Hamileliğin 37. haftasında yaşanan kasık ve pelvik ağrıları yakından takip edilmelidir. 37. Hafta hamilelikte karın ve kasık ağrısı büyüyen rahim ve bebeğin gelişimiyle paralel olarak artabilmektedir. Ancak düzenli kasılmalar erken doğum habercisi olabilir.
37 haftalık gebelik süresi boyunca büyüyen bebeğin hamileliğin bu döneminde güçlü yumruk ve tekmeler savurması biraz zordur. Anne adayı bu dönemde genellikle bebeğin dönme gibi hareketlerini hissedebilir. Rahim duvarının esnemeye ve incelmeye devam ettiği bu dönemde bebek daha fazla güneş ışığı alabilir.
Hayır, 37 haftalık doğan bebek artık prematüre olarak değil, normal bebek olarak kabul edilir. Hamileliğin 37. haftasından önce gerçekleşen doğumlara erken doğum, doğan bebeklere de prematüre bebek denir. Yani 37. hafta ve sonrasında doğum yapmanız halinde bebeğiniz 'normal doğan bebek' olarak adlandırılır.
Hafta. Bebeğiniz artık gelişimini tamamladı! Ortalama 3000 gram civarındadır.
Kafatası, kolay doğum için, hala esnektir. Boyu 45-50 santim, kilosu 2700-3500 grama ulaşmış olur. Hamileliğin son aylarında da beslenmeye dikkat etmek, vitamin almaya devam etmek, bolca su içmek, kısa yürüyüşler yapmak ve yeterince dinlenmek anne ve bebek sağlığı için oldukça önemlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Bebeğin normal sınırlarda hareket etmesi yeterlidir,daha fazla hareket etmesi yada 2 saatte 10 defadan daha çok hareket etmesi bebek hakkında iyi yada kötü bir anlam ifade etmez. Anne yemek yediğinde, tatlı yiyecek ve içecekler tükettiğinde bebek hareketlerinde artma olması sık rastlanılan bir durumdur.
Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir. En çok önerilen, sol yan yatıştır.
Normal doğum kaçıncı hafta olur? Normal doğum, hamileliğin 38.- 40. haftaları arasında gerçekleşir. 37. hafta öncesindeki doğumlar erken doğum, 42. hafta sonrası doğumlar ise geç doğum olarak adlandırılır.
37 haftalık bebek, eğer bir önceki hafta dönmemişse doğuma hazır hale gelmek için bu hafta içerisinde doğum pozisyonuna girer. Yani bebeğinizin başı artık doğum kanalına girmiş ve son duruş pozisyonunu almıştır. Sıklıkla hıçkırma, gerilme, parmak emme ve irkilme gibi hareketler sergiler.
37 haftalık gebelikte bebeğin boyu ortalama 47-49 cm. kilosu ortalama 2900-3100 gr. olup genetik faktörler boy ve kiloda önemli yer tutar. Uzun veya kısa ebeveynlerin bebekleri de kendileri gibi olur.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Rahim içi ve dışı enfeksiyonlar, çoğul gebelikler, amniyon mayiinin fazla olması, rahmin yapısal anormallikleri, rahim iç tabakası (desidua) içine kanamalar, genetik faktörler, doğumu başlatan fizyolojik mekanizmaların erkenden tetiklenmesi erken doğumun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
NST sancı değeri kaç olmalı sorusuna gelince, 40 mm Hg üzerinde ve en az 3 düzenli sancının 20 dakika içinde yaşanması doğumun başlamak üzere olduğuna işaret edebilir. NST kasılma değerleri bu yönde olacaktır.
Gebelikte özellikle sol yana doğru yatış pozisyonu önerilir. Bunun nedeni vücudumuzun ortasında özellikle sağ tarafından geçen en büyük ana toplardamar (Vena Cava İnferior) geçmektedir.
Doğuma yaklaştıkça yalancı doğum ağrıları yerini gerçek doğum ağrıları denen daha şiddetli, sırtın alt kısmından başlayıp karna yayılan ve karında sertleşmenin eşlik ettiği, daha uzun süren (30-60 saniye), düzenli aralıklarla gelen, dinlenmekle geçmeyen, aralıkları ve şiddeti giderek artan kasılmalara bırakır.
Bebeğiniz gebeliğin 38. haftasında doğarsa, gelişimini tamamlamış olarak doğacağı için artık rahatlayabilirsiniz. Bebeklerin 40-2 ve 40+2 hafta arasında doğmaları normaldir. Ancak hem ülkemizde hem de dünyada bazı doktorlar, en fazla 41. haftaya kadar beklerler.
Hamilelikte bebeğe kilo aldıran yiyeceklere örnek olarak şunlar verilebilir: Tam yağlı süt ve süt ürünleri: Tam yağlı süt, peynir, yoğurt gibi süt ürünleri, yağ oranı yüksektir ve kilo almaya yardımcı olur. Ayrıca, kalsiyum, protein ve vitaminler açısından da zengindir.
Hamilelik döneminin son haftalarında vajinada dolgunluk, karıncalanma, uyuşma ve batma hissi sanıldığının aksine erken doğum belirtisi değildir. Çatı kemiklerinin genişlemesine ve rahim içindeki bebeğin o bölgedeki sinir uçlarına baskı yapması nedeniyle oluşur.
Normal doğum kaçıncı haftada olur? Yenidoğan açısından 37. ve 42. haftalar arası, normal doğumun en güvenli zamanlarıdır.
Anne adayı saat başı hareket algılamalı ve hissettiğinin farkında olmalıdır. Bazı durumlarda bebeğe yeterince kan gitmezse veya doğum kanalına girmişse bebek hareketleri azalabilir. Bu durumda da hastane yoluna çıkılmalıdır.
Doğum sancıları gebeliğin 38 ila 42.haftaları arasında gelebilir. Genelde ilk sancılar 5 ila 20 dakikada bir gelir. Sonrasında bu sancılar daha kısa sürelerle sık sık gelmeye başlar. Ebeveyn adayları genelde “Doğum sancısı kaç dakikada bir gelirse hastaneye gidilir?” sorusunun yanıtını sıklıkla merak eder.
Sırt üstü yatış sırasında vücudun alt kısmından kanı toplayıp, kalbe taşıyan büyük bir toplardamara baskı olur.Bunun sonucunda annede tansiyon düşüklüğü,baş dönmesi, halsizlik gelişirken bebeğe giden kan akımı ve besin akışı azalır.
Hamilelikte Yataktan Nasıl Kalkmalı? Hamile bir birey sabahları yataktan kalkarken ilk olarak hangi taraftan kalkmak istiyor ise ona göre harekete geçmelidir. Dizlerini karnına çekerek ayaklarını yataktan yavaş yavaş sarkıtmalıdır. Bir kişinin desteği ile oturmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri