Araştırmalar, kahveyi aç karnına içip içmediğinize bakılmaksızın, kahve ve sindirim sorunları arasında güçlü bir bağlantı bulamıyor. İnsanların küçük bir kısmı kahveye karşı aşırı derecede hassastır.
Sabahları aç karnına kafein tüketiminden kaçının
Size önerim sabahları aç karnına kahve, çay gibi kafein tüketiminden mümkün olduğunca kaçının. Ve özellikle akşam 18'den sonra aldığınız kafeinin ancak 24-01 saatlerinde vücudumuzdan atılacağını, bu nedenle de uykumuzu olumsuz etkileyebileceğini unutmayın.
AÇ KARNINA KAHVE İÇMEK
Henüz dolmamış olan boş bir mide ise artan asit miktarını nötrleyecek herhangi besin bulamaz. Midenin mevcut durumu bu haldeyken boş mideye bolca kahve almak zamanla kronik hazımsızlık, mide yanması, mide ekşimesi, reflü, ülser vb. rahatsızlıklara neden olur.
Vücudumuzun bizi uyandırması için geliştirdiği mekanizmada günün belli saatlerinde kortizol hormunun seviyesi artar. Kortizol ( stres hormunu ) üretiminin en üst seviyeye çıktığı zamanlarda, kahvaltıdan sonra ve ( 08.00-09.00, (12.00-13.00) ve (17.30-18.30) dışındaki saatlerde kahve tüketilmelidir.
Günün ilk zamanlarında içilen sabah kahvesi, uykunun etkilerini yok etmek ve daha dinç olmak için tercih edilir. Bu yüzden sabah saatlerinde daha sert kahvelerin seçilmesi, uyanabilmeniz açısından daha etkili olacaktır. Bu yüzden sabahları americano, filtre kahve, espresso veya Türk kahvesi tercih edebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Bu yüzden uyanır uyanmaz tüketilen kahveler, uykuyu açmak yerine bağlılığa neden olur. Sabah kahvesini uyandıktan hemen sonra değil, aradan biraz zaman geçtikten sonra tüketmek daha etkili sonuç verir. Uzmanlara göre 08.00-09.00, 12.00-13.00 ve 17.30-18.00 arası dışındaki saatler kahve içmek için ideal saatler sayılır.
Şöyle ki; uzmanlar kahve içmek için en iyi zaman diliminin saat sabah dokuz olduğunu söylüyor. Ayrıca bazı bilim insanlarına göre, kortizol günün farklı saatlerinde yeniden zirveye çıkabiliyor. Kısacası hangi saatlerde kahve içilmez diye soracak olursanız bu saatler; 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arası.
Şekersiz Nescafe, yağ yakan hücreleri harekete geçiriyor ve yağ yakımını hızlandırıyor. Kafein ağrı kesmektedir. Nescafe de ağrı kesen içeceklerden biridir. Özellikle tempolu geçen bir hayatınız ve iş yaşamınız varsa günde 2 fincan Nescafe, sizi canlandıracaktır.
Günde en fazla 2 veya 3 fincan Nescafe tüketilmesi tavsiye edilir.
Kahve içtiğinizde kafeinin kana karışıp etkisini göstermesi ortalama 30 – 40 dakikayı bulur.
Mide ekşimesi, hazımsızlık ve kusma yaşarken, semptomların sıklığı ve şiddeti, kahveyi aç karnına mı yoksa yemekle mi içtikleri önemli değildir. Yine de vücudun verdiği tepki de önemlidir. Eğer kahveyi aç karnına içtikten sonra sindirim problemleri yaşıyorsanız, bir süreliğine yemekten sonra içmeyi deneyebilirsiniz.
Sabah aç karna kahve içmek metabolizmayı hızlandırmasından ötürü kilo vermeye destekçi olmaktadır. Ek olarak metabolizmayı hızlandırmak bağırsak hareketlerini de hızlandıracak ve bu nedenle de hazımsızlığa ve kabızlığa da iyi gelecektir. Ama zayıflamak için bilinçsiz bir biçimde kahve tüketimi yanlıştır.
Öte yandan kahvenin kahvaltı öncesinde içildiğinde yağ yakımını daha fazla hızlandırdığını gösteren bir çalışma da yoktur. Dolayısıyla aç karnına kahve içmek mide hassasiyetinize göre tercih edebileceğiniz bir seçenektir.
Yetişkinlerde günde 3-4 fincan kahve tüketimi yararlı etkiler sağlar. Yani maksimum kafein alımı günde 400 miligram geçmemeli yani 3 tatlı kaşığı kahveyi geçmemeli. Fakat kafeinin tolere edilme derecesi; kişinin genetik ve fiziksel özelliklerine, kahvenin tüketim sıklığı ve miktarına bağlı olarak değişiklik gösterir.
Peki çay ve kahve gibi kafeinli içecekler ne zaman içilmeliyiz. Çay ve kahvenizi yemeklerden hemen önce ve hemen sonra içmeyin. Bunun yerine öğünden bir saat önce ya da sonra tüketmeye özen gösterin. Hem demir içeren gıdalar tüketirken yanında et, tavuk ve deniz mahsulü gibi gıdalar da tüketin.
7. Kahve, Sindirim Sürecine Yardımcı Olur
Kahvenin sindirimi kolaylaştırabilen bir etkisi vardır. İçerdiği kafein miktarı ile bağırsak hareketlerini hızlandırıcı bir etkiye sahip olan kahve bu sayede sindirim sistemi üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
Kahve içeriğindeki kafein erken saatlerde toplardamarlar üzerinde çok hafif derecede büzüşme etkisi (vazokonstriksiyon) yaratabilir.
Kahvenin yararlı olduğunu düşünerek günde çok sayıda içmenin en büyük hatalardan biri olduğunu kaydeden Ceylan, “Çünkü kahvede bulunan kafein fazla miktarda tüketildiği takdirde vücutta ödem tutmaya başlatır.
Katılımcıların kahve tüketim alışkanlıklarını inceleyen araştırmacılar, çarpıcı detaylar yakaladı. Filtre kahvenin kahve türleri arasındaki en sağlıklı seçenek olduğu fark edildi.
Nescafe, gastrit ve ülser gibi mide sorunlarını ağırlaştırabilir. Yoğun Nescafe içimi, mide asidinin daha yüksek salgılanmasına neden olur, bu özelliğinden dolayı reflü, gastrit ve ülser semptomlarını kötüleştirir. Reflü, gastrit ve ülseri olan hastalar Nescafe tüketmemelidir.
Tarçınlı Kahvenin Faydaları
Bağırsakları büyük oranda çalıştırır. Metabolizmayı hızlandırır.
Nescafe Classic ayrıca, 0 lif (g), 0 kolesterol (mg), 0 sodyum (mg), 0 potasyum (mg), 0 kalsiyum (mg), 0 vitamin A (iu), 0 vitamin C (mg) ve 0 Demir barındırır.
Kahvenin içeriğinde yüksek oranda oksalat bulunuyor ve bu oksalat böbrek taşı oluşumuna zemin hazırlıyor. Bu yüzden kahvenin yanında su içmek, oksalatın böbreklerden dışarı atılmasını sağlıyor. Yani, kahveden sonra su içmek sağlığımız için oldukça önemli bir yere sahip.
Unutmayın; sabahları kahvaltı ile kahve tüketmek oldukça sağlıklı bir alışkanlık olabilir ancak kahveyi günün geri kalan kısmında aşırı miktarda tüketmemeye özen göstermelisiniz.
Türk kahvesi ne zaman içilir? Türk kahvesi, kahvaltıdan sonra içilebileceği gibi 08.00-09.00 ve 17.30-18.30 saatleri dışında da içilebilir. Türk kahveleri konusunda uzman hale gelen Mocaco Coffee'nin kahvelerini kesinlikle denemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri