Elektrik Sayaç Numarası Nerede Yer Alıyor? Elektrik sayaç numarası, dairelerin girişinde yer alan sayaç makinesinin üzerinde barkod halinde bulunur.
Tesisat ve sözleşme numarama nereden ulaşırım? Tesisat veya Sözleşme Hesap Numaranızı elektrik faturanız üzerinde görebilirsiniz , bilmiyorsanız444 4 372 numaralı Çağrı Merkezimizden bize ulaşarak konu ile ilgili destek alabilirsiniz.
(7) Dağıtım sistemi kullanıcılarının elektrik enerjisi ölçümlerine ilişkin tesis edilen sayaçların mülkiyeti dağıtım şirketine aittir. Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla mevcut kullanıcıların mülkiyetinde olan sayaçlar, işletme ve bakım hizmetleri karşılığı kullanıcılardan iz bedelle devralınır.
T1: Gündüz (07.00-18.00) tarifesinde tüketilen elektrik miktarı. T2: Puant (18.00-23.00) saatlerinde tüketilen elektrik miktarı. T3: Gece (23.00-07.00) saatlerine denk gelen elektrik tüketimi.
Sayaçlar, müstakil konutlarda konut dışında, apartmanlarda ortak alanlarda, iş yerlerinde ise ilgili yerin niteliğine göre ortak alanda veya dışarıda olmalıdır.
İlgili 41 soru bulundu
Evlerde Hangi Sayaç Kullanılır? Konutlarda genellikle monofaze/tek fazlı iki telli aktif elektrik sayaçları kullanılır. Çoğu evde otomatik ölçüm yapan elektronik sayaçlardan yararlanılır ancak çok eski binalarda sayaçlar hâlâ mekanik yapıya sahip olabilmektedir.
Apartmanların içerisinde ufak boyutlu elektrik sayaç panoları bulunmaktadır. Panoların iç kısımlarında otomatik kesiciler, sigortalar, elektrik sayaçları, merdiven otomatiği ve zil trafosu yer almaktadır.
Elektrik sayaçlarındaki ilk endeks, fatura kesilen son tarihe kadarki elektrik tüketim miktarını, son endeks ise mevcut elektrik tüketim miktarını ifade eder. İlk endeks ile son endeks arasındaki fark, fatura kesilen son tarihten itibaren tüketilen elektriği gösterir.
Bu ücret de her yıl için ilgili kurum tarafından güncellenmektedir. 2023 yılı için belirlenen abonelik ücreti KW başına 128,9 TL'dir. Bu ücret baz alındığında ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edilecektir.
Su sayacının arızalanması, okunamaması ,patlaması veya 10 yıllık periyodik muayene süresinin dolmasından dolayı sayaç değişim ücreti olarak 40,00 TL alınır.
Elektrik sayaçları, faz sayısına göre de Monofaze ve Trifaze olarak ikiye ayrılır.
Sayacın takılı olduğu binanın yıkılacağı durumda, elektrik dağıtım şirketine sayacın sökülmesi için başvuru yapılmalıdır. Başvuru Müşteri Hizmetleri Merkezlerine yapılmalıdır.
Hangi sayacın bana ait olduğunu nereden öğrenebilirim? Sayaç numarası, tesisat numarası, eski bir fatura veya sizden önce konutta ikamet eden müşterinin sözleşme numarasına ulaşıp, bu bilgilerle birlikte size en yakın Müşteri Hizmetleri Merkezimizi ziyaret ederek bilgi edinebilirsiniz.
Tesisat numarası ne demektir? Sayacın bağlı olduğu yere ait olan numaradır.
Elektrik sayaç numarası, dairelerin girişinde yer alan sayaç makinesinin üzerinde barkod halinde bulunur.
Siyah renkli kilit işareti: Klemens kapağı açıldı işaretidir. Pil işareti: Sayaç pilinin zayıfladığının göstergesidir. L1 L2 L3:Faz gerilim göstergesi.(Bu fazlardan herhangi birinin enerjisi kesik ise o faza ait gerilim sembolü (L1 L2 ya da L2)gözükmez.
T2, T1'den önceki saatlerde, genellikle 06:00 ile 17:00 saatleri arasında olan orta seviyede elektrik talebi zaman dilimidir. T3 ise, gece boyunca, genellikle 22:00 ile 06:00 saatleri arasında olan en düşük elektrik talebi zaman dilimidir.
Ancak her faturada unvan, adres, aboneliği işaret eden müşteri numarası, tesisat numarası, sayaç seri numarası gibi bilgiler yer alır. Bu bilgiler genel olarak faturanın üst kısmında yer alır.
EPDK, elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okunmasını kararlaştırdı. Elektrik sayaçlarının 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte periyodik olarak okunarak, daha kısa veya uzun sürede fatura kesilmesinden kaynaklanan tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi kararlaştırıldı.
Aşağıdaki alana faturanızın sol üst kısmında yer alan 8 ile başlayan 12 haneli sözleşme hesap numaranızı girerek tesisat numaranızı hızlıca sorgulayabilirsiniz.
Sayaç Seri No: Elektrik ölçümünü yapan sayacın seri numarası bu alanda gösterilir. Çarpan: Tüketimin hesap edilmesi için ilk ve son endeks farkının çarpılacağı katsayıdır. Bu işlem aracılığıyla tüketim miktarı bulunur.
Demand periyodu onbeş dakika olup, sayaçlar, demand ölçüm periyodunun beş, on, onbeş, yirmi, otuz ve altmış dakikaya ayarlanabilmesi özelliğini taşır. Bu tür sayaçlarda demand ölçüm değeri göstergede P sembolü ile gösterilir.
Tekil kod niteliğindeki tesisat numarası görevli tedarik şirketinin faturasında yer almaktadır. Tekil kod, dağıtım bölgesinde yer alan her bir abone tesisi için benzersiz olan ve bu ölçüm noktasında kaç farklı sözleşme yapılırsa yapılsın değişmeyen numaradır.Abone tesisi yıkılmadığı sürece bu numara değişmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri