Araştırmanın bölüm bazlı sonuçlarına göre mezunları en hızlı iş bulan bölüm tıp. Tıp fakültesini, diş hekimliği, fizyoterapi ve rehabilitasyon takip ediyor. Bu sıralama, “mezunları en yüksek ücretle işe başlayan bölümler”in sıralamasını da oluşturuyor.
Analize göre, işverenler en çok Matematik Mühendisliği bölümünden mezun olan adaylara ilgi gösteriyor. Listede İşletme Mühendisliği ikinci sırada yer alırken onu Almanca İşletme, İspanyol Dili ve Edebiyatı ve İletişim bölümü takip ediyor.
Verilere göre; işveren en çok Galatasaray Üniversitesi mezunlarını tercih ediyor. Galatasaray Üniversitesi'ni; Sabancı, Koç, Boğaziçi ve Türk Alman üniversiteleri takip ediyor. Son iki yıldır yükselişte olan Türk Alman Üniversitesi bu yıl işverenin en çok tercih ettiği ilk 5 sıralamasına girmeyi başarıyor.
İlgili 43 soru bulundu
Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar tercih yapmaktadır. ÖSYM, adaylara 24 tercih hakkı sunmaktadır. Adaylar, en çok istedikleri tercihten en az istedikleri tercihe doğru sıralama yapmaktadır. ÖSYM'nin web sitesinde tercih kılavuzu yayınlanarak adaylara sunulmaktadır.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler. 2 yıllık bölüm mezunlarının ortalama maaş aralığı 3000 TL ile 4500 TL arasındadır.
ÜNİ-VERi bilgilerine göre Türkiye'de en kolay iş bulan meslek alanı Tıp Fakültesi mezunlarına ait. Fakat listenin ilk sıralarını Tıp'ın yanı sıra Eczacılık, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Odyoloji gibi sağlık bölümleri sahipleniyor.
İşletme Yönetimi Bölümü mezunu kişiler hem kamuda hem de özel sektörde iş imkanına sahiptir.
Mezunlar, finansal analiz, risk yönetimi, veri analizi, bilişim teknolojileri, matematiksel modelleme, matematiksel optimizasyon, danışmanlık ve yönetim gibi birçok farklı alanda çalışabilirler. Ayrıca, matematik mezunları, öğretmenlik ve akademik pozisyonlar için de niteliklidirler.
1. Fırıncılık. Az ekmek tüketsek de bunu sıfırlayamayacağımıza göre bu meslek asla ölmeyecek.
An itibari ile Türkiye'de en zor meslek dalının sanat ve hizmet sektörü olduğuna karar verdim. Koronavirüsün hayatımızı etkilemeye başladığı ilk günden bugüne baktığımızda bu durumdan en çok etkilenen müzisyenler, şarkıcılar, oyuncular ve arkalarındaki koca ekiplerin olduğunu bilmenizi isterim.
Hem özel sektörde talebi çoktur hem de kamuda. Ancak, mezunu da çoktur ve rekabet fazladır. İşletme okuyan sayısının fazlalığına rağmen yine de en kolay iş bulunabilecek bölümdür.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
Türkiye'de işletmeci maaşları, başlangıç seviyesinde yaklaşık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişirken, deneyimli bir işletmecinin maaşı ortalama 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olabilir. İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları sektöre ve işletmenin büyüklüğüne göre de değişebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri