Karanfil çayı ve Astragalus membranaceus. Bir çalışmada bu iki bitki çayı 100 erkek sigara içicisine bir ay süre ile verilmesi ile sigara içerisinde bağımlılığa neden olan nikotin maddesinin kotinin'e dönüşümünü hızlandırarak vücuttan çabuk atılmasını sağladığı tespit edilmiş.
Özellikle karanfil çayı, sigara içenlerde yoksunluk belirtilerini azaltıyor. Bunun dışında sarı kantoron, melisa ve papatya gibi bitki çayları da rahatlatıcı etkileri sayesinde bir antidepresan görevi göstererek bu süreci daha sakin geçirmede en büyük destekçi olabilir.
Özellikle kuru meyveler, muz ve turunçgillerin tüketimini arttırın. Çünkü Potasyum, B ve C vitamini sigara bağımlılığının bir numaralı düşmanıdır . Sarı kantaron, yeşil çay, beyaz çay vb. bitki çayları, maden suyu, limon ilaveli su gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmelidir.
Keçiboynuzu: Özellikle sigara içenler için keçiboynuzu çok faydalıdır. 5 adet keçiboynuzu 1 litre suda kaynatılır ve aç karna içilirse sigaranın verdiği zararı düzeltmeye yardımcı olur.
İlgili 30 soru bulundu
Su. Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Uzmanlar, süt, kuruyemiş, portakal, şekersiz sakız ve yoğurt gibi gıdaların, sigara bırakmakta önemli rol üstlendiğini belirtiliyor. ABD'li uzmanlar, sigara bırakmaya yardımcı olan gıdaları belirledi. Süt, kuruyemiş, portakal, şekersiz sakız ve yoğurt gibi gıdalar nikotin ihtiyacını bastırmaya yardımcı oluyor.
Karanfil sigaranın eksikliğini hissetmemenizde size yardımcı olur. Günde 6-7 kez karanfil çiğneyebilir ya da 3 bardak karanfil çayı da içebilirsiniz. Çayını içmekte sigarayı bırakmanızda etkili olacaktır.
Patlıcan: Patlıcanın 1 gramında 100 ng nikotin vardır. Karnabahar:1 gram karnabaharın içeriğinde 16.8 nanogram nikotin bulunur. Kırmızı Domates: 1 gram kırmızı domateste 4.1 nanogram oranında nikotin bulunur. Yeşil Domates: 1 gram yeşil domateste 42.8 nanogram nikotin bulunur.
Saraçoğlu, sigarayı bırakma kürünü katıldığı bir canlı yayında tarih etti. Sigarayı bırakmak için bitkisel kürün tarifi şöyle; Kaynayan 150 – 200 ml suyun içerisine 1 tatlı kaşığı karabaş otu atınız. 7 dakika demleyip süzerek ılımaya bırakınız. Canınız her sigara istediğinde gün içerisinde bir yudum içip bırakınız.
Sigarayı bırakmaya karar verdiğiniz anda her sabah 5 başak karabaş otunu 1 büyük bardak suda kaynatın. Ardından suyun soğumasını bekleyin. Hazırladığınız bitki çayını gün içinde hep gözünüzün önünde tutun. Şayet sigara içmek isterseniz, bu çaydan birkaç yudum alın ve 5 saniye boyunca dilin üzerinde tutun.
SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE MÜJDE!
Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu'ndan sigarayı bırakmak isteyenlere müjde. Saraçoğlu tarafından önerilen Karabaş otu ve kekik kürü ile nikotin yerine daha sağlıklı bir alternatif tercih edebileceksiniz.
Kivi: Nikotini vücuttan atmanızı sağlar. Su: vücuttaki nikotinlerin atılmasında çok önemli bir rol oynar. Eğer vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır. Zencefil: Akciğerlerin temizlenmesine olanak sağlar ve sigara içme isteğini azaltır.
Tütün, Solanaceae familyasının Nicotiana cinsindeki birçok bitkinin adıdır.
Sıvı alımının karşılanmasında ayran, cacık, ıhlamur, kuşburnu çayı, açık çay gibi içecekler tercih edebilirsiniz. Posa tüketimini artırın: Posalı yiyeceklere daha çok yer verin.
Düzenli tarçın tüket sigarayı bırak
Sigarayı bırakırken yardımcı olan besinlerden biri de kan şekerini dengeleyen tarçındır. Düzenli tüketilmesi sigarayı bırakma sürecinde önemlidir. Tarçın iyi bir antioksidandır. Tarçını ister çubuk ister toz şeklinde tüketebilirsiniz.
Aktardan ya da marketten aldığınız karanfil tomurcuklarını su ile kaynatarak lezzetli bir çay hazırlayabilirsiniz. Bunun için, 6 adet karanfil tohumunu 2 bardak su ile kaynatabilirsiniz. Ancak kaynatma işlemini yaklaşık 15-20 dakika ve üstü kapalı bir demlikte yapmanız çayınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
3- Süt ve süt ürünleri: Yapılan çalışmalarda sigara içenlerin çoğu süt içmenin sigaralarına acı, keskin bir tat verip, tadının kötüleştiğini bildirmiştir. Dolayısıyla süt içmek sigaradan uzak kalmak için bir yardımcı olabilir.
Sigaradan sonra neden su içilir? Sigara içen kişilerin vücudunda toksik madde birikimi yüksek orandadır. Bunların atılabilmesi için su en iyi kaynak olmaktadır.
1 Pod ortalama 300 puf civarında gitmektedir.
Tütün, sigaraya göre daha zararlıdır. Sarma tütün içen insanların kanser olma riski daha yüksektir. Kanser olma riski kişinin ne kadar sıklıkla tükettiğine de bağlıdır.
Sigara kullanımının güvenli bir sayısı yoktur. Günde 3-5 tane sigaranın zararı olmaz demek mümkün değildir, ancak daha az sigara içtiğinizde doğal olarak karşı karşıya kalacağınız risk daha az olacaktır.
8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalır. 24 saat sonra, vücut karbonmonoksitten arınır. 48 saat sonra, kandaki nikotin düzeyi azalır, tat ve koku duyusu artar, peptik ülserli hastaların tedaviye verdikleri cevap artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri