2021 Düğün Sezonu Ne Zaman Başlar Mart-Haziran arasında düğününüz ertelendi ise tatiller ve sıcaklık nedeniyle çokta tercih edilmeyen Temmuz ve Ağustos aylarına durumunuza göre tercih edebilirsiniz.
Yaz Aylarındaki Düğünler Nerelerde Yapılır? Çiftlerin en sık düğün tarihi aldığı aylar yaz ayları olarak bilinir. Çünkü yaz aylarında yapılan düğünler için çok sayıda farklı alternatif ve mekan bulmak mümkündür.
Nikah günü ile düğün günü aynı oluyor. Düğün günü açılış nikah masasında nikah memurunun nikahı kıyması ile başlıyor sonra düğüne başlanılıyor.
Büyük güne 3 ay kaldıysa ve nikah başvurunuzu henüz tamamlamadıysanız daha fazla beklemeden o işi halletmeniz gerekiyor. Özellikle kalabalık şehirlerde yaşayan çiftlerin düğünlerine 6 ay kala, nikah başvurularını yapmalarını öneriyoruz.
Çünkü ülkemizde düğün sezonu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Fakat son zamanlarda kış düğünleri de oldukça popüler hale gelmeye başlamıştır. Çünkü doğru seçimler ve doğru organizasyon ile muhteşem kış düğünleri yapmak da son derece mümkündür! Bir diğer yandan kış ayları, maliyet açısından da oldukça avantajlıdır.
İlgili 39 soru bulundu
Düğün sezonu; mayıs ortası ile eylül ortası olarak genellikle bilinse de aslında hem gelin hem de damat için en zorlayıcı mevsim belki de bu.
Düğün hazırlama yollarına dikkat edilerek iyi bir bütçeyle yapılması mümkündür. Karamsar olunmaya gerek yoktur. Eğer çiftler isterse ve 1 ay içinde hızlı ve planlı bir şekilde olursa 1 ay düğün yapmak tabii ki mümkündür.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor. Ancak aşırı hassas bir cilde sahip kişilerin düğün ağdasını düğünden bir hafta önce yaptırması tavsiye ederiz.
İdeal olarak, düğün salonunu 6-12 ay önceden ayırtmak en iyisidir. Ancak, popüler tarihler ve mekanlar için bu süre daha uzun olabilir ve 12-14 ay önceden rezervasyon yapmanız gerekebilir. Daha az popüler dönemlerde ve mekanlarda ise, 3-6 ay öncesinden rezervasyon yapmanız yeterli olabilir.
Geleneksel adıyla gerdek gecesi evlenen çiftlerin ilk kez cinsel birliktelik yaşayacakları zaman dilimine deniliyor. Genellikle düğün ya da nikahtan hemen sonraki gün yaşandığı için “ilk gece” olarak da adlandırılıyor. Yani aslında gerdek, çiftlerin cinsel açıdan birbirini tanımaya başladıkları zamandır diyebiliriz.
Şartlar ve imkânlar müsait olduğu zaman senenin bütün günlerinde ve günün her saatinde düğün yapılabilir, nikâh kıyılabilir. Yani nikâh için belli bir zaman ve vakit yoktur.
Nikâh için herhangi bir vakit sınırlaması yoktur.
Evrakların tamamlanması, evliliğin ilk adımını oluşturur. Nikah tarihi almak isteyen çiftler, evrakların alındığı günden itibaren 6 ay içinde nikah tarihi alabilme hakkına sahiptir. Çünkü evrakların geçerlilik süresi 6 aydır. Bu nedenle 6 ay içinde nikah tarihi almak şarttır ve evlenmek gerekir.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: Nikah ve Düğün merasimlerinde; Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecektir. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecektir.
Genellikle üç gün veya bir hafta süren düğünler eskiden Salı günü başlayıp Perşembe günü bitmekte iken, günümüzde Cuma günü başlayıp Pazar günü sona ermektedir. Düğün tarihine kız ve oğlan aileleri ortaklaşa karar verirler. Düğünden önce de kız düğün alış-verişine götürülür.
Ergenlik öncesi yapılan lazer epilasyon uygulamalarının başarılı sonuçlar elde edilmemektedir. Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Adetlere göre ilk gecede gelinliğin damat tarafından çıkarılması geleneği daha yaygın.
Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
İlk olarak gelinliğinizi diktirmek mi istiyorsunuz yoksa hazır almak mı istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Kişiye özel bir gelinliğin dikilmesi ve hazırlanması 4 ila 6 aylık bir süre alabiliyor. Hazır gelinlikler için gereken tadilat süresi ise 1 ya da 2 ay içerisinde tamamlanabiliyor.
4857 sayılı İş Kanunu, evlilik izninin minimum 3 gün olduğunu belirtir. Ancak çalışan ile işveren arasında iş sözleşmesi imzalanmışsa bu durum değişiklik gösterebilir. Örneğin iş sözleşmesinde evlilik için 5 günlük izin belirlendiğini varsayalım. Bu durumda çalışan 5 günlük iznini nikahı takiben kullanabilir.
Düğün hazırlıkları çiftler evlenme kararı aldıktan sonra düğün hazırlıklarına başlanılır. Söz ve nişan bittikten sonra düğüne 2 ay öncesinden hazırlıklara başlanmalıdır. Düğün için ilk önce ne zaman olacağını her iki aile kararlaştırmalıdır. Kararlaştırdıktan sonra düğün tarihi belirlenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri