Bu nedenle hamilelik sırasında kendinizi/bebeği riske atmamanız ve ağda, jilet gibi geleneksel temizleme yöntemlerini kullanmanız önerilir. Hamile kadınların hamilelik döneminde tercih ettiği temizlik yöntemlerinden biri de jilettir.
Hamilelik döneminde genital bölgene ağda yaptırmanda herhangi bir sakınca yok.
Hamilelikte ağda yapmak
İstenmeyen tüyleri almak için gebelikte ağda kullanmanın bir sakıncası yoktur. Yüz ve göğüs bölgelerindeki tüylere hamilelikte ağda yapmak için Veet yüz ağda bantlarını, vücut tüyleri içinse bölgelere özel üretilen Veet sir ağda bantları kullanılabilir.
Gebelik sırasında tüylenmeden rahatsız olan anne adaylarının tercih etmesi gereken yöntem jilet, epilatör ya da ağda yöntemi olmalıdır. Bahsedilen şekillerde, anne karnında gelişmekte olan bebek açısından herhangi bir problem oluşturmaz. Ancak tüy dökücü kremler, bu konuda tercih edilmemelidir.
Hamileler için en güvenli tüy alma yöntemlerinin jilet ve ağda olduğu konusunda uzmanlar hemfikir. Ağrı ve acıya bağlı olarak ağdadan da vazgeçilebilir ve özellikle genital bölge için ağda önerilmez ancak kişinin kendi tercihine bağlıdır. Jilet kullanırken de her zaman olduğu gibi hijyene büyük önem verilmelidir.
İlgili 41 soru bulundu
- Sezaryen doğum öncesinde, anne adayları gece yarısından itibaren hiçbir şey yiyip içmemelidir. - Bir hafta öncesinden genital bölge tüyleri alınmamalıdır. Çünkü bu işlem enfeksiyon riskini artırır.
2-Tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra vajinanın temizliğini her zaman önden arkaya şeklinde olmalıdır aksi takdirde anüsteki bakterilerin vajinaya girmesini kolaylaştırarak enfeksiyonların oluşmasına sebebiyet verebilirsiniz.
Hormonların seviyelerinde meydana gelen değişim hamilelikte tüylenmeye ya da var olan tüylerin miktarının artmasına yol açabiliyor. Yani bu, yalnızca senin değil pek çok hamile kadının başına gelen bir durum. Özellikle göğüs uçları, karın, kollar, yüz ve bacakta tüylenme en çok şikayet edilen bölgeler arasında.
Gebelikte hormon değişikliğine bağlı olarak karın, bacak, meme ucu ve diğer bölgelerde tüylenmede artış olur. Bu tüylenmelerden tıraşla kurtulmanın herhangi bir sakıncası olmaz.
Sir ağda, jilete göre daha uzun süreli temizlik ve pürüzsüzlük sağlıyor. Bununla beraber herhangi bir kesik olmaması halinde jilet, ağdaya oranla daha acısız bir yöntem olarak öne çıkıyor. Ancak jilet kullanımı esmer tenli, gür ve koyu renk tüylere sahip olanlara tavsiye edilmiyor.
Evdeki hazırlık. Sezaryen ameliyattan 1 hafta önce karın ve pubik (genital) bölgenin tıraş ya da ağda gibi yöntemlerle temizlenmesi önerilmektedir.
Planlı normal doğum
Gece 24'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyiniz. Acil şartlar yok ise doğum öncesi ılık bir duş almak vücut temizliği için be sizi rahatlatacağı için yapılabilir. Önceden hazırlamış olduğunuz gebelik çantasını alarak doktorunuzun belirtiği saate doğumhaneye geliniz.
Özetle hamileliğin ilk üç ve son üç ayında lazer epilasyon kötü sonuçlar doğurabilir. Ancak çoğu klinik ve güzellik merkezi hamileliğin kaçıncı ayı olursa olsun anne adaylarına lazer yapmaz.
Birçok sağlık hizmeti sağlayıcısı ve estetik merkezi, fetüs üzerindeki etkisi hakkında bilgi eksikliği nedeniyle hamilelik sırasında elektrolizden kaçınılmasını önermektedir. Hamilelikte iğneli epilasyon yaptırmayı seçerseniz, özellikle emzirecekseniz, gebeliğin son üç aylık dönemde göğüslerden kaçınılmalıdır.
Kişiye göre 10-11-12 yaşlarında olabilir. İlk defa yapılacaksa bir yetişkinin yardımı olması şart. İlk epilasyonun ağda ile olması da gerekmez. Tüy dökücü krem veya jilet de kullanılabilir.
Uzmanlar, hamilelik sırasında bazı hijyen kurallarına uyulması durumunda ağda yapılabileceğini savunuyor. Ağda, kadınlar için en temiz genital temizlik yöntemlerinden biri olarak görülmektedir. Gerekli hijyen kurallarına uyulursa hamilelikte ağda yaptırmanın bir zararı yoktur.
Daha az kilo alırlar, daha az terlerler, daha az aş erirler ve daha az hormonel değişiklik yaşarlar. - Erkek bebeğe hamile kadınların uyku kalitesi, kız gebeliğine göre daha iyidir. Uyku sorunları pek yaşanmaz ve anne adayları daha çok, sol tarafına yatarak uyumayı tercih ederler.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Hamileliğin 20. haftasından sonra karın orta hattında linea nigra (siyah çizgi) olarak adlandırılan çizgi şeklinde bir lekelenme oluşuyor. Göbek deliğinin hemen altından başlayan ve kasık bölgesine doğru uzanan bu çizginin oluşumu son derece normal ve doğumun ardından kendiliğinden kayboluyor.
Plasenta rahmin sağında ise erkek, solunda ise kız bebek olacağı anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki; Plasenta ultrasonda sağ tarafta belirdi ise embriyo XY kromozomlarına sahip olur. Yani bebek erkek olacak demektir.
Hamilelikte yüz bölgesindeki değişimlerin en çok hissedildiği noktalar burun ve dudaklardır. Hamileliğin ilerleyen aylarında anne adayının burnunda değişimler yaşanabilir.
Hamilelik döneminde külot seçimi, oldukça önemli bir konudur. Bu tarz iç çamaşırları seçilirken mutlaka pamuklu kumaştan üretilmiş olanlar tercih edilmelidir. Bunun yanında diğer dikkat edilmesi gerekenler ise şunlardır: Sentetik ve naylon kumaşlı dar külotlardan uzak durulmalıdır.
Vulvanın temizlenmesi için yalnızca ılık su kullanılmalıdır. Sabun da dahil olmak üzere herhangi bir ürün kullanmak gereksizdir. Temizlik işleminin ardından vulva durulanmalı ve kurutulmalıdır.
Naylon ve sentetik değil %100 pamuk iç çamaşırı tercih edilmelidir. Vücudu sıkan dar, lastikli iç çamaşırı giyilmemelidir. Sütyenler balensiz, kalın askılı ve dikişsiz olmalıdır. Göğüs altını sıkan lastikli sütyenler göğüsleri deforme edeceğinden kullanılmamalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri