Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir. Ancak çok güçlü motorlara sahip yarış arabaları ya da arazi gibi özel amaçlar için üretilmiş araçlara LPG kitlerinin takılması bir hayli pahalı olduğu ve aracın performansını düşürdüğü için pek tercih edilmemektedir.
Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
İki yakıt deposuna sahip çift yakıtlı (çift yakıtlı) modeller benzin veya LPG ile çalışır. Ayrı LPG'ye ayrılmış motorlar üretmelerine gerek yoktur. Normal benzinli motorları LPG ile iyi çalışır.
Kısacası LPG düzgün ayarlanmadığı zaman fazla ısı yayıp supapları ve türbinlere zarar verme olasılığı oldukça yüksektir. LPG düzgün ayarlandığı zaman bu olasılık oldukça azalmaktadır. Fakat yüksek hacimli ve turbolu araçlarda genellikle LPG önerilmez.
araçınızın otomatik şanzumana sahip olması lpg sistemine engel değildir. aynı sürüş konforunu sıralı sistemdede yaşarsınız. tabiki bunun için iyi marka ve iyi usta gereklidir.
İlgili 42 soru bulundu
Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Yani lpg li araç değer düşürmüyor aksine yükseltiyor. Ancak tankın değiştirme zamanı gelmiş ise çok yükseltmez aracın değerini.
Yapılan oran hesaplarında LPG %50 oranında daha düşük maliyette olduğu görülüyor. Bu hesap dikkatli incelendiğinde LPG'nin büyük oranda tasarruf sağladığı görülüyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken LPG'li araçlarda 12 litre hesaplanıyor.
Tsi için o riske değmez. 5-6bin lpg için çok. Takılmaz diye bir şey yok tabii ki takılır.
honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. honda , vw mpı motor en sorunsuz lpg ile uyumlu motorlar. Fiat'ın 1.4 Fire (77 hp) motoruda listeye eklenebilir.
Günümüzde kullanılan ve sürücüler tarafından tercih sebebi olan katkılı otogaz, araçların akaryakıtlarının tıkanmasına sebep olabilir. Tıkanmalar, yakıtın motor bölgesine daha yavaş ulaşmasına yol açar. Yakıtın aracın ilgili bölümüne geç ulaşması ise performans düşüklüğüne yol açar.
LPG dönüşümü motor ömrünü kısaltır.
Misal vermek gerekirse 200 bin kilometrede kapak açtıran bir motor için bu rakam 20 bin kilometredir. Yılda ortalama 20 bin kilometre yapan bir sürücüye göre ise motor ömrü 10 yerine 9 yıl olacaktır denebilir.
Her Araca LPG Takılır mı, Her Araçta Kârlı mıdır? Fosil yakıtlı olarak tabir edilen dizel ya da benzinli motorlara sahip hemen her araca LPG kiti takılabilir. Ancak dizel araçlara LPG taktırmak hem çok maliyetli olduğu hem de istenen verimi sağlamadığı için genellikle tercih edilmemektedir.
Aracınızın motoru lpgye uyumlu, düzgün montaj ile herhangi bir sorun yaşamadan rahatça binersiniz. Bulunduğunuz yerdeki benzin ve lpg fiyatlarını göz önünde bulundurarak fayda- maliyet analizi yaparsınız. Lpgde litre bazında %20 civarında benzine göre fazla tüketim yapıyor.
Dizel Araçlara Neden LPG Takılmaz? dizel araçlara takılabilmesi için de motorda 1 ateşleme sisteminin olması önemlidir. Fakat dizel araçlarda böyle bir sistem bulunmadığı için takılmaz.
Ayrıca LPG kullanıcılarının en fazla şikâyet ettiği konular arasında aracın çekiş gücü kaybı yaşaması bulunuyor. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Genelde LPG'li araçlarda performans kaybı sorunu, gaz ayarının ve motora giren hava miktarının doğru ayarlanmaması nedeniyle ortaya çıkıyor.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
LPG'li Araç 100 km'de Kaç Litre Gaz Yakar? Genel olarak, LPG ile çalışan bir araç 100 km yol yaptığında yaklaşık 5-8 litre LPG tüketebilir.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir. Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır. LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir. Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
Dilimize de “Otogaz” olarak benzer bir şekilde aktarılmıştır. Doğalgazın ayrıştırılması veya petrolün işlenmesi esnasında elde edilen LPG yakıtını Propan ve Bütan gazları oluşturur. Her iki gaz da farklı oranlarda hidrojen ve karbon atomları içeren hidrokarbonlardır.
Bunu nasıl kontrol ederiz derseniz; LPG pompasının ekranının olduğu yerin altında veya yanında ibreli bir basınç göstergesi olması zorunludur. İşte o gösterge 9 bardan aşağı gösteriyorsa hileli bir pompadasınız demektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri