1) Kaliteli Malzemeler Seçilmeli. Kuru fasulye pişirmek istediğinizde her türden fasulye seçmeniz pek de doğru kabul edilmiyor. Eğer tam lezzetinde bir kuru fasulye yemek istiyorsanız, kısa boyda biraz tombulca İspir fasulyelerini tercih etmelisiniz.
Türkiye'de meşhur olan en iyi kuru fasulye Karadeniz ve Erzurum yöresine ait olan ispir kuru fasulyesi olarak bilinir.
- Bir fasulyenin iyi olup olmadığını anlamak için ilk önce rengine bakmak gerekir. Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. - Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir.
En verimli fasulye çeşitleri arasında oturak tipi fasulyeler sayılıyor. Hasadı oldukça kolay olan ve yüksek verim veren fasulyelerin hem yeşili hem de kurusu yenebiliyor.
Dermason Fasulye tane renkleri beyaz ve böbrek şeklinde olan, delik açıklığı 8mm olan elekte elendiğinde elek üstünde kalan taneleri içeren fasulye türüdür. Bu fasulyeler Karaman ve Konya yöresinin fasulyeleri olup, lezzet bakımından üstün ve kabuk bırakmama özelliği ile bilinmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
Çalı fasulye taneli değildir. Yumuşak ve uzun boyludur. Bölmeden de pişirilebilir. Zeytinyağlı fasulyenin olmazsa olmazıdır.
Seçenekler: 500 gr61,38 TL/kg. 1 kg42,85 TL/kg. 2 kg54,45 TL/kg.
Cino (oturak) fasulye meyvesi açık yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir. Erkenci bir bodur fasulye çeşididir. Yüksek verime sahip olup hasadı kolaydır. Taze tüketim ve konserve yapımı için uygundur.
Sarıkız (oturak) fasulye meyvesi hafif koyu yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir. Bol dökümlü olup her tür toprakta yetişe bilme özelliğine sahip bir fasulye çeşididir. Açık tarla yetiştiriciliğine uygundur. Yeşili ve kurusu yenir.
Fasulye, iklim şartlarının elverişli olması itibariyle en çok İç Anadolu Bölgesinde yetiştirilir. Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük kenti olan Konya, yıllık fasulye üretiminde 1. sırada yer alıyor.
Cino (oturak) fasulye meyvesi açık yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir.
ayşekadın fasulye ve boncuk fasulyeye oranla daha ince ve uzundur. bilhassa zeytinyağlı yaparken tercih edilir. lezzetlisi hakikaten lezzetlidir. pişirmesi biraz uzun süren, ama normal taze fasulyeden çok daha lezzetli bir sebzedir.
Yaklaşık 80 çeşidi vardır. Bütün baklagiller içinde en çok tüketilen sebzelerden biridir.
Dermason Kuru Fasulye
Uzun süre dayanabilen bu kuru fasulye türünde böceklenme riski çok azdır. Bu nedenle kuru fasulyenin yöresel farklılığı önemlidir. Şeker Fasulye Erzincan'ın meşhur fasulyesidir çok lezzetli ve kaliteli, erken pişen bir üründür. Erzincan ilimizin dermason ve şeker fasulyesi çok ünlüdür.
İnce kabuklu bir fasulye çeşididir. Lezzeti nedeniyle tercih edilir ve yemeklik olarak kullanılır. Çoğunlukla Mısır ve Arjantin'de yetişmektedir. Tesislerimizde boylama, taş ayırma, hafif tane eleme, renk ayırma işlemlerinden geçerek hazır hale gelmektedir.
İspir fasulyesinin ismi yetiştirildiği bölgeden geliyor. Erzurum'un İspir ilçesinin bereketli topraklarından çıkıp ünü ve lezzeti tüm ülkeye yayılmış bir kuru fasulye çeşidi kendisi. Şeker fasulyesi olarak da biliniyor.
Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla biliniyor. İşte o fasulyenin tarifi... ERZURUM - İspir fasulyesi, Türk Patent Enstitüsü'nde coğrafi işareti tescillenerek, marka olma yolunda önemli adım attı.
Özellikleri. Oturak 40 günde mahsül veren kılçıksız, yassı, hafif koyu yeşil renkte bir sarıkız fasulye çeşididir. Bol dökümlü, her türlü toprakta kolayca yetiştirilebilen, açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir fasulye çeşididir.
Erzurum'un İspir ilçesinde yetişen İspir Kuru Fasulyesi'nin hikayesi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Yüksek rakımlı ve düşük nem seviyesine sahip, verimli Çoruh Havzası'nı içine alan bölgede geleneksel yollarla üretiliyor. İspir Fasulyesi üretimi, Ekim ayında bir sonraki sezon için tarlanın hazırlanması ile başlıyor.
Dermason Fasulye Nedir? Dermason Fasulye tane renkleri beyaz ve böbrek şeklinde olan, delik açıklığı 8mm olan elekte elendiğinde elek üstünde kalan taneleri içeren fasulye türüdür. Bu fasulyeler Karaman ve Konya yöresinin fasulyeleri olup, lezzet bakımından üstün ve kabuk bırakmama özelliği ile bilinmektedir.
Anadolu ağzında ve Modern Türkçe'de bakla sadece özel bir tür için kullanılırken Doğu Karadeniz'de fasilya (Trabzon), fasulye (Trabzon ve Rize), fasulya, fasile (Ordu ve Giresun), bakla, pakla, lobya veya lobiya olarak adlandırılmaktadır.
Fasulye çiçeğe duruncaya kadar fazla sulanmaz. Yine de aşırı sıcak ve kurak havalarda fideler susuz bırakılmamalıdır. Çiçeklenen ve meyveye duran fasulyeler artık düzenli sulanır. Kökü kurumadan her 4-5 günde bir doyunca su verilir.
Kaliteli, güvenilir ve zengin ürün çeşitliliğiyle market alışverişlerinin ilk adresi olan Migros, bakliyat ürünleri arasında dermason kuru fasulye çeşidine de yer veriyor. Menşei Mezoamerika ve And Dağları bölgesine dayanan Migros Dermason Kuru Fasulye, B vitamini açısından zengin olmasıyla biliniyor.
Dermason Fasulye Karaman ve Konya yöresinin fasulyeleri olup, üstün lezzet ve kabuk bırakmama özelliği ile bilinmektedir.
Erzincan ovasında yetişen dermason kuru fasulyesi, zahmetli yolculuğun ardından sofralara ulaşıyor. Erzincan ovasında yetişen ve birçok restoranın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan dermason kuru fasulyesi, zahmetli bir yolculuğun ardından sofraları süslüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri