TEZİN BÖLÜMLERİ 1. Ön bölüm, 2. Ana bölümler, 3. Arka bölüm (ekler ve kaynakça) dür.
Şunu kesin olarak söylemek gerekiyor ki önlisans dahil olmak üzere, lisans ve yüksek lisans programlarının tamamında bitirme tezi hazırlanmak durumundadır. Yani benim bölümüm farklı, daha çok sayısal veya sözel bilgiler içeriyor veya sanat tarihi ile ilgili bilgiler söz konusu gibi yaklaşımlar doğru değildir.
Önlisans bitirme tezleri son iki yarıyıl içerisinde yazılmalıdır. Her önlisans programında bitirme tezi bulunmamaktadır. Bitirme tezi bulunan önlisans bölümleri için ilk 2 yarıyılın ardından tez yazma dönemi başlamaktadır. Bazı üniversiteler tez yazma dönemini 4. yarıyıl için belirleyebilmektedir.
Kısaca yanıt verecek olursak tüm üniversite programlarında bu tür çalışmalara yer verilmesi gerekmektedir. Mevzubahis programa göre tez, bitirme tezi, yönlendirilmiş çalışma veya dönem projesi olarak isimlendirilen bu akademik içerikteki çalıştaylar, her halükarda mezun olmadan önce meydana getirilmek durumundadır.
İlgili 43 soru bulundu
Ancak tipik bir yüksek lisans tezi yazma süreci eğer öğrenci tüm süreci tek başına sürdürecekse4 ay gibi bir süreyi kapsamaktadır. Söz konusu süre profesyonel ekiplerden yardım alınması kapsamında 1 ayda hatta 20 günde dahi tamamlanabilmektedir.
Yürürlükte olan Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre asistanların uzmanlık sınavına girebilmeleri için uzmanlık dalına ait bir konu üzerinde tez yapmaları zorunludur. Tez hazırlamanın bilimsel ve biçimsel olmak üzere iki temel öğesi bulunmaktadır.
Sektör haline gelen parayla tez yazdırmak da artık disiplin suçu kapsamında olacak.
Genel perspektife bakarsak, tez yazmak kolay bir iş değildir. Zaten yazı yazmak bile başlı başına kolay bir süreç değildir, bu nedenle akademik bir çalışma olan bir tezi yazmak daha da zorlayıcı olabilir. Ancak, bazı önlemler alarak ve doğru yaklaşımları benimseyerek bu zorluğu minimize etmek mümkündür.
Tezini başkasına yazdırmanın bahanesi yoktur. Herkes yüksek lisans veya doktora yapmak zorunda değildir. Bu diplomaları alma isteği kişinin kararına ve motivasyonuna bağlıdır.
Lisans bitirme tezi ve Lisansüstü eğitim sürecinde tez yazmak zorunludur.
Hukuk Fakültesi öğrencileri fakülte tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde tez danışmalarının denetiminde bitirme tezi hazırlayacaklardır.
Lisans öğrencileri, lisans derecesini alabilmek için 4 yıl boyunca aldıkları dersler yanında bir araştırma (Mezuniyet Tezi- Bitirme Ödevi) yapmak ve bu araştırmayı bir rapor halinde sunmak zorundadırlar.
Tez yazdırma ücretleri: Lisans Tezleri 9000 TL-13000 TL, Tezsiz Yüksek Lisans Projesi 11000 TL-17000 TL, Yüksek Lisans Tezi 24000 TL-37000 TL, Doktora Tezi 70.000 TL-130.000 TL arasında değişmektedir.
Tez Yazdırmak Kaç TL? Firmamızda tez yazdırma ücretleri lisans tezleri 6000 TL-10000 TL arası, yüksek lisans tezleri 30000 TL-36000 TL, doktora tezleri ise 50000 TL-70000 TL arasında değişmektedir.
Yürürlükte olan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği'nin 19. Maddesine göre tıpta uzmanlık öğrencilerinin uzmanlık sınavına girebilmeleri için o uzmanlık dalına ait bir konu üzerinde tez hazırlamaları zorunludur.
Tez danışmanları tez yazımında uzman olduğu için lisans tezlerini 3 günde yazabilir. Yüksek lisans tezlerini de bir haftada teslim edebilir. Tez düzenleme işini 1 günde yapıp teslim etmekteyiz. Tez yazdırmak istiyorum diyen öğrenciler tez kaç günde yazılır bize danışabilir.
“Bitirme Tezi Kaç Sayfa Olmalı?” sorusu, öğrenciler arasında sıkça dolaşan bir sorudur. Ancak cevap, kesin bir rakamdan ziyade bazı faktörlere bağlıdır. Genel bir kural olarak, yüksek lisans tezleri genellikle 50-100 sayfa arasında, doktora tezleri ise 200-300 sayfa arasında olabilir.
Enstitü tez yazım dili öncelikli olarak Türkçedir. Tezlerin yazımında Türkçe yazım kurallarına uyulmalıdır. Bu amaçla Türk Dil Kurumu (TDK)'nun yazım kılavuzu rehber alınmalıdır.
Lisans Tezleri 7000-10000 TL, Tezsiz Yüksek Lisans Projesi 8000-15000 TL, Yüksek Lisans Tezi 20000-32000 TL, Doktora Tezi 45000-70000 TL arasında değişmektedir.
Tez ile ilgili intihal programı raporunun ortaya koyduğu “benzerlik oranı” nın %20 ve altı olması gerekir.
Bir taslak hazırlamakla başlayın.
Yazmanın en zor kısmı, başlamaktır. Her üniversitenin tez yazım kılavuzu farklı olsa da çoğunlukla her tezde olması gereken bölümler vardır. Bunlar; Öz, Giriş, Teorik Arkaplan, Yöntem, Bulgular, Sonuç ve Tartışmadır. Bu başlıkların bulunduğu bir taslak hazırlayın.
Tez tamamlandığında tez danışmanı tarafından ve son olarak da Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı tarafından imzalanır. Önsöz ve/veya Teşekkür Sayfası tezi yapanın isteğine bağlı olup, zorunlu değildir.
Tez; giriş ve sonuç hariç en az iki bölümden oluşmalı, giriş ve sonuç tezin üçte birinden fazla olmamalıdır. Taslak olarak tez planı/içindekiler listesi öğrenci tarafından hazırlanır, danışmanla tartışılarak geliştirilir.
(1) Yüksek lisans tez jürisi, anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu kararı ile belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri