Gebeler için kullanımı güvenli olan yağlar ise; kakule, papatya, günlük, geranium, mandali- na, limon, melisa, lavanta, ylang ylang, yasemin, sandal ağacı, gül, çay ağacı, biberiye, sedir ağacı, okaliptus, bergamut, paçuli, turunç, selvi, portakal çiçeği yağlarıdır (7, 9-14).
Kalça, karın bölgesi ve memede meydana gelebilecek çatlaklar için düzenli olarak bu bölgelere badem yağı, kakao yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj yapılması önemlidir. Ciltte meydana gelen renk değişiklikleri ve lekeler çoğunlukla kalıcı değildir ve doğumdan sonra geçerler.
Genel bir kural olarak hamile kadınların ve emziren kadınların lavanta esansiyel yağından uzak durmaları tavsiye edilir.
2) Papatya Yağı
Papatya yağının kasları gevşetme özelliği vardır. Bu nedenle gebelik döneminde uzak durmanız önerilir.
Kulak arkası, boyun arkası ve bileklere sürerek kullanarak mide bulantınızı önleyebilirsiniz. Önemli not: Sadece anne adayları için kullanımı uygundur. Unutmayalım ki nane yağı emzirme döneminde sütü azaltmaya neden olabilir.
İlgili 29 soru bulundu
Dolayısıyla Mustela Maternite Çatlak Öncesi Krem ve Mustela Maternite Çatlak Öncesi Yağ gibi bakım ürünlerinin önleyici bir tedbir olarak hamileliğin ilk ayından itibaren kullanılmasını öneriyoruz. Bu ürünler cildinizin elastikiyetini arttırırken daha yoğun çatlaklara karşı kendisini korumasını sağlayacaktır.
Özellikle hamilelikte oluşabilecek çatlakları engellemek için bebek yağı birebirdir. Günden güne büyüyen göbeğiniz, derinizi gererek çatlamaya sebep olabilir. Ancak bebek yağı ile karnınıza masaj yapmak cildinizi yumuşatarak çatlak oluşumunu engellemeye yardımcı olacaktır.
Hamile iseniz, özellikle Paraben içeren kozmetik ürünlerden uzak durmanızda fayda var. Sonuç itibariyle içeriğinde bulunan mevcut kimyasala cilt tepkime gösterebilir. Bunun için de ekstra bir ilaç kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Hamileler için fazla ilaç kullanmak doğru değildir hatta yasaktır.
Gebelikte parfüm kullanımı güvenli olmasına rağmen parfümler karşı daha duyarlı hale gelinebilir. Bazı kokular bulantı, baş dönmesi, sarsıntı ve baş ağrısına neden olabilir. Bazı problemlerin olmasını engellemek için başlangıçta parfüm kullanmayıp daha sonra kendinize uygun parfümü kullanmanız daha doğru olur.
Gebelik döneminde Hindistan cevizi yağı sayesinde hamilelik çatlaklarını ortadan kalkabilir. Hindistan cevizi yağı troid bezinin düzgün çalışmasını sağlar. Hindistan cevizi yağı kalp ve damar hastalıklarında faydalıdır. Reflü başlangıcında mideye iyi gelir.
Sıcak banyo ve buhar solunması burun tıkanıklığını rahatlatabilir. Yürüyüş ve bazı hafif egzersizler iyi gelir. Tuzlu su spreylerinin tekrarlanan kullanımları, burun mukozasını büzüştürebilmeleri nedeniyle ve burnun mekanik olarak temizlenmesine yardımcı olduklarından, oldukça faydalıdırlar.
Ancak karanfil çok faydalı bir besin olmasına rağmen hamilelere ve emziren kadınlara önerilmez. Bununla birlikte hamilelik sürecinde yaşanan diş problemlerine karşı bazı uzmanlar karanfil yağının sürülmesini önermektedir.
Cildinizi nemli tutun. Hamileliğinizin başından itibaren çatlak kremlerini kullanabilirsiniz. Kremler, deriye elastikiyet kazandırdığından oluşumları engellemeye yardımcıdır. Ancak bu tür kremler alınamıyorsa vitamin ve mineral içeren yağlarla, badem, shea ve kakao yağı gibi losyonları kullanabilirsiniz.
Anne adayının vücut tipi
Vücut tipine göre hamilelikte karın sertleşmesi farkı olabilir. Zayıf ve ince vücut yapısı olan anne adaylarında gebeliğin erken döneminde sertleşme görülür. Kilolu anne adaylarında ise üçüncü trimester sonrası bu sorunlar ortaya çıkmaya başlar.
Gebelik Çatlaklarını ÖnlemekKarın çatlaklarını önlemek için su içmek, iyi beslenmek, çatlak önleyici krem kullanımı etkili olabilir. Gebelik Çatlaklarını GidermekSpor, sıvı tüketimi, çatlak kremi kullanımı gibi uygulamalarla çatlakların görünümünü azaltmak mümkün.
Örneğin ilk 3 ayda aile, arkadaş ve partner desteğinin azlığının düşük riskini arttırdığı görülmüştür. Yani nazar değer de düşük olur diye bu haberi paylaşmamak bilakis düşük riskini arttırabilir.
Hamilelikte Yataktan Nasıl Kalkmalı? Hamile bir birey sabahları yataktan kalkarken ilk olarak hangi taraftan kalkmak istiyor ise ona göre harekete geçmelidir. Dizlerini karnına çekerek ayaklarını yataktan yavaş yavaş sarkıtmalıdır. Bir kişinin desteği ile oturmalıdır.
6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz. Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır. Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar.
16. hafta itibariyle anne adayının vücudunda birçok değişiklik meydana gelir. Anne adaylarının saçları bu dönemde daha kalın ve daha parlak görünmeye başlar. Bunun yanında saçlar ve tırnaklar daha hızlı uzar, ayrıca anne adayının cildi daha ışıltılı görünebilir.
Akneli ciltte sabun kullanılabilir ama kuru ciltte kesinlikle sabun önermiyoruz. Kil maskelerini de gebelikte akneler için rahatlıkla kullanabiliriz. Gebelikte cilt maskelerinden temizleyici ve nemlendirici olanları yapılabilir. Ama antiaging maskeler A vitamini içerebileceği için doktora danışmadan uygulanmamalıdır.
C vitamini, niasinamid, hiyaluronik asit ve peptitler içeren yaşlanma karşıtı ürünlerin hamilelik sırasında kullanımı genellikle güvenli kabul edilir ve topikal kullanımda bir problem olduğunu kanıtlayan hiçbir araştırma yoktur.
Doğal Yağlar: Cildi nemlendiren, besleyen ve cildin elastikiyetini artıran yağlar, çatlak ve selülit görünümünü azaltmada oldukça faydalıdır. Özellikle jojoba, argan ve lavanta gibi doğal yağlar bu konuda ilk tercihtir. 2. Masaj Tekniği: Masaj, ciltteki kan dolaşımını artırarak cildin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.
Özellikle hamilelik döneminde oluşabilecek çatlakların azalmasını istiyorsanız düzenli olarak bu yağı kullanabilirsiniz.
Vücutta çatlak oluşumunun önüne geçmek için çatlak giderici krem ürünleri, hamilelik döneminin ardından, doğumun 3. ve 4. ayından itibaren kullanabilir. Hamilelik döneminde cilt ve vücut sağlığı için dikkat edilmesi gerekilen konulardan biri çatlak oluşumu olarak karşımıza çıkıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri