Bu dönemde hamile iç giyim olarak ise pamuklu ve hamileler için özel olarak üretilmiş yüksek belli külotları tercih etmelisiniz. Karın, göbek ve bel çevresini sıkan, lastikli külotları kullanmak, cilde tahriş vereceği gibi cildin hava almasını da engeller.
Kaşındırmayan, sıkmayan modeller için pamuklu hamile külodu kullanılması önerilir. Yüzde 100 pamuktan üretilen külotlar, nefes alabilen yapısıyla da anne adaylarının ekstra terlemesini önler. Ayrıca enfeksiyonlara karşı da koruma sağlar. Dokusu ile vücudu rahatsız etmez ve dikişsiz seçenekleri de bulunur.
Hamilelik dönemi ilk başladığı zamanlar henüz giyim ve kuşamda değişiklik yapmaya gerek duyulmaz. Ancak dördüncü aydan itibaren artık dar kıyafetler giymemeye ve her zaman esnek yapılı kıyafetler giyilmeye özen gösterilmesi gerekir.
Hamile Pantolonu Kaçıncı Ayda Giyilir? Hamile pantolonu, genel olarak gebeliğin üçüncü ayından itibaren giyilmeye başlanır.
Bedeniniz sürekli değişeceğinden, esnemeyen, destekli ve balenli modellerden kaçının. Özellikle büyük memeler hamilelik dönemindeki büyüme bedende ağırlık ve ağrı yaratabilir, ince askılı sütyenler omuzları tahriş edebilir. Bunu önlemek ve rahat kullanmak için kalın askıları modelleri tercih edin.
İlgili 44 soru bulundu
Eğer göğüsleriniz büyük ise ve hamilelik ile daha da büyüdüyse, gece yatarken de destek sağlama amaçlı sütyen kullanabilirsiniz. Bu dönemde hamile iç giyim olarak ise pamuklu ve hamileler için özel olarak üretilmiş yüksek belli külotları tercih etmelisiniz.
12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir. Büyüyen göğüs dokusu, meme ucunun arkasında sert bir yumru gibi hissedilir.
Bu sebeple 3 aylık hamile bir kadının korse kullanması uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Bedeni sıkan korse ve kıyafetler, anne rahmindeki bebeğin nefes almasını zorlaştırır ve hareketlerini kısıtlar.
Hamileliğinizin ilk 3 ayında dolabınızda kendinizi rahat hissettiğiniz aşırı dar olmayan kıyafetleri giyebilirsiniz. Özellikle karın bölgenizi sıkıca saran kıyafetlerden, kan dolaşımınızı engelleyen giysilerden uzak durmanız gerekir.
1 - İlk üç ay: Gardırobunuzu değerlendirme zamanı
Bol bir tişört, tunik veya bluz altına beli sıkmayan, lastikli pantolonlar veya taytlar tercih edilebilir. Özellikle karın bölgesini sıkı sıkıya saran kıyafetlerden, kan dolaşımınızı olumsuz etkilemesi nedeniyle, uzak durmanız gerekmektedir.
Hamileler Nasıl Sütyen Kullanılmalı? Gebelikte hassaslaşan memelerinize rahatsızlık vermemesi için destek kısmı olmayan sutyen kullanmanız gerekmektedir. Sutyeninizin kalın askılı , pamuklu, yumuşak ve esnek olması sizi büyük oranda rahatlatacaktır.
Hamilelik sırasında ayaklar ısınır, bu nedenle ayaklarınızı serin ve rahat tutmaya yardımcı olacak hafif ayakkabılar ve nefes alabilen malzemeler seçin. Bebek beklerken destek çok önemlidir, ayak bileği ve ayak kemeri desteği olan ayakkabıları önceliğiniz olmalı.
1- Hamile pantolonu
Alınan hamile pantolonun bel kısmında bulunan ve karnı saran örme kumaştan yapılmış olması ve bandın esnek olması oldukça önemlidir. Hamilelik dönemi içerisinde vücudun en çok büyüyecek olan kısmı elbette ki karındır. Bu kısmı saracak olan kumaşın ne çok sıkı, ne de çok gevşek olması gerekir.
En sağlıklı külot tasarımı özel bölgelere çok fazla baskı yapmayan ve bedene tam uyum sağlayan pamuklu tasarımlardır. Ciltle doğrudan temas halinde olan külotların nefes alışverişini devam ettirecek kumaşlardan hazırlanması gerekir.
Türkiye'de birçok kişi hayatlarındaki kadınlara kırmızı iç çamaşırı alma geleneğine katılır. Kırmızı, birçok kültürde yaygın olarak iyi şansın rengi olarak kabul edilir, bu nedenle yeni ve şanslı bir yılı karşılamak için kırmızı iç çamaşırı giyilir.
Lohusa Külodu Kullanımı
Vücudu sıkan çamaşırlar hem rahatsızlık yaratır hem de vücudu çok sarmaları ve sıkmaları durumunda bebeğe dahi zarar verebilir. Bu yüzden annelere lohusa külodu kullanımı önerilmektedir. Alınan kilolara karşı esnek yapılarıyla çok kolay uyum sağlayan lohusa külotları rahatlık sağlar.
Yorgunluk- Bitkinlik- Hüzün
ani ağlama ve gülme krizleri, sinirlilik asırı sakinlik olabilir. Gebelikte depresyon, aşırı alınganlıklar, aşırı uyuma isteği gibi şikayetler sık olarak görülür. Gebeliğin 3 ayı gebeliğe adaptasyon dönemidir ve kişi gebeliğe uyum sağladıkça bu sorunlarda yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.
Gebeliğin başında, yatış pozisyonunuz çok önemli değildir. Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte hamileliğin ilk 25-30 haftasına kadar hamilelikte sırt üstü yatmak tehlike arz etmez. Annelerin en çok korktuğu şeylerden biri yatış pozisyonunda bebeğin sıkışıp zarar görmesidir. Bebeği saran amniyon sıvısı bebeği korur ve zarar vermez.
Hamileyken Yüzüstü Yatmak
Ancak gebelikte yüz üstü yatmak sanıldığının aksine bebeğe zarar vermez. Çünkü bebeğin etrafını saran amniyon sıvısı bebeği dış darbelere karşı korur. Gebelikte ilk 3 ay yatış pozisyonu yüz üstü olabilir. Yüz üstü uyumaktan hoşlanıyorsanız karnınız büyüyene kadar bu şekilde yatabilirsiniz.
Uyurken takacağınız sütyen, özellikle de beden ölçünüze uygun olmayan bir sütyen rahatsızlığa ve uykunun bozulmasına neden olarak uyku kalitenizi düşürür. Bunun yanında sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı da kanıtlanmış.
Harfler ise kup olarak adlandırılan göğüs büyüklüğünü belirler. En küçük kup A'dır. Kup büyüklüğü göğüs çevresi ve göğüs altı çevresi arasındaki farkı verir.
UYURKEN PAMUKLU SUTYEN TERCİH EDİLMELİ
Katlanan ya da birbirine temas eden cilt ısınır ve terler, bu durum uyurken kişiyi rahatsız edebilir. Bu durumda uyku için özel olarak hazırlanmış pamuklu sutyen kullanmak kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri