Hamilelikte yüz lekelerini önlemek için cildini mutlaka bu dönemde güneşten korumalısın. Hamileler için kullanımı uygun güneş kremlerini kullanarak UV ışınlarının cildinde leke oluşturmasına engel olabilirsin. Gebelikte yüzde lekelenme sorunu yaşayan kadınlara baktığımızda hem açık tenlileri hem de esmerleri görüyoruz.
Öncelikli olarak lekelerin giderilmesine yönelik dermatolojik kremler uygulanabilir. Krem tedavisine yanıt alınamadığında kimyasal peeling ya da lazer tedavisine geçilebilir. Güneş lekesi için en etkili tedavi yöntemlerinden biri lazer uygulamasıdır.
Hamilelikle birlikte ortaya çıkan açık veya kahverengi lekeler, gebeliğin ikinci üç aylık döneminde artar. Son üç aylık dönemde iyice belirginleşen lekeler, vücudun herhangi bir noktasında kendine yer bulabiliyor. Bu lekeler doğumdan sonra çoğu zaman kendiliğinden kaybolabiliyor.
Gebelikte cilt lekeleri sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Bunun asıl sebebi ise hamilelik döneminde salgılanan östrojen veprogesteron hormonlarıdır. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlarına karşı hassasiyetini arttırmasıyla ciltte lekelenmeler görülebilir.
Genellikle 4-6 hafta içinde hamilelik lekelerinin tamamına yakını kaybolur. Ancak lekelerin yeniden oluşmaması için Cosmelan krem ve güneşten koruyucu kremin düzenli bir şekilde kullanılması gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Gebelerde yaygın olarak görülen bu durumun ise pek çok farklı sebebi bulunur. Doktorlar tarafından sağlık sorunu yaşatmayacağı ifade edilen bu nedenlerin başında ise şunlar gelir; Vajinal pH'taki dalgalanmalar az miktarda kahverengi akıntıya neden olabilir. Bu genellikle 2-3 gün sürer ve kendiliğinden sona erer.
“Annenin izin almadan bir şeyi yemesi, gül koklaması, dut ve ciğer yemesi doğum lekesine sebep olur”, “Anne adayı aşerdiği gıdayı tüketmezse bebekte o gıdanın izi kalır” gibi pek çok düşünce karşımıza çıkabilir.
Hamilelikte ciltte kırmızı lekeler oluşmaya başladıysa hiç endişe etme. Hamilelerde görülen bu lekeler, düzenli leke kremi kullanmayla ortadan kaybolabiliyor. Hamilelik sonrasında kullanacağın en etkili leke ve bakım kremlerinden biri Vichy Slow Age Gündüz Bakım Kremi.
Daha az kilo alırlar, daha az terlerler, daha az aş erirler ve daha az hormonel değişiklik yaşarlar. - Erkek bebeğe hamile kadınların uyku kalitesi, kız gebeliğine göre daha iyidir. Uyku sorunları pek yaşanmaz ve anne adayları daha çok, sol tarafına yatarak uyumayı tercih ederler.
Tipik olarak, yerleşme kanaması 1 ila 3 gün arasında sürer. Ancak, bazı durumlarda süresi daha kısa veya daha uzun olabilir. Bu süre genellikle adet döneminden daha hafif ve daha kısa olabilir. Yerleşme kanamasının süresi kişisel deneyimlere ve vücutların farklılıklarına bağlı olarak değişebilir.
Hamilelikte hafif kanamalar olması normaldir. Hamilelikte kanama varsa hafif veya ağır mutlaka doktora gidilmelidir. Rutin muayene, rahim ağzı polipleri, cinsel ilişki veya vajinal enfeksiyondan kaynaklanan kanamalar olabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken şey; bu kanamaların tipi ve süresidir.
Cildin her dönemde temiz tutulması önemlidir ama gebelikte ekstra önem kazanır. Özellikle buharsız temizleme uygulanmalı, lekelere karşı koruyucu C vitamini ağırlıklı bakımlar yapılmalı, cilt nemlendirilmeli ve beslenmelidir. Hyalüronik asit ve K vitamini ağırlıklı cilt güçlendirici ürünlerle devam edilmelidir.
Hamilelikte Vücut Bakımı
Yüz bölgesinde görülmeye başlanan cilt lekelerinin vücutta da tekrar etmesi olası, ve bunun için aynı nemlendirici yüz kremi gibi vitaminler içeren vücut nemlendiricileri kullanabilirsiniz. Hamilelik süresince dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta da güneş koruması.
Hamilelik sırasında her kadında oluşan hormonal değişiklikler nedeniyle ortaya çıkan cilt belirtileridir. Bunlar genel olarak iyi huyludur, anne ile bebek için risk oluşturmaz ve pek çoğu doğum sonrası düzelir.
Kremler ve merhemler gibi bazı topikal ürünler de retinoidler içerebilir. Hamilelik sırasında bu ürünlerin olumsuz etkileri pek olası değildir ancak yine de hamilelik sonrasına kadar topikal retinoidlerden kaçınılması tavsiye edilir.
Bu nedenle gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalı ve gebelik döneminde geniş deri alanlara uygulamaması önerilmelidir. Emziren anneler tarafından kullanılabilir ancak aşırı miktarda uygulanmamalıdır.
Çatlak kremi kullanımı hamileliğin 4 ve 5. aylarından itibaren tavsiye edilmektedir. Çoğu üründe olduğu gibi, çatlak kremlerinin de etki edebilmesi için düzenli kullanımın önemli olduğu söylenmektedir.
Hamileliğiniz sırasında vücudunuzda büyük değişikler olduğu için daha önce güvenle kullandığınız ürünler alerjik problemlere neden olabilir. Hamilelikte kullanılan kremlerin özellikle hyalüronik asit ve C vitamini gibi içeriklerden oluşan besleyici, cilt yenileyici kremler olması tavsiye edilir.
Bu açıdan hamile iken dikkat etmemiz gereken beslenme kuralları: Çiğ olarak tüketilen salam, sucuk, jambon, çiğköfte gibi besin maddelerinden kesinlikle tüketmeyin. Çiğ ete dokunduktan sonra ellerinizi iyice yıkayın. Farkına varmadan elinizi yüzünüze ağzınıza götürmeniz tehlike yaratır.
Bu konuda merak edilen çok sayıda soru vardır. Bu sorulardan biri ise yerleşme kanamasının kaç gün sürdüğüdür. Belirli bir zaman aralığında görülen bu kanama oldukça hafif ve kısa süren bir durumdur. Lekelenme tarzında gerçekleşen bu kanama döllenmeden 10 veya 14 gün sonra meydana gelir.
Aşerme sonucunda canının istediği yiyeceği yememenin herhangi bir zararı yok. Hatta sanılanın aksine aşerilen yiyecekleri yemenin bir faydası da yok. Bazı yörelerde aşerilen yiyeceğin yenmemesi durumunda sakatlık ya da bebeğin cildinde lekeler olacağı söylense de bunlar tamamen yanlış inanışlardan ibaret.
E vitamini, bitkisel yağlar ve badem gibi yağlı tohumlarda bulunan yağda çözünen bir vitamindir. B12 vitamini gibi bazı eksikliklerin kahverengi lekelere neden olduğu düşünülmektedir. Çeşitli ve dengeli bir diyet, vitamin eksikliği riskini en aza indirmeye yardımcı olacaktır.
Güneş lekeleri, hassas ciltlerde ya da yeterli güneş koruması sağlanmamış ciltlerde oluşur. Güneş lekesi, güneşe maruz kalmanız sebebiyle oluştuğundan bakım rutininizi değiştirmediğiniz takdirde düzelme göstermez.
Ciltte çıkan kahverengi lekeler, genellikle herhangi bir sağlık sorunu oluşturmaz. İnsanların kahverengi lekelerden kurtulmak istemelerinin nedeni çoğunlukla estetik kaygıdan dolayıdır. Peki, ciltteki kahverengi lekeler nasıl geçer? Aknelerin neden olduğu ciltteki kahverengi lekeler genellikle kendiliğinden kaybolur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri