamini almaya özen gösterilmelidir. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, ıspanak gibi ürünlerin tüketimi artırılmalıdır. Özellikle immün sistemini kuvvetlendirmek açısından, çinko takviyesi yapılmalı ve bol bol sıvı tüketilmedir. Sıvı olarak bitki çayı, meyve suyu gibi ürünler tüketilmelidir.
Hamilelikte şişkinlik, her dönemde olabilir ancak özellikle beşinci ay ve sonrasında daha belirginleşir, gebeliğin üçüncü döneminde ise farklı nedenlerden dolayı artar.
"Gebelikte soda tüketebilir miyim?" sorusu oldukça sık sorulan bir durumdur. Gebelikte doğal ve katkısız olmak kaydıyla maden suyu yani soda içilmesinin bir sakıncası yoktur. Doğal maden sularında çok çeşitli mineraller mevcuttur. Gebelerin daha çok tatlandırıcı içermeyen, sade sodaları tercih edilmelidirler.
Hamileliğiniz süresince karın ve tüm vücudunuzda kalınlaşmanın yanında özellikle ayaklar ve bileklerinizde hafif şişmeyi fark edeceksiniz. Ödem olarak isimlendirdiğimiz el ve ayaklardaki şişlikler gebe kadınların yaklaşık dörtte üçünde görülür. 22 ile 27. gebelik haftalarında başlayan ödem doğuma kadar devam eder.
Limon veya limon suyu aç karnına tüketildiğinde mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Gece uyumadan önce içilen 1 bardak su kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır.
Genel itibariyle kilo vermeye karar vermiş ve diyet yapan kişilerin sıkça tükettiği limonlu suyun insan sağlığına pek çok faydası vardır. Birde 15 gün düzenli olarak her sabah içilen 1 bardak limonlu su bağışıklık sistemini güçlendirmeden hastalıklardan korunmaya kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir.
Limonlu su hazırlamak oldukça basit bir işlemdir. Öncelikle, bir bardak suyu kaynatın ve ardından içine yarım limonun suyunu sıkın. Daha sonra, suyun içindeki limon parçalarını çıkarmak için bir süzgeç kullanın. Limonlu suyunuz hazır!
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri