Canadian Medical Association Journal tarafından yayımlanan araştırma, hamileliğin ilk aylarında etken maddesi "ibuprofen" ve "naproksen" olan ağrı kesicileri kullanan kadınlarda düşük yapma riskinin, kullanmayanlara oranla iki kattan fazla olduğunu ortaya koydu.
"Hamilelikte, aspirin dahil bazı ağrı kesicileri kullanan kişilerin düşük yapma riskinin, bu ilaçları içmeyenlere oranla yüzde 80 daha fazla olduğu bildirildi."
Gebelik: Gebeliğin üçüncü trimesterinde diğer NSAİİ'ler gibi ARVELES de kullanılmamalıdır; çünkü duktus arteriozusun (anne karnında açık olup doğumu takiben kapanması gereken, kalpten çıkan iki büyük atardamar [aort ve pulmoner arter] arasındaki açıklık) erken kapanmasına neden olabilir.
“Aspirin” hamilelikte aşırı kanamaya neden olabileceği için asla ağrı kesici olarak kullanılmamalıdır. “Non-steroidantiinflamatuar” ağrı kesiciler ise hamileliğin özellikle 34. haftadan sonra bebeğin suyunda azalma, duktusarteriozusadlı damarın kapanmasınedeni ile bebeğin aniden yaşamını yitirmesine neden olabilirler.
Çoksüer, ağrı kesici ilaçların çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarda yumurtlama bozukluğu yaptığını ve kadınların doğurganlık kapasitesini azalttığını vurgulayarak, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların doktor kontrolünde ağrı kesici kullanmaları gerektiğini ifade etti. Doç. Dr.
İlgili 45 soru bulundu
Düşüğü hızlandırmak için ne yapabilirim sorusunu hastalarımızdan alıyoruz. Ancak biz hastalarımızın doktor kontrolü altında olmadan herhangi bir tedavi almasını önermiyoruz. Ancak doktoru önerdiyse istirahat sırasında bol sıvı tüketerek, ağrı kesiciler kullanarak evde düşüğün sonlanmasını bekleyebilir.
Korunmasız cinsel ilişkilerde gebelik oluşumunu engellemek amacıyla kullanılan ertesi gün hapı oral yolla alınan ilaçlardan biridir. Düzenli kullanım gerektirmeyen ve yalnızca cinsel ilişki sonrasında kullanılan hap etken maddesi sayesinde yumurtanın döllenmesinin önüne geçmektedir.
kontrendikedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda flurbiprofenin teratojenik etkisinin bulunmadığı gösterilmiş olmasına rağmen insanlar üzerindeki çalışmaların yetersizliğinden dolayı flurbiprofen, hamilelerde oluşturacağı yarar fetüs üzerinde yapabileceği potansiyel zarardan fazla ise kullanılmalıdır.
Kadınlarda fertilite: DOLOREX kullanımı, kadın fertilitesini olumsuz etkiler ve hamile kalmaya çalışan kadınlarda kullanılması önerilmemektedir. Hamile kalmada zorlanan veya kısırlık incelemesinden geçmekte olan kadınlarda DOLOREX kullanımının durdurulması düşünülmelidir.
APRANAX FORT yemeklerden sonra alınmalıdır. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hastaya sağlayacağı yararlar ve getireceği risklerin gayet iyi bir şekilde değerlendirilmesini gerektirir. Bu nedenle çok gerekmedikçe ilaç hamilelikte kullanılmamalıdır.
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Hamileliğin üçüncü üç aylık dönemi boyunca ARVELES'i kullanmayınız. Hamile iseniz doktorunuza söyleyiniz. Eğer hamile kalmayı planlıyorsanız ARVELES kullanmak sizin için doğru olmayabilir.
Gebelikte her türlü ağrı için kullanımı uygundur.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
İstenmeyen bir hamileliğin sonlandırılması için ülkemizde uygulanan tek yöntem kürtajdır. Bazı kadınlar adet gecikmesi nedeniyle "söktürücü iğne" olarak tabir edilen uygulamalara baş vurmaktadır. "Söktürücü iğne" var olan bir gebeliğin düşmesini asla sağlayamaz.
Kadınların vücudundaki kronik iltihabik hastalıkların da kısırlığa neden olabildiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yard. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, “Araştırmalar tedaviye aspirinin eklenmesinin hamilelik şansını yüzde 35 oranında artırdığını gösteriyor” dedi.
Adaçayı, akdiken, Cezayir menekşesi, kekik, mazı, meyan kökü, ökse otu, pelin otu, ravent (ışgın), rezene, sinameki, yarpuz gibi bitkilerin düşükle veya erken doğumla sonuçlanabilecek rahim uyarıcı etkileri olabilmektedir.
Yumurta üretimini sağlayan hormonlarda bozulmaya yol açan; kısa zamanda çok fazla kilo alma ya da zayıflama, stres, bilinçsiz yapılan ağır aktiviteler, adreno genital sendrom, erken menopoz ve kısa luteal faz gibi çeşitli hastalıklar kısırlık (infertilite) ortaya çıkarmaktadır.
İlişki sonrası eğer kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir.
Gebeliğin 1. ve 2. trimesterlerinde bu etken maddeyi içeren bir ağrı kesicinin kullanılması sonucunda anne ya da bebekte herhangi bir yan etki gözlenmemiştir. Ancak yine de 3. trimesterden doğuma kadar olan süreçte ibuprofen kullanımı tavsiye edilmez. Çünkü ibuprofenin doğum sırasında kanamayı artırma ihtimali vardır.
Kesin gerekli olmadığı sürece hamilelik süresince DOLOREX almamalısınız. Diğer iltihap giderici ilaçlarda olduğu gibi, anne karnındaki bebeğe zarar verebileceği ve doğumda sorunlara yol açabileceğinden DOLOREX de gebeliğin son 3 ayında alınmamalıdır. DOLOREX hamile kalınmasını güçleştirebilir.
İbuprofen veya Naproxen içerikli ürünler gebelikte tavsiye edilmez. Bunlar erken aylarda bebeğinizin organ gelişimini, gebeliğin geç aylarında ise bebeğinizin kardiovaskuler sistemini etkileyebilir.
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. PAROL'un hamilelikte kullanım güvenliliği ile ilgili zararlı etkiler bildirilmemiştir. Ancak, bu dönemde yine de hekim önerisi ile kullanılır. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Ertesi gün hapı acil bir doğum kontrol yöntemidir; rutin olarak kullanılması uygun olmayıp, korunmasız cinsel ilişki sonucu olası gebeliğin engellenmesini sağlar. Ertesi günü hapının mevcut gebeliği sonlandırma açısından bir etkisi bulunmaz.
Ertesi gün hapı yan etkileri nedeniyle yalnızca gebelik riski bulunan ve korunmasız olarak girilen cinsel ilişkilerden sonra ve en fazla ayda yalnızca 1 kez kullanılmalıdır. İstisnai olarak ilacın alınmasını takiben ilk 2 saat içerisinde kişi kusarsa bir doz daha ilaç kullanması gereklidir.
Ertesi gün hapı, korunmasız olarak girilen cinsel ilişki sonrasında ne kadar erken kullanılırsa istenmeyen gebeliği önleme etkisi o kadar fazla olacaktır. Ertesi gün hapı, ilişki sonrasında ki ilk 24 saat içerisinde kullanıldığında %98, ilk 72 saat içerisinde kullanıldığında %85-90 ihtimalle yumurtlamayı önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri