Normal ve sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adaylarının gebeliğin son gününe kadar cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir.
Bir de "hamilelik döneminde cinsel ilişki ne kadar devam edebilir?" sorusu her anne adayının aklında olan sorulardan biridir. Kısa ve net bir cevap olarak; anne adaylarının doktorları özel bir uyarıda bulunmadıkça hamilelik döneminin her kademesinde cinsel ilişkiye girebileceklerini söyleyebiliriz.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Eğer annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerlesmesine bağlı kanamalar , plasental sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyorsa, cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Son 4 haftaya kadar devam edilebilir. Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
Dolayısıyla 39. haftada cinsel ilişkiye girmek doğum açısından yararlı olabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Bu süreçte enfeksiyon tedavisi bitene kadar cinsel ilişki için beklemek gerekir. Bunun yanında riskli hamileliklerde de cinsel ilişkiye arar verilmelidir. Çocuğun doğum kanalına önde gelmesi yani plasenta previa isimli durumda da kanama riski olacağı için ilişki yasaklanır.
Gebelik boyunca cinsel ilişkinin bebeğe ve anne sağlığına zararı olmadığı gibi doğuma 10 gün kala da doğuma 5 gün kala da doğuma 5 saat kala da eğer arzu ediyorsanız, sizin için iyi gelecekse cinsel ilişkiye girmenizde hiçbir mahsur yok.
Bu nedenle doğumdan sonra cinsel ilişkiye girmek için en az 30 gün kadar beklemek gerekir. Klasik birçok kaynakta lohusalık dönemi 1.5 ay yani 6 hafta kadar belirtiliyor. Bu nedenle doğumdan sonra cinsel yaşama yeniden dönmek için uzmanlar 45 gün kadar beklenmesini öneriyor.
Hamilelikte Cinsel İlişki Sakıncalı Mıdır? Normal ve sağlıklı bir hamilelik geçiren anne adaylarının gebeliğin son gününe kadar cinsel ilişkiye girmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde anne ve baba adayının yaşamış olduğu birleşme bebeğe zarar vermemektedir.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerleşmesine bağlı kanamalar, plasentasal sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyor ise cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Hamilelikte Cinsel İlişki Doğumu Kolaylaştırır Mı
Normal şartlar altında cinsel ilişkiye girmek doğumu kolaylaştırmak gibi direkt bir etkiye sahip değildir. Ancak orgazm sırasında salgılanan oksitosin aynı zamanda doğum sırasında da salgılanır ve gebelik sancılarının başlamasına neden olabilir.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Muayenede Kaç Kişi ile İlişkiye Girildiği Belli Olur Mu? Kızlık zarı muayenesinde bir kadının kaç kişi ile ilişkiye girdiği anlaşılamaz. Bunu gösteren herhangi bir test yoktur. Ayrıca muayene sırasında ne kadar önce ilişkiye girildiği de belli olmaz.
Doğum yaklaştıkça günde 4 bardak ahududu yaprağı çayı tüketmek, Doğumdan önceki son 4 haftada günde 2-3 adet hurma yemek, Ananasta bulunan bromelain enziminin rahim ağzını yumuşatarak açılmayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir, Doğuma yakın meyan kökü suyu tüketmek.
37 hafta hamilelikte doktorun özellikle bir kısıtlama getirmediği durumlarda cinsel ilişki normal yaşanabilmektedir. Ancak bebeğin plasentasının önde gelmesi veya erken doğum riski gibi durumlarda doktor cinsel ilişkiyi yasaklayabilmektedir.
Hamilelik devam ederken yeni bir hamilelik olmaz, ancak süperfetasyon durumunda yumurtalıklar, döllenebilecek halde başka bir yumurtayı üretiyor. Kadınların iki gebeliği de farklı cinsel ilişkiden döllenme yoluyla oluyor. Bu durumda bebekler farklı boylarda ve ağırlıkta dünyaya geliyor.
Spermin içinde bulunan prostaglandin adlı madde, doğumun başlaması için birinci sinyal. Hatta suni sancı için kullanımı dahi var. Vajinal suni sancı olarak isimlendirdiğimiz yöntemde vajina içine yerleştirdiğimiz ilacın etken maddesi de sperm gibi prostaglandin içeriyor.
Hafta hafta gebeliğin 39. Haftasında, artık her an doğurabilecek konumdasınız yani sürekli doğum belirtilerini gözetliyor olmalısınız. Bu belirtiler arasında: suyun gelmesi, membranın zedelenmesi, ishal ve mide bulantısı, enerji çoğalması, mukus tıpanın ayrılması ve hafif kanlı vajinal akıntı olabilir.
Hamilelikte 38. hafta itibariyle herhangi bir zamanda doğumun gerçekleşmesi normal kabul edilir. Ortalama gebelik süresi 40 hafta olarak belirtilse de bu süre hamilelikten hamileliğe 2 hafta önce veya sonraya denk gelebilir. Bu nedenle 38. haftadan sonra gerçekleşen doğumlar erken doğum değil zamanında doğumdur.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Genel görüş doğum yapmış kadının ruhsal ve fiziksel toparlanmasının 6 hafta süreceği, yine bu dönemde oluşan yoğun akıntının zorluk oluşturabileceği ve cinselliğin doğum sonrası 40. günden sonra başlayabileceği yönündedir.
Lohusa döneminde dilediğiniz gibi orgazm yaşayabilir ve çiftler uyarılan bölgeler üzerinden sevişebilir ancak birleşim gerçekleşmesi acı ve ağrılı bir süreci beraberinde getirebileceği bilinmelidir.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Jinekolog, bir kişinin ne zaman son ilişkiye girdiğini doğrudan anlayamaz. Ancak bazı fiziksel bulgular ve testlerle cinsel sağlık durumunu değerlendirebilir. Son ilişki tespiti kesin değildir ve gizliliğe saygı gösterilir.
Bir gece önce ilişkiye girilmemiş olmalıdır. Muayeneye gelmeden hazneyi (vajeni) temizlemeyiniz. Aslında bunu hiç yapmayınız, zira doğal florayı bozuyoruz ve enfeksiyonlara açık hale getiriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri