Çorba, pilav, sos yanı sıra tüm yemeklerde kullanabileceğiniz, kolajen kaynağı olduğu için tek başına içerek tüketebileceğiniz faydaları saymakla bitmeyen ilikli kuzu kemik suyu artık elinizin altında.
Etli ve ilikli kuzu kemikleri, 36 saat benmari (buharda pişirme) yöntemiyle ateş görmeden pişirildiğinde iliklerde bulunan kolajen, protein ve aminoasitler çözülerek suya geçer.
İlikli kemik suyunun içerisinde doğal olarak kolajen ve protein bulunur. Eklem sorunlarından selilüte, cilt kırışıklarından sarkmalara ve vücut iltihaplanmalarına kadar birçok rahatsızlığa faydası olan ilikli kemik suyunun bu etkisi içeriğinde bulunan glukozamin bileşiği ve kolajen miktarından kaynaklanmaktadır.
Kolajen insan vücudunun büyük bir bölümünde bulunur. Kemiklerde kolajenin bulunduğu vücut yapılarından biridir. Kemik içerisinde bulunan kolajenler, kemiklerin güçlenmesini sağlarken sert ve şekilli bir şekilde durmasını da sağlar.
Ayrıca roka, ıspanak ve lahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, vücudun kolajen üretmini destekleyen lutein içerir. Kolajen vücudun su ve mineral dengesini düzenleyerek cildin elastikiyetini korur. Ancak kemik suyunun içindeki kolajen doğrudan eklemlere taşınmadığı gibi cilde de direkt alınmaz.
İlgili 39 soru bulundu
- Balık kaynaklı kolajenlerin cilt, sığır kaynaklı kolajenlerin kemik ve eklemleriniz için daha değerli olduğunu da bir kenara not edin. Ama temiz bir balık kolajeni olmalı.
Kuzu, danadan daha az toksik olması nedeniyle tercih nedeni. Danada daha çok ilik ve kolajen var.
Tip 1 kolajen: Vücutta bulunan kolajenin %90'ı Tip 1 kolajendir. Sıkıca demetlenmiş iplikçik yapısında bulunur. Kemik, deri, tendon, fibröz kıkırdak ve diş yapısının kurulmasında görevlidir. Tip 2 kolajen: Bu tipte kolajen fiberleri, Tip 1'e göre daha gevşek paketlenmiştir.
Kolajen, gençliğe, güzelliğe ve sağlıklı yaşama giden yolda en etkili kaynaklarından biri. Kemiklerin yapısında %90 oranında bulunan tip 1 kolajen, kemik mineral yoğunluğuna katkı sağlıyor ve kemik ile eklemlerin sağlıklı formunu korumasına yardımcı oluyor. Dolayısıyla kemik ağrılarını da azaltıyor.
Yumurta akı ile limon suyunu karıştırın. Oluşan karışımı bir fırça yardımı ile yüzünüze güzelce sürün. Cildinizin karışımı iyice emmiş olmasına dikkat edin. 2-3 dakika kadar cildinizde beklettiğiniz doğal kolajen maskesi bir süre sonra kuruyacaktır.
Yumurta akı ve limon maskesi
Yumurta akı ile limon suyunu karıştırın. Oluşan karışımı bir fırça yardımı ile yüzünüze güzelce sürün. Cildinizin karışımı iyice emmiş olmasına dikkat edin. 2-3 dakika kadar cildinizde beklettiğiniz doğal kolajen maskesi bir süre sonra kuruyacaktır.
6 saatin ardından etleri ve ilikleri kemiklerden ayırıyoruz. Suyun içine tekrar kemikleri koyup, bir bardak sirke ekliyoruz. Kaynamaya başladığında mum alevinde bu kez 18 saat kaynatıyoruz. 18 saatin sonunda kemik suyumuz hazır.
En kısık ateşte 3-4 saat kaynatın. Kemikleri suda dinlendirerek temizlediğiniz için, kaynarken üst tabakada biriken köpükleri almanıza gerek yok. En az 3-4 saat kaynatmaya devam edin.
Kolajen üretimini en fazla destekleyen besin, kemikli etlerdir. Kemiklerin içerisinde bulunan ilik kolajen üretimine fayda sağlayan aminoasitleri içerir. Bu nedenle ilikli kemik suyunu yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Yumurta beyazı kolajen üretimini destekleyici aminoasitleri içerir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Kemik suyu ve paça çorbası tam anlamıyla kolajen kaynağıdır. Lahana, pancar, ıspanak, patlıcan gibi sebzelerin içinde yoğun olarak bulunur. Balık pullarında, somon ve orkinozda yer alır. Kiraz, elma ve çilek gibi kırmızı meyvelerde bulunur.
Kolajen tip 2, Tip 1'den sonra vücutta en çok bulunan kolajendir. Kıkırdak matrisi tarafından üretilen tip 2 kolajen, eklem sağlığı ve kıkırdak oluşumu açısından oldukça önemlidir.
Kalsiyum: Kemikler için lokomotiftir. Kalsiyum içeren besinler; süt ve süt ürünleri, soya fasulyesi, fıstık, ceviz, badem, lahana, brokoli, koyu yeşil yapraklı sebzeler, balık, kurutulmuş meyveler, kuru baklagillerdir. A vitamini: Kemik gelişimine ve büyümesine katkısı oldukça fazladır.
Kolajen peptit ile gelen iyileşme.
Kilo vermek, hafif egzersizler, eklem içi enjeksiyon kireçlenmenin tedavi edilmesine yardımcı olur. Ancak ileri seviyelerde ki sorunlarda cerrahi işlem gerekebilir. Ancak hastalığın ileri seviyeye taşınmasını engellemek için kolajen peptit kullanılabilir.
Çağla Şikel'de güzelliği, cildi için Collagen seçimini Nutraxin'den yana kullandı..!
*Nutraxin Gold Collagen içeriğinde, ayva suyunu kolajenle birleştiren ve vücutta doğal olarak bulunan koenzim *Q-10, l-karnitin, hyalüronik asiti bulunur. *İçeriğinde yer alan kolajen, kolay emilim sağlayan hidrolize deniz kolajenidir.
Üçüncü tip olan Tip III, genellikle vücutta Tip I ile birlikte bulunur ve cildin elastikiyetini sağlar. Bu sebeple kolajen takviyesi kullananlar ciltleri, saçları, tırnakları ve kasları kemiğe bağlayan tendonlarının sağlığı için Tip I ve Tip III'ten, eklem ve kıkırdak sağlığı için Tip II'den maksimum faydayı görürler.
Vücudu enfeksiyonlara karşı koruyarak hastalıklara karşı savunma sistemimizi güçlendirir. Doğal olarak kolajen içeren kemik suyu, hücrelerin yenilenmesini sağlar, kas ve kemik sistemini güçlendirir, hücreleri yaşlanmaya karşı korur” diye konuştu.
Kemik suyu; dana, tavuk, sığır ya da kuzu gibi hayvanların kemiklerini kullanarak hazırlanabilmektedir. Kemik suyu özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik hastalıkları riskini en aza indirmek için günde bir bardak tüketilmesi gereken bir besindir.
Geniş bir kap içerisine, kemiklerinizin üzerini geçecek şekilde su doldurun, bekleme suyuna bir çay bardağı sirkenizi de ekleyip 1 saat kadar suda kalmalarını sağlayın. Kemikleri süzerek düdüklü ya da geniş bir tencerenize alarak kaynatmaya başlayın. Geniş olmasına özellikle dikkat edin hafif köpürmeler olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri