Başbuğ şu bilgileri verdi: “Gebelikte antibiyotik kullanımı için de özellikle plasentadan geçen ve teratojenik etki potansiyeli olan ilaçların fetal sakatlıklara sebep olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda bazı antibiyotikler güvenli kullanım şartıyla verilebilirken bazıları verilmez.
Hamile olunması, antibiyotik kullanımına kesin olarak engel bir durum teşkil etmez. Hamilelik dönemi içerisinde antibiyotik kullanılmasına ihtiyaç duyulacak rahatsızlıklar oluştuğu zaman, anne ve bebek bakımından zararsız veya en az zararlı olan antibiyotiklerin kullanılması tercih edilerek tedavi gerçekleştirilir.
Anne adaylarının çeşitli yakınmalarını gidermek ya da bir hastalığa yakalandıklarında hastalığı tedavi etmek amaçlı hamilelik döneminde dahi olsalar, kendilerine gebeliğe uygun ilaç ve özellikle antibiyotik tedavileri verilebilir.
Bazı antibiyotikler kesinlikle kullanılmamalıdır: Tetrasiklin, Doxycycline (tetradoks tb, monodoks tb), Ciprofloxacine (cipro ), Ofloxacine (oflocide), Cotrimoxazole (Bactrim ..İlk 3 ay için alınmamalı). Antibiyotik kullanımı gerekli ise penisilin grubu ve sefalosporin grubu ilaçlar tercih edilmelidir.
Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, AUGMENTIN'in gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar herhangi önemli bir epidemiyolojik veri elde edilmemiştir.
İlgili 45 soru bulundu
AUGMENTIN, aşağıdaki durumlarda AUGMENTIN'e duyarlı bakterilerin neden olduğu bakteriyel enfeksiyonların kısa süreli tedavisinde endikedir: Tekrarlayan bademcik iltihabı, sinüzit, orta kulak iltihabı gibi üst solunum yolu enfeksiyonları Kronik bronşitin akut alevlenmeleri, akciğer iltihabı gibi alt solunum yolu ...
Antibiyotik kullanımı özellikle Penisilin ve türevleri (amoxicilline vs. ) kullanımını bebek için herhangi bir sakıncası yoktur.
Gebelikte her türlü ağrı için kullanımı uygundur. En güvenli ilaç gurubu olmakla birlikte uzun süre yüksek dozlara maruz kalan gebelerin erkek bebeklerinde testoteron üretim yetersizliği buna bağlı da üreme sistemi ile ilgili bir takım sıkıntılar olma ihtimali bulunmaktadır.
Gebelik dönemi:
sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir. (bkz. bölüm 5.3). etki göstermemiştir. kullanılmamalıdır.
Annenin geçirdiği enfeksiyonlar önemlidir ve eğer enfeksiyon virüs ya da bakteri veya ürettiği maddeler kan dolaşımında yüksek miktarda olursa önce bebeğin eşine oradan da bebeğe geçer. Bu önemli bir enfeksiyonsa bebeği etkileyebilir ve hatta anne karnında organlara hasar verebilir.
İdrar yolu enfeksiyonu hamilelik sırasında antibiyotiklerle güvenle tedavi edilebilir. İdrar yolu enfeksiyonu çoğunlukla antibiyotiklerle tedavi edilir. Doktorlar genellikle sizin ve bebeğiniz için güvenli olan 3 ile 7 günlük bir antibiyotik verir. Belirtileriniz 3 gün içinde kaybolmalıdır.
KLAVUNAT mide ve bağırsak rahatsızlıkları olasılığını en aza indirmek için yemek başlangıcında alınmalıdır. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Doktorunuz tarafından gerekli görülmediği takdirde, gebelik esnasında özellikle gebeliğin ilk üç ayında kullanmayınız.
Genel kabul edilen görüş; ya hep ya hiç kuralıdır. Yani; gebeliğin en başlarında kullanılan ilaçlar ya olumsuz etki ederek düşüğe neden olur ya da herhangi bir etkileri olmaz.
Gebelik: Gebeliğin üçüncü trimesterinde diğer NSAİİ'ler gibi ARVELES de kullanılmamalıdır; çünkü duktus arteriozusun (anne karnında açık olup doğumu takiben kapanması gereken, kalpten çıkan iki büyük atardamar [aort ve pulmoner arter] arasındaki açıklık) erken kapanmasına neden olabilir.
Mevcutta, gebelikte kullanılan ilaçların çoğunluğu B grubu ilaçlardır. C grubu ilaçlar, hayvanlar üzerinde zararı olabileceği gösterilmiş, ancak insan bebeğindeki riskleri hakkında kontrollü çalışma mevcut olmayan veya hayvan ve insanlar üzerinde çalışma yapılmamış ilaçlardır.
Gebeliğin erken döneminde ibuprofen kullanımı
Gebeliğin ikinci üç ayında uzun süreli ibuprofen kullanımının, bebeğin düşük kilo ile doğması riskine yol açtığı bilinmektedir.
Özellikle C vitamini almaya özen gösterilmelidir. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, brokoli, ıspanak gibi ürünlerin tüketimi artırılmalıdır. Özellikle immün sistemini kuvvetlendirmek açısından, çinko takviyesi yapılmalı ve bol bol sıvı tüketilmedir. Sıvı olarak bitki çayı, meyve suyu gibi ürünler tüketilmelidir.
Kompres uygulamaları: Baş ağrısını hafifletmek için soğuk ve sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Sıcak kompres kasları gevşetip rahatlatırken, soğuk kompres ise baş ağrılarınızı hafifletme konusunda size yardımcı olabilir. Egzersiz: Hafif egzersiz yapmak, kan dolaşımını artırarak baş ağrısını hafifletebilir.
(1973) ve bazı çalışmalarda ise, antibiyotiklerin yumurta verimini yükseltmediği belirtilmektedir (Damron ve Harms., 1972; Akingv/ande ark., 1973). Araştırmamızda kullandığımız antibiyotiklerin de yumurta verimini önemli derecede attırmadığı saptanmıştır.
Gebelikte de lokal anestezik maddeler güvenle kullanılabilmektedir. Ayrıca hastalara cerrahi işlemler sonrasında veya mevcut problemin tedavisine destek olmak amacıyla penisilin, sefalosporin ve eritromisin türevi antibiyotikler; parasetamol türevi ağrı kesiciler güvenle reçete edilebilir.
gibi, doktor tarafından gerekli görülmedikçe gebelik esnasında özelikle gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. AMOKLAVİN'in iki etkin maddesi de anne sütüne geçer (klavulanik asidin anne sütü alan süt çocukları üzerindeki etkisi ile ilgili herhangi bir bilgi yoktur).
Bu suyun içine 1 şişe maden suyu, 2 limon suyu, yarım çay bardağı harnup pekmezi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve zencefili koyup karıştırıyoruz. Sabah akşam düzenli bir şekil de kullanıyoruz. Acil şifalar. Not; Antibiyotik kadar etkili oluyor dikkat etmeniz gereken düzenli kullanmak.
Portakaldan bile daha güçlü
Antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kivi, bir C vitamini deposu olan güçlü doğal antibiyotiklerden. Öyle ki portakaldan daha fazla C vitamini içeren bir adet kivide günlük alınması gereken C vitamini ihtiyacından daha fazlası var.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri