Full Grain Leather / Tüm Tanecikli Derinin Avantajları Ve Özellikleri; Derinin en sağlam tabakasıdır. Diğer deri tabakalarına kıyasla daha sert ve dayanıklıdır. Hava gözenekleri daha fazla olduğu için daha az nem tutma eğilimindedir.
En sağlam deri türü sığır derisidir. Sığır derisi, kalıcılığı ve dayanılmazlığı ile bilinen ve bu nedenle ayakkabı, çanta, ceket, kemer gibi gezginlerin sahip olduğu özellikler kullanılır. Sığır derisi, genellikle kabuğu en dış katmanı olan "bufalo" adı verilen deriden yapılmaktadır.
Süet deri en kaliteli deri çeşitlerinden biridir. Koyun, keçi, buzağı gibi hayvanların derilerinden elde edilir. Derinin en alt yüzeyi olması diğer derilere göre daha farklı bir dokusu olmasını sağlar. Süet deriler son derece yumuşak ve cilt ile uyumlu bir yapıya sahiptir.
En pahalı hayvanın derisi kullanıldığı için pahalıdır: Vizon, samur, timsah ve çinçilla derileri en pahalı ve en lüks deri türleri olarak görülmektedir.
Sığır derisinden yapılan deri, keçi derisinden daha yumuşak ve pürüzsüzdür. Fiyat açısından, inek derileri keçi derilerinden daha pahalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
İnek derisi, yetişkin sığırın derisidir. Genellikle kalın ve dayanıklı bir yapıya sahiptir ve mobilya, çanta, ayakkabı ve kemer gibi ürünlerin yapımında kullanılır.
Hakiki deri, hayvan derisinin tabaklanarak veya çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilmesi sonucu oluşan en kaliteli deri türü olarak bilinmektedir. İşlenme yöntemine ve elde edilen hayvanın kürkünün formuna göre farklı özelliklere sahip olan deri türü sert ve oldukça dayanıklı malzeme türü olmaktadır.
%100 hakiki deri kullanılarak imal edilen ayakkabılar hayvan derisinden üretilmektedir. Hayvan derisinin gözenekli yapısı ve nemi emme özelliği sebebiyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların bir miktar su geçirmesi söz konusu olmaktadır.
Derinin gerçek olup olmadığını belirlemenin en kolay yollarından biri nem veya su testi yapmaktır. Çantanıza veya ceketinize bir miktar su damlatın, hakiki deri, suni deri cildin üzerinde yüzerken damlacıkları emecektir. Hakiki deri gözenekli olup bir miktar suya dayanıklıdır.
Buffalo ile dana derisinin farkı nedir? Buffalo ismi ingilizceden geliyor ve yabani dağ öküzü anlamına geldiği için sertliği temsil ediyor. Dana derisi ile buffalo derisi aynı üründür. Buffalo yabani öküz, dana ise yerli evcil ya da fabrikasyon öküz olduğu için böyle isimlendiriliyor.
Suni deriler, PVC ve poliüretan adlı maddelerle yapılmaktadır. Kimyasal işlemlerden geçtikten sonra döşenmeye hazır olan bir kumaş türüdür. İki madde ile farklı tipte suni derilen üretilmektedir. PVC kaplamalar kanepe gibi ürünler için kullanılırken, poliüretan daha çok giyim sektöründe tercih edilmektedir.
Dana derisi adından da anlaşılacağı üzere danaların derisini ifade etmektedir. dana derisi, deri çeşitleri içerisinde hiç kuşku yok ki en kıymetli deriler arasında gösterilmektedir.
Nubuk, cilt yüzü düzgün ve cilt yüzünden hafif zımparalanmış giysilik deri türüdür. Bu deri türü kumaşımsı veya kadifemsi bir yapısı vardır. Nubuk deri işlentisi öncesi derilerin seçiminde cildi son derece düzgün olmalıdır. Cilt yüzü korunarak (sırçası) işlenir ki eğer cilt yüzü alınırsa suet deri elde edilmiş olur.
Ancak tüm hakiki derilerin yüzeyi, gerçek deri formunda yani dokusaldır. Gerçek derinin kendine has kokusu olmakla birlikte, yüzeylerinde daima girinti- çıkıntılar mevcuttur. Hakiki deri kumaşlar, uzun ömürlü kullanıma sahip olup kolay deforme olmazlar. Yıpranma, aşınma, form bozulması gibi etkile kolay kolay görülmez.
Derimod ürünleri hakiki deri kullanılarak üretildiğinden dolayı kararma, solma ve kısa sürede bozulma yapmaz.
Nubuk genellikle büyükbaş hayvanların derisinden imâl edilen bir deri kumaş türü olmakla beraber, genellikle bot ayakkabı veya ayakkabı gibi giyim ürünlerinin üretiminde kullanılır. Bu deri kumaş türü aynı zamanda süete nazaran suya karşı daha dayanıklıdır.
Yüksek kalite inek derisi birinci sınıf deridir. Derinin neredeyse hiç kusur içermeyen, yani yara izi, ben veya herhangi bir delik olmayan kısmından yapılır.
Napa deri birçok hayvan derisinin yüzülmesi ile elde edilmektedir. Derisi kullanılan bu hayvanlar ise aşağıdaki gibi sıralanabilir; Keçi derisi; dayanıklıdır ve rahat kullanım özelliği bulunmaktadır. En bilinen keçi derisi özellikleri ise oldukça kaliteli, sıkı ve tanecikli bir sırçaya sahip olmasıdır.
Rugan: Dana, sığır, keçi, oğlak, deve, at ve koyun gibi hayvanların ham derilerinden elde edilmektedir. Tabaklama işlemi gördükten sonra finisaj yapılmış çok parlak görünüşe sahip olan yumuşak deridir. Süet: Ham derinin krom tuzlarıyla tabaklanması sonrası elde edilen deridir.
Nappa deri: Yumuşak ve pürüzsüz yapıya sahip olan inek ve kuzudan elde edilen deri çeşidi olmaktadır. Vejetal deri: Dana ve sığır derisinin bitkisel yöntemlerle işlenmesi sonucu elde edilen deri çeşidi lmaktadır.
Derisinden yararlanılan başlıca hayvanlar; sığır, koyun, at, geyik ve bazı süngerlerdir. Deri bileşiminde; %50.2 Karbon, %25.4 Oksijen, %17.8 Azot, % 4.6 Hidrojen ve %2 Kükürt vardır.
İlk olarak ayakkabının çorabı boyaması kalitesiz olduğu anlamına gelmez ve tam aksine orijinal olan gerçek deri ayakkabı boya bırakır. Bu durum ayakkabının kaliteli ve hakiki deri olduğunu gösterir. Bundan dolayı ayakkabıyı değiştirmeye gerek yoktur.
Deri, yüzde 65 su, yüzde 32,5 protein, yüzde 2 yağ ve yüzde 0,5 mineral tuzlardan oluşur. Üst, orta ve alt olmak üzere 3 tabakası vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri